Dobrý den,
už jsem tady také párkrát vyjádřil svůj názor, a ano, souhlasím, Linux není pro všechny.
Ale je skoro pro všechny na domácí desktop. Člověk si musí poskládat priority, pokud chci, buď:
- hrát nové hry
- programovat pro windows :-)
- stahovat kdejakou kravinu s koncovkou .exe a vyzkoušet co to dělá
- provozovat DTP na profi úrovni
..... srovnávat Linux s windows
Tak pro mě Linux není.
Pokud chci od domácího počítače, aby uměl "internet" včetně komunikátorů, mailů,... Abych na něm mohl upravovat fotky z chlastaček/narozenin dětí/výročí rodičů, prarodičů (každý, ať si vybere co jeho momentálně jest), abych na něm mohl jednoduše sestříhat video, abych mohl tisknout, abych mohl scanovat, abych mohl zkouknout nějaký ten film, poslechnout písničku, napsat dokument, udělat tabulku... Tak pro mě Linux je. Znovu podotýkám, že mluvím o domácím počítači! Člověk, který na úpravu fotek z dovolené naprosto nezbytně potřebuje nejnovější Photoshop a v něm dovede s bídou udělat ořez, ale má ho, je nesvéprávný struk tura (vemeno) pro kterého Linux není

Cesta ke spokojenému uživatelství Linuxu je dvojí:
-
mám někoho, kdo Linux nainstaluje a stará se mi o počítač (v tom se ale kupodivu Linux neliší od jiných systémů i když nám MS tvrdí něco jiného) - tak to má má žena a nemá problém, vše jí funguje (má mě :-))
-
mám chuť se učit a hledat (mimochodem v tom si myslím se také Linux neliší od jiných OS), dnes mi kamarád popisoval jeho peripetie s hledáním ovladačů pro WiFi kartu... Hledal je na netu, stahoval, instaloval, zkoušel rozchodit a když asi na desátý pokus narazil na funkční postup, tak už měl WXP těmi instalacemi a odinstalacemi tak rozhašené, že udělal komplet reinstall, aby jak říkal to měl pěkně čisté, ale považuje to za "standardní, jednoduchý a uživatelsky příjemný postup"