Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak přidělit práva v postgreSQL???  (Přečteno 2307 krát)

chessx

• Aktivní člen
  • *
Jak přidělit práva v postgreSQL???
« kdy: 27 Listopadu 2007, 09:20:41 »
V postgreSQL jsem si vytvořil DB jako vlastník (jak jinak) a připojil jsem se k ní přes naprogramované rozhraní (můj program). Z programu fungovalo vše co jsem potřeboval. Pak jsem si zkusil v postgrSQL, v mé DB, vytvořit oblíbence "pepa". Program se k DB připojil - měl jsem alespoň první kontrolu, že ho postgreSQL zná, ale ne všechny příkazy se vykonávají. Pokud si "pepa" prohlíží obsah tabulek pevně napojených(programem) do DB, tak obsah vidí, ale pokud má program vykonat insert nebo update - standartní SQL dotaz poslaný programem v nezměněné pododbě, tak neprovede nic a to i přesto, že už jsem pepovi v pgAdmin přidělil práva ALL na všechny jednotlivé tabulky v DB. Přesto se insert a update v programu neprovede.

Neví někdo, zda nemusím práva pro zmíněného uživatele nastavit ještě někde jinde?

Děkuju

chessx

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak přidělit práva v postgreSQL???
« Odpověď #1 kdy: 27 Listopadu 2007, 11:40:44 »
Já to ale nikam nepřenáším. Hraju si s tím na jednom (původním) počítači, jenom jsem se nepřihlásil jako já, ale jako "pepa". Přesto mě výběry a inserty nejdou - práva, jak jsem napsal, jsem mu dal all (s výjimkou ownera).

chessx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2007, 13:42:24 »
zatím nikdo nepomohl - jenom téma posouvám dopředu, aby bylo vidět

Pavelp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Listopadu 2007, 19:26:50 »
Vzhledem k tomu, ze neni videt, co ten Vas mezixicht dela, tezko posoudit proc select nejde.

Zkuste se na postgres podivat z commandline klienta, je tam spousta vypisu a "raw" pristup k tabulkam. Mozna neco uvidite odsud.

Edit:  kdysi davno jsem resil problemy s pripojenim k postgresu z php scriptu, chtelo to nejak podivne slozeny prihlasovaci retezec, ale uz v tom nedelam a vsechno jsem to zapomnel.
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 19:28:54 od Pavelp »

chessx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2007, 15:21:22 »
     Myslím, že není důležité co rozhraní dělá. Pokud k DB přistupuji pomocí zhotoveného rozhraní jako vlastník, tak VŠE DLE POŽADAVKŮ pracuje. Teprve, když k DB přistupuji jako jiný uživatel (v mém případě "pepa"), tak některé věci nejsou funkční. A tady je ten problém, že nevím jestli se ještě někde něco nastavuje, protože v pgAdmin jsem uživateli "pepa" přidělil veškerá práva a přesto rozhraní nefunguje jako když se připojí vlastník.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.