Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux Mint  (Přečteno 15457 krát)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Linux Mint
« kdy: 06 Prosince 2007, 21:46:32 »
Jsem si pustil ve VMware LinuxMint, nainstaloval ho a vypadá to jako velmi povedená ubuntu-based distribuce hlavně pro méně zkušené s linuxem (více info zde http://www.root.cz/clanky/linux-mint-konecne-reseni-pro-zacatecniky/ ). Co si myslíte :) ?
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Re: Linux Mint
« Odpověď #1 kdy: 06 Prosince 2007, 22:00:49 »
Taky jsem to testoval, zatím na mé staré plečce, opravdu mne dostalo, že to bylo schopné pustit online stream na ČT 24, se kterým jsou obrovské problémy (viz mnoho vláken na foru) okamžitě po instalaci. Myslím, že Linux Mint je dost kvalitní distribuce, ještě to dnes zkusím na výkonném desktopu (budu zkoušet KDE verzi z Feisty) a těším se, že o tom budu moct napsat, že to je ideální pro začátečníky. Díky bezproblémovým multimédiím více než Ubuntu.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Luban

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 06 Prosince 2007, 22:30:39 »
V článku na root.cz píšou, že není uplně lokalizovaný. To by mě pro nováčka docela vadilo :(.
Jiné výhody oproti klasickému ubuntu něž multimédia jsou?

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #3 kdy: 06 Prosince 2007, 22:33:11 »
Jo, to je trochu problém, lokalizace tak napůl, ale kdo umí základní anglický výrazy, tak je v pohodě. Už se mi to vedle instaluje, nějakou dobu si v tom pohraju a dám vědět podrobně. No jako hlavní výhodu a to dost podstatnou vidím v tom, že to doopravdy funguje, ne jako v Kubuntu, kde musí deset věcí dotahat (jo, detail, když vím které), ne jako v OpenSuse, kde musím také dodělávat kodeky.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Luban

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Prosince 2007, 22:38:05 »
Připravuji teď ntb (Acer Extensa 5220) pro úplného nováčka.
Jediné co mi na ubuntu 7.10 vadí, že tam nejde mikrofón u sluchátek, což je pro voip podstatné.
Jinak kodeky vše ostatní OK.

it-neuro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 06 Prosince 2007, 23:07:15 »
Připravuji teď ntb (Acer Extensa 5220) pro úplného nováčka.
Jediné co mi na ubuntu 7.10 vadí, že tam nejde mikrofón u sluchátek, což je pro voip podstatné.
Jinak kodeky vše ostatní OK.

Ja mam 7720g a tiez mam ten isty problem, ale vo Fedore 8 Live CD ide zvuk tak ako ma takze aj vystup a vstup..

Notebook Lenovo X230Tablet Intel Core i5 3320M  (2,6 GHz), 16GB DDR3RAM, 500GB 2.5" SSD HDD, 12.5"  HD Anti-Glare , 802.11 a/b/g/Draft-N Wlan, Bluetooth 3.0, 3G
DualBoot:
Ubuntu 12.04 - 64bit  (boot 4s) Windows 8.1 64bit (boot 5s)

Luban

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 07 Prosince 2007, 10:54:52 »
Hloupá otázka.
Když mikrofon nefunguje v ubuntu 7.10 tak asi nebude fungovat ani v Mintu, že?

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 07 Prosince 2007, 10:58:25 »
Máš něco někde blbě nastavený, mě mikrofon, sluchátka a repráčky (ty jsou zvlášt zapojené) - vše funguje. Ale neporadím jak to dát dohromady, taky jsem ti šachoval, prostě pokus - omyl.

Luban

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 07 Prosince 2007, 11:06:20 »
V ubuntu 7.10 nebo v mintu :).

A pochopil jsem správně, že máš Acer Extensa 5220?

Nemohl bys mi, prosím, postnout na http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=17030.0
nastavení mikrofonu? Mě zvuk jede, ale v tom nastavení mic se zaboha nemohu vyznat :(.
Mám asi něco špatně nastaveného, neboť zvuk to nahraje, ale to praskání při přehrávání je síla.
Používám sluchátka s mikrofonem.
« Poslední změna: 08 Prosince 2007, 13:26:41 od Luban »

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 07 Prosince 2007, 11:15:45 »
Bohužel accera nemám a mám ubuntu 7.10, to jsem měl dodat - jen myslím, že by to mělo jít, protože dost lidí má velké problémy s mirkrofonem a se sluchátky - já jsem měl taky a když se mi to jednou podařilo rozchodit a po mých dalších úpravách sem si to zase rozbil, tak stejný způsob už nefungoval. Nevím proč. Ještě jsem si vzpoměl, že tady byli nějaký úpravy configuráků. Tak nevím jestli by ti mů configurák pomohl. Sory za zklamání.

Ještě mám otázku, neviděl jste někde někdo jaký jsou cca hw požadavky mintu?

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #10 kdy: 07 Prosince 2007, 11:41:56 »
Ještě mám otázku, neviděl jste někde někdo jaký jsou cca hw požadavky mintu?

Linux Mint je minimálně z 90% Ubuntu, hardwarové nároky jsou stejné a podpora hardwaru je taktéž totožná. Psal jsem o Linux Mintu recenzi do LinuxEXPRESu (http://www.linuxexpres.cz/distro/linux-mint-s-ubuntu-za-zady), takže mám Linux docela dobře prolezlý.

Luban

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 07 Prosince 2007, 11:46:54 »
Takže jak jsem ptal výše. Pokud něco nejde v ubuntu, nepůjde to asi s největší pravděpodobností ani v Mintu?

Luban

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 07 Prosince 2007, 11:47:18 »
V poho. Já si myslím, že je to, jak jis psal obecný problém a já jen nerozumím tomu nastavení. Zvuk jsem rozchodil, ale na ten mikrofon jsem zatím nepřišel.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #13 kdy: 07 Prosince 2007, 11:52:07 »
Takže jak jsem ptal výše. Pokud něco nejde v ubuntu, nepůjde to asi s největší pravděpodobností ani v Mintu?

Přesně tak, pravděpodobnost, že to nepojede ani v Mintu se limitně blíží jedné. Mint je víc Ubuntu než se na první pohled zdá.

it-neuro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 07 Prosince 2007, 13:36:29 »
Overene, nahodil som Linux Mint, vystup na sluchadla a repro robi to iste teda nerovi nic na Acer 7720g.

Asi prejdem na fedoru 8 ta ma jedro 23  a alsa 15RC1 mozno to je v tom. Pretoze som nainstaloval aj alsu 15 15RC1 15RC2 15RC3 ale stale to iste v Ubuntu.

Nastavenie Alsa na fedore je uplne totozne ako mam v ubuntu a aj tak to na Ubuntu nejde.
Notebook Lenovo X230Tablet Intel Core i5 3320M  (2,6 GHz), 16GB DDR3RAM, 500GB 2.5" SSD HDD, 12.5"  HD Anti-Glare , 802.11 a/b/g/Draft-N Wlan, Bluetooth 3.0, 3G
DualBoot:
Ubuntu 12.04 - 64bit  (boot 4s) Windows 8.1 64bit (boot 5s)

Luban

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 07 Prosince 2007, 13:42:04 »
Mě se sluchátka podařila rozjet i mikrofón. jen v tom chrastí. Asi je to nastavením alsamixeru, kterému nerozumím :(.
Ještě bych ubuntu nevzdával!

luisah

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 07 Prosince 2007, 14:02:32 »
To jsou ty šachy s alsou. Napadlo mě s tím chrastěním, že když jsem měl v xubuntu zapnutý mic boost tak to chrčelo taky, když jsem to vypnul tak to přestalo, jen jsem musel zvýšit mikrofon. V ubuntu to mám zas naopak. :)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 07 Prosince 2007, 19:42:20 »
No ja trošku odbočim zpatky k Linux Mintu :), ten MintUpload by tam měl bejt defaultně? Ja ho tam totiž nějak nemam a nějak jsem ho nemohl přes konzoli nainstalovat :) (nějak jsem si už nenašel čas prohledat jestli se nejmenuje ten balíček trošku jinak :( )
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #18 kdy: 07 Prosince 2007, 23:46:30 »
No ja trošku odbočim zpatky k Linux Mintu :), ten MintUpload by tam měl bejt defaultně? Ja ho tam totiž nějak nemam a nějak jsem ho nemohl přes konzoli nainstalovat :) (nějak jsem si už nenašel čas prohledat jestli se nejmenuje ten balíček trošku jinak :( )

Nemáš? Tak zkus kliknout na nějaký soubor pravým tlačítkem a podívej se do kontextového menu, na beton tan budeš mít volbu Upload. Klikneš na to, zadaš, komu se má poslat odkaz na soubor a necháš uploadovat, to je celé.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 08 Prosince 2007, 18:07:03 »
Jo je tam :), jenom nějak nešel spustit přes alt-f2 a nějak jsem ho jinak nenašel ale takhle přes pravej klik by to ostatně mělo vždycky stačit :).

Stanislav Hoferek

« Odpověď #20 kdy: 13 Prosince 2007, 10:23:08 »
linux mint je vyborny. ide dobrou cestou a ma dobru komunitu. a som rad, ze som sa nezhodol na niektorych veciach s kolektivom okolo mint linuxu. kedze mi vadilo toto a hento, tak vznikol greenie linux

(tak trochu reklama. prosim, neukamenovat)
Autor Greenie Linuxu, Greenie knižnice, prekladateľ a človek stoviek koníčkov.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #21 kdy: 13 Prosince 2007, 10:31:24 »
Nova Daryna od L Mint je vyborna - vsetko skutocne ide hned po instalacii a na ostatne je tam sikovna aplikacia mint-install. Vcera som to nainstaloval jednej starsej zene, ako uplne bezproblemovy system - uvidime, co povie tak za 2 tyzdne...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Stanislav Hoferek

« Odpověď #22 kdy: 13 Prosince 2007, 21:12:30 »
no tak hadam sa bude pacit :)

podla mojho otca je linux mint hovadina. co je sice podla neho aj mandriva, fedora, opensuse, ubuntu, kubuntu, greenie a slax, ale aj tak mozno na tom nieco bude... :)

teraz tu chvilku nebudem, idem mu vysvetlit ze ked pouziva to modre E vo svojom Wine a ma virusy v program files/internet explorer, tak to asi nejako suvisi... :)
Autor Greenie Linuxu, Greenie knižnice, prekladateľ a človek stoviek koníčkov.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #23 kdy: 13 Prosince 2007, 21:29:28 »
Presne jak moj foter - ten je ohromne mudry, ma furt zavirovany pocitac a ani na firefox sa este nenechal presvedcit. Nie to este na linux...A hlavne neznasa rady odo mna.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #24 kdy: 14 Prosince 2007, 11:58:07 »
No jo, otcové, to je věčné téma... Proto se směju pokaždé, když přijedu do Prahy za tátou a vidím, v jakém stavu má notebook (a pak pláču, protože je to jediný způsob, jakým se připojit na internet :) )
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.