Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace Windows Vista s Linuxem Ubuntu (jeden HDD)  (Přečteno 2882 krát)

kazdejdenvypitej

• Návštěvník
instalace Windows Vista s Linuxem Ubuntu (jeden HDD)
« kdy: 30 Listopadu 2007, 14:42:25 »
Nevite nekdo, jak mam nainstalovat vistu kdyz mam uz ubuntu na jeden hdd, popripadne navod jak rozdelit hdd na dva oddily diky.
« Poslední změna: 03 Prosince 2007, 12:43:31 od Anna Taliánová »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: instalace win s linuxem
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2007, 14:49:22 »
nevim jestli ti vista dovoli prerozdelit disk pred instalaci, takze asi bude nejlepsi ten disk rozdelit jeste z linuxu...
jinak se priprav na to, ze budes muset preinstalovat GRUB, pac wokna ti ho prepisou svym zavadecem, kterym se do linuxu nedostanes...

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2007, 18:33:20 »
Nevite nekdo, jak mam nainstalovat vistu kdyz mam uz ubuntu na jeden hdd, popripadne navod jak rozdelit hdd na dva oddily diky.
stahnete si nastrej na deleni disku, napr. GParted (sudo apt-get install gparted). S nim si to upravte dle libosti (ale pozor, GParted muze byt pouzit jako zbran hromadneho niceni) :)
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 18:37:46 od Marvn »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

kazdejdenvypitej

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2007, 14:14:33 »
Tak díky zkoušel jsem ten program ale nějak to nešlo, prostě jsem si zalohoval data a vrátil se k windows u kterých jsem byl 6 let a nějak se mi to zdá nejlepší. Loučím se s vámi a díky za pomoc  :)

truhlik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Prosince 2007, 16:51:30 »
To byla ale rychlovka :-) No skoda ale co se delat. Pevne nervy jsou potreba v zacatcich ale tak to je potreba u vseho novyho. Kazdopadne jsem ted nadmiru spokojen ze jsem se odprostil od win a ze jsem mel pevne nervy.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

goudic

• Návštěvník
  • "May The Source Be With You"
Re: instalace Windows Vista s Linuxem Ubuntu (jeden HDD)
« Odpověď #5 kdy: 05 Prosince 2007, 17:10:54 »
ahoj mam oboje a je to naprosto kompatibilni. Dulezite je mit nainstalovane prvni okna a potom aplikovat linux......
ve windows si zkratis jeden svazek, ktery ma volno ( pokud mas jen jeden tak jeden ) a vytvoris z nej prazdne misto, jenz potom vyuzijes pro instalaci treba konkretne Ubuntu....... k tomu neni zapotrebi jiny software, staci spravce disku v OS Windows.. jestli nevis kde hledat tak zkus treba napovedu ci internet.... pak je to v poho
asus F3Sseries, Centrino Duo T540 1.66, 2046 MB RAM, nVidia GeForce 8400M G, OS Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"

<Prikazova radka jakozto zbran hromadneho niceni aneb jak znicit svet jednim stisknuti klavesy Enter>

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.