Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HDD, Real Player, Zaheslovaní  (Přečteno 4711 krát)

Tomulak

• Návštěvník
HDD, Real Player, Zaheslovaní
« kdy: 02 Prosince 2007, 12:58:41 »
Ahoj, prosim o pomoc v nasledujicich vecech:

1. Mam nejakym zpusobem zamknute disky a proto je pomoci partion editor nemuzu rozdelit, tak jak bych si predstavoval. Jak je muzu odemknout abych si je mohl udelat tak jak chci?A ja partion editor na toto dobry?nebo doporucite jiny program na rozdelovani oddilu?
2. Dost potrebuju k praci na pc tehle prehravac, na strankach www.realplayer.com je k dispozici download i pro linux, ale ten odkaz nejak nefunguje.
Potrebuju si poustet veci treba z www.musichead.de. Nebo je i nejaka obdoba tohoto programu primo v programech?(hledal jsem, nenasel)
3. Dost me rozciluje nustale pouzivani hesla. Pri prihlaseni bych to jeste ustal, ale po te, kdyz chci treba na disk, nebo do systemu a neco zmenit, porad to chce heslo. Poradite mi prosim, jak toto zaheslovani skoro celeho systemu odstranit?Klidne i vcetne hlavniho prihlaseni?Hledam to uz druhy den a stale bezuspesne.

Dekuji moc, snad to nejsou priliz trivialni zalezitosti:-)

luisah

• Závislák
Re: HDD, Real Player, Zaheslovaní
« Odpověď #1 kdy: 02 Prosince 2007, 13:19:51 »
1) - nidkdy jsem neměl problémy s rozdělením disku, tak nevím proč nejdou
- osvědčil se mě defaultní gparted, je v live cd ubuntu, můžeš ho doistalovat do instalovaného ubuntu, je možné mít i samotný gparted a používat ho jako live cd
http://marp.blog.root.cz/0707/gparted-silny-nastroj-pro-deleni-disku
2) na wiki je návod na istalaci realplayeru (zkoušel jsem stáhnout balík a zatím to opravdu nejde :( )
http://wiki.ubuntu.cz/RealPlayer?highlight=%28real%29
3) Přihlášení uživatele jde odstratnit jednoduše - Systém - Správa - Přihlašovací okno - záložka Zabezpečení - Povolit automatické přihlašování
Požadování hesla při správě systému je celkem pochopitelné a jak to odstranit nevím, nikdy jsem o tom neuvažoval (je to takové varování, že můžeš něco zkurv...)
« Poslední změna: 02 Prosince 2007, 13:24:11 od luisah »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #2 kdy: 02 Prosince 2007, 13:31:55 »
k bodu 3) bud se da nastavit, ze to po tobe nebude chtit heslo vubec pri pouziti prikazu sudo, a nebo se muzes v konzoli prihlasit ajko root...
normalne spust konzoli a zadej su root, bude to chtit heslo, ale zadas ho jen jednou a pak uz budes pracovat jako root, dokud se neodhlasis...

Tomulak

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Prosince 2007, 13:36:33 »
k tomu disku, ten program uz mam, ale proste u tech disku mam takovy zamecky, a nemuzu na nem nic menit, natoz pak pridat oddil, vsechny fce tam mam zacerneny. Kdyz dam oddil, tak jedina volitelna moznost je unmount amanage flags, nic vic:-(

Tomulak

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Prosince 2007, 13:41:57 »
a toto taky moc nechapu,

Nastavte staženému souboru práva pro spouštění (jméno souboru se může časem změnit, pozor na to prosím):

chmod +x RealPlayer10GOLD.bin  ---  ???

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Prosince 2007, 13:54:15 »
S tím HDD asi vím co myslíte, myslím že jsem to někde měl taky, ale nějak jsem to sám vyřešil, ale nemám už tušení jak. Snad někdo poradí.

S tim příkazem, když si stáhnete soubor RealPlayer10GOLD.bin, uložte si ho do svého domovského adresáře, kdyby jste ho měl uloženého někde jinde měl byste ještě nějaké problémy - tedy ještě jeden příkaz byste potřeboval.
Když ten soubor budete mít a budese jmenovat RealPlayer10GOLD.bin, tak stačí spusti terminál a tento příkaz zadat (zkopírovat) a odentrovat to je vše. (pozor na to prosím - to je jen v případě, že se nebude jmenovat RealPlayer10GOLD.bin, ale třeba RealPlayer11GOLD.bin - tak ten příkaz upravíte na současný název)

Tomulak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Prosince 2007, 14:03:01 »

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 02 Prosince 2007, 14:12:51 »
To mě taky ukazuje, nevím proč jim to teď nejde.

Tomulak

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Prosince 2007, 14:24:12 »
tak to snad rozjedou, skusim verzi pro win pres wine...treba to klapne, s tim diskem snad jeste nekdo napise a co se tyce toho zaheslovani, ono to chce heslo ikdyz chci najet na disk, nebo treba jen zmenit rozliseni apod. Ale to asi teda zmenit nejde?
Ale jinak diky, zatim se rozkoukavam.:_)

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 02 Prosince 2007, 14:30:45 »
No když chceš jenom najet na nějaký disk, nebo i to rozlišení, tam by to heslo nemělo chtít = To je divný. Chce to heslo samozřejmě pokud něco chceš naistalovat, odinstalovat, upravit nějaký konfigurák, ale co se týče nějakých voleb, tam by to mělo jít bez hesla.
S tou verzí pro wine, to jen tak asi nepůjde, možná něco spustíš co stáhneš, ale co se týče spouštění videa v rm na internetu, tak tam ti tohle nepomůže. Počkal bych, až jim to na těch stránkách půjde, pak je to otázka těch 2,3 příkazů, které zkopíruješ do terminálu. Takhle si jenom přiděláš práci a nic moc s toho nevznikne, ale zas se naučíš používat wine.

Tomulak

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 02 Prosince 2007, 14:35:14 »
to heslo to chce, co nadelam.
Ale jeste jednou diky moc, asi se tu neptam naposledy:-)

existpierre

• Host
« Odpověď #11 kdy: 02 Prosince 2007, 14:43:01 »
1.) ked mas gparted, musis na dany oddiel kliknut pravym mysitkom a dat unmount, vtedy by ti mal zamok zmiznut.
2.) Ja pouzivam VLC player, podla mna patri medzi najlepsie prehravace
3.)To heslo je pre bezpecnost. Keby si vsetko mohol robit pod root pravami, bolo by to take bezpecne ako windows :D
    Zakladne veci samozrejme robis klasicky, ale ked chces zasahoat do systemu tak treba na to roota. neviem ci pri                      zmene rozlisenia treba heslo, ale ked zasahujes do xorg.conf, tak to treba robit pod rootom, ..tak nefim preco

Tomulak

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 03 Prosince 2007, 13:57:28 »
Tak real player stale nefunguje, docetl jsem se, ze helix by soubory .rm a .ram mel cist, ale stejne to nefunguje. Nemate ho nekdo nainstalovany a funkcni?
Dost ho potrebuju k praci:-(
Dekuji

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #13 kdy: 03 Prosince 2007, 13:58:42 »
mne real funguje bezvadne
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

existpierre

• Host
« Odpověď #14 kdy: 03 Prosince 2007, 14:33:05 »
prehrava realplayer aj DVDs ? lebo ja tam vidim len "otvorit subor" no ale co ak chcem naraz otvorit cely priecinok?

menganito

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 03 Prosince 2007, 16:17:25 »
GPartEd alebo iný edotor partícií nemôžeš spustiť na aktívnom disku, pusti ho z live CD (predtým samozrejme záloha).
Real si môžeš stiahnuť aj tu .

Tomulak

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 03 Prosince 2007, 23:54:54 »
to hase: to je sice skvely, ze ti to funguje bezvadne, ale neporadil by jsi aby to fungovalo i me?:-))
z jejich stranek ten odkaz porad nefunguje...
Dale pak dalsi pro vetsinu asi blbych dotazu, nejspis se bude tykat taky realplayeru, nejde mi vysilani online na www.ceskatelevize.cz...:-((
porad mi to spousti helix, ale na 50 procentech se to vetsinou sekne.
??
nejaka podobna zkusenost?

luisah

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 04 Prosince 2007, 10:59:38 »
Zkus mrknout po foru na media player connectivity a nebo plugin (asi nejlépe mplayer) = fungují mě obě varianty.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.