hase: telefónicu som nepoužíval ale kamarátka s nimi v španielsku nemala problém (ja som bral orange, myslím že je najlacnejší), takže neviem, ja som len to myslel, že keď bude väčšia nasýtenosť trhu budú si všetci chcieť odhryznúť čo najviac z koláča a na to musia znížiť ceny a/alebo poskytnúť extra služby.
Tak len na porovnanie: Za hranicou v SP asi 20 km zije niekolko znamych, ktori maju s telefonicou neskutocne problemy (na servis cakaju 2 mesiace, doplnky slubene a deklarovane v naborovej ponuke ako zadarmo si musia zaplatit, pretoze "akcia" vraj skoncila, maju neustale vypadky pripojenia (internet ADSL), kazda sluzba + za peniaze. Na FR i SP strane je zhruba rovnako vybudovana infrastruktura, ceny zariadeni su rovnake a dane v SP dokonca nizsie ako vo FR. Za telefonnu linku + ADSL 1Mb/sek zaplatia u telefoniky asi 70eur mesacne a nic k tomu. Ja 20 km od nich zaplatim u neuf.fr za tel. linku (volanie skoro do celeho sveta na pevne linky zadarmo) + ADSL 8Mb/sek - +200kanalov TV+SIM mobilkarta neuf na 10min. mesacne -31eur mesacne
V spanielsku sa snazia dostat k zakaznikovi aj ostatni provtdri (Orange, Wanadoo, Movistar, YA, Euskalel..) ale su blokovani telefonicou, ktora nechce pustit pevne linky a taktiez zmluvy su urobene tak salamunsky, ze zakaznik aj po 2 rokoch u telefoniky musi platit akesi odstupne....proste tvrdy monopol. V porovnani s FR je to neskutocny rozdiel.