Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Divné vypínání gnome a dotaz na E17  (Přečteno 2387 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Divné vypínání gnome a dotaz na E17
« kdy: 05 Prosince 2007, 18:14:12 »
Jen malá zvláštnost. Sem tam blbne Log out button (červený vypínátko systému). Po jehož zmačknutí přestanou reagovat gnome. Myš funguje a jdou zresetovat Xka a dostat se do logovací nabídky.
Zase tak vážný problém to pro mě není, abych s tím zde otravoval, ale když v logovací nabídce dám vypnout systém, začne se vypínat atd, tak se z ničeho nic objeví logovací tabulka v jiném designu (mam pocit, že tam je nějaká slunečnice). Než si to pořádně stačím prohlédnout atd, tak se notebook vypne. Je to dosti zajímavé a matoucí. Další logovací nabídka... To je na pozadí za tou předchozí? Či co to je?

Začínám být docela nespokojený s Gnome atd, pořád něco blbne nebo nefunguje tak jak má.. Zaujalo mě e17 (i jsem si ho dle návodu nainstaloval). Je dostatečně funkční pro normální práci a používání? Je náročnější než gnome nebo naopak? Naco bych si s e17 měl dát pozor?

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Divné vypínání gnome a dotaz na E17
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2007, 20:10:58 »
s e17 jsem zatim moc nedelal, a co jsem tak ruzne cet, tak jedou docela hladce a nejsou prej ani nijak narocny....

qUAKER

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2007, 20:19:55 »
e17 je narocnosti srovnatelne s fluxboxem. pro normalni praci se hodi,jen je treba vyuzit externi aplikaci pro systray. a taky kdo chce spustit si gtk-theme-switch2,aby si mohl zvolit sve oblibene tema. co s e17 nerozjedes je compiz.

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2007, 20:37:33 »
qUAKER: Já mam právě takovej osobní problém, že nemam žádný oblíbený téma. Nebyl jsem nějak schopnej si gnome nastavit k obrazu svému.. Je tu na mě moc voleb a nastavení atd... Nejradši bych jednoduché vybrání defignu, udělat náhled a když se mi to bude líbit, nechám jinak dám něco jiného a ales.. Prostředí by nemělo zatěžovat a zabrat týden aby si ho člověk nastavil. Včetně compizu. Je to fine ale člověk aby si vzal dovolenou, aby to nastavil, aby to k něčemu bylo a k něčemu vypadalo.. :-/

E17 má jinak dělanou grafiku a je graficky hezkej a dynamickej aniž by potřeboval compiz... (Co sem koukal na eliveku co jsem jednou měl.)

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 05 Prosince 2007, 21:09:57 »
já taky nemám oblíbený téma,měním si jej každý týden :) teď nemám E17,ale Xfce.
http://img4.net/public/4110/simple_3d.jpg?no_history

e17 je dobrý,nezabere moc dlouho než jej nastavíš. sice je anglicky ale to zas tak nevadí..
compositní věci tam taky rozjedeš,stačí v nastavení povolit composite a zapnout xcompa ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.