To je fakt, hadat se nemusime. Vychazim z predpokladu, ze ma bcm4311, coz je jeho nickname ve vypisu iwconfig, takze musel pouzit ndiswrapper, nebo fwcutter. Zaklad je se pripojit k AP, nebo routeru, to je stezejni vec, takze pokud se nepripoji pres wifi, je vypinani a zapinani eth0 bezpredmetne. Je fakt, ze mi wifi internet nefungoval, dokud jsem mel zapnutou eth0, ale k siti jsem byl standartne pripojenej, pouze neprosel internet. Uz by sem mohl kolega neco pastnout, jestli chce tu kartu nejak rozbehat.
Pise, ze ma wifi router, takze by mu mel wifi signal v baraku fungovat, ten by se manualne zapinat nemel, myslim wifi signal. Nevime, jak a co vlastne instaloval, takze opravdu je tezke radit, zatim jsem ale pouze odhadoval z toho, co ctu, takze se muzu i mylit a nechtel bych nekoho nejak urazet, nebo tak neco. Zatim nejlepsi reseni pro Mirfila bych videl v zalozce hledat a "bcm4311", jestli je ta jeho wifi doopravdy tento typ...
Dobre by bylo jeste pastnout vypis jeho wifi z lshw, tam je videt totiz driver...