Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chybová hláška při pokusu o instalaci čehokoliv  (Přečteno 1994 krát)

Tralalak

• Návštěvník
Chybová hláška při pokusu o instalaci čehokoliv
« kdy: 03 Prosince 2007, 16:02:12 »
Při instalaci softu nebo záplat mi adept znenadání vždy zahlásil chybu v půlce. Balíčky se stáhly, ale v polovině instalace vyskočila hláška, že instalace neproběhla v pořádku, protože balíček mohl být poškozen (nebo něco takového). Balíčky přitom byly ve statusu nainstalované. Zajímavé, na druhém domácím počítači s kubuntu se mi stalo ve stejný den to samé. Jenže právě tento druhý stolní počítač to v průběhu několika dní nějak "sám" rozchodil. Na notebooku problém přetrvává.
Teď to dokonce vypadá, že mi nějaká aplikace blokuje přístup do databáze balíků. Při spuštění adepta mi vyskočí:

"Another process is using the packaging system database (probably some other Adept application or apt-get or aptitude).
Would you like to attempt to resolve this problem? No will enter read-only mode and Cancel to quit and resolve this issue yourself."

Při instalaci přes apt v shellu mi to hlásí:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

Nevíte někdo jak přijít na to, kde je problém, případně jak ho vyřešit?
Díky moc za pomoc.

menganito

• Závislák
Re: Chybová hláška při pokusu o instalaci čehokoliv
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2007, 17:24:40 »
Tak najprv sa pozri, či ti nebeží najaký iný program, ktorý by sa pokúšl o prácu s databázou balíkov (Synaptic, aptitude, ale aj Update Manager), ak áno, počkaj kým svoju činnosť ukončí, ak nie, skús použiť ten príkaz čo ti radí sám Systém :
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg --configure -a .

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.