Ja som sa o Linuxe dozvedel pred styrmi rokmi od jedneho Litovca - muzikanta, s ktorym som hraval. Predstavoval mi to ako nieco, co je vyborne, ale clovek tomu musi trochu rozumiet...V tej dobe som sa uz dlho trapil postupne na w98 a XP, odvirovaval, crackoval SW, formatoval, jedoval sa s podvodnymi vyskakovacimi ponukami...S*ala ma strasna zavislost na MS a to, ze vlastne nic neni moje a ze to musim v ramci setrenia neustale odrbavat (Cubase, TuneUp, Nero, Office...)Ten Linux mi vsak vrtal v hlave a tak som si rozne GOOglil a cital o tom. narazil som na Ubuntu 6.06 a rozhodol ze do toho pojdem. Pri jednej navsteve CZ (som vo Francii) som absolvoval hodinove zaskolenie od jedneho brnenskeho RED HAT linuxaka (Marianek) a nainstaloval si to. Potom mi zacali krusne chvile pochopenia toho vsetkeho, neustale preinstalacie, debilne otazky na fore...Potom sa naraz nieco zmenilo - u 6.10 EE. Zacal som byt doma, spokojny cim dalej viac. Pomaly som vchadzal do tajov terminalu a po 7.04 ma to chytilo natolko, ze som zacal testovat ine distra. mam asi 4 volne HD, tak tam sem tam nieco dam a skumam. PClinuxOS, SAM, Linux-Mint, SuSE, Elive, Ulteo, Linux-Console2007, Xubuntu, Edubuntu, Fluxbuntu, Elbuntu, rocShop, Zenwalk - ten ma drapol. Koli tomuto hobby som dokonca zanedbal svoju pracu a odlozil nahravanie noveho CD o jeden rok...Ale uz sa umravnujem a v zime to natocim.
zaverom: Linux je predovsetkym obrovska sloboda, nezavislost, nekomercnost, cista radost s kazdeho noveho zvladnuteho problemu a system splnujuci vsetky moje potreby. Taktiez je to obrovska zvedavost na vsetko nove a tiez bohuzial asi nova droga.