Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Update manager neupozorňuje na updaty  (Přečteno 4604 krát)

menganito

• Závislák
Update manager neupozorňuje na updaty
« kdy: 26 Listopadu 2007, 20:47:11 »
Už asi 10 dní mi neprišiel žiaden update, čo mi bolo pomerne divné, tak som v termináli prebehol apt-get update a apt-get upgrade a voila: cca 20 balíkov je dostupných na aktualizáciu. Po zamyslení sa som prišiel na to, že aj naposledy som aktualizoval takto, aj predtým,... vlastne neviem kedy mi bolo naposledy automaticky oznámené že môžem updatnúť. Pritom v Synapticu mám nastavené kontrolovať nové verzie denne, takže kde ešte by som mohol nájsť nastavenia tohto typu?

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Update manager neupozorňuje na updaty
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2007, 20:54:49 »
Možná nemáš ve Zdroje Software zaškrknuté na třetí záložce Aktualizace, Pouze upozornit na dostupné aktualizace. Tím, že aktualizuješ přes Terminál by to nemělo ničemu vadit.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2007, 21:33:56 »
Už asi 10 dní mi neprišiel žiaden update, čo mi bolo pomerne divné, tak som v termináli prebehol apt-get update a apt-get upgrade a voila: cca 20 balíkov je dostupných na aktualizáciu. Po zamyslení sa som prišiel na to, že aj naposledy som aktualizoval takto, aj predtým,... vlastne neviem kedy mi bolo naposledy automaticky oznámené že môžem updatnúť. Pritom v Synapticu mám nastavené kontrolovať nové verzie denne, takže kde ešte by som mohol nájsť nastavenia tohto typu?
Podívej se do programů, které se spouští po přihlášení, jestli tam máš update-manager.

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2007, 21:51:23 »
Marcel "Maky" Šuška: mám to presne tak. Viem že aktualizácia cez terminál neškodí, len si na ňu spomeniem raz týždenne (snáď), takže to nie je ono ;)

Vojtěch Trefný: mám tam update-notifier, myslím že ten tam aj má byť.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #4 kdy: 26 Listopadu 2007, 22:17:44 »
Tak to nevím, čím to může být. Sorry.

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Listopadu 2007, 19:38:10 »
Tak mam ten samy problem, cista instalace GG, cca 2mesice zpet.
Update-notifier je zapnuty, upozorneni na aktualizace take, kontrola denne. Jedina moznost aktualizace je pres konzoli. Nijak mi to nevadi, ale spis by me zajimalo, proc tomu tak je..

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 27 Listopadu 2007, 20:03:17 »
Vojtěch Trefný: mám tam update-notifier, myslím že ten tam aj má byť.
Ano, samozřejmě jsem měl na mysli update-notifier (nějak se mi ty názvy už motají...).

menganito

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 27 Listopadu 2007, 20:35:41 »
tomato: ja som v pohode frčal na autoupdatoch aj po upgrade na GG, až nedávno sa to nejak pokazilo...

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 29 Listopadu 2007, 09:05:13 »
Jj, me to taky ze zacatku fungovalo.. nejakej cas.. ale ted to proste nejde..
jo a mam 64bit system..

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 29 Listopadu 2007, 10:26:53 »
Podobny problem se u me objevil taky. V EE vse slapalo jak ma, po upgradu na FF prestalo upozornovani fungovat a v GG to pretrvava.
Pokud v update-manageru rucne spustim hledani aktualizaci a nejake najde, tak se posleze update-notifier probudi a behem instalace (t.j. az po stazeni baliku) zacne hrde hlasit, ze jsou k dispozici aktualizace! doufam, ze toto doplneni nekomu pomuze v patrani, v cem by mohlo byt.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.