Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spustanie existujucej instalacie na VMware Server  (Přečteno 2653 krát)

Matenko

• Návštěvník
Spustanie existujucej instalacie na VMware Server
« kdy: 10 Prosince 2007, 12:00:27 »
Nazdar vsetci. Nagooglil som sa uz moc, tak teda skusim stastie otazkou tu.

Mam primarne Ubuntu7.10 a nainstalovany VMWare Server. Chcel by som pomocou neho spustat v linuxe uz existujucu instalaciu WinXP na druhom disku.
Nejako som sa dopracoval iba k tomu, ze si vo VMW vytvorim virtual machine a k nej sa snazim pridat ten moj druhy disk s WinXP. Lenze problem je, ze neviem, ci z neho budem vediet nabootovat, ci sa zmeny na disku budu prejavovat aj v navonok, to znamena, ked nenabootujem linux, ale WinXP.

Ale to ani tak problem nieje, skor je problem, ze ked ten disk k virtual machine pridavam, tak mi zahlasi error o nedostacujucich pravach. Netusim, ako by som to mohol vyriesit, kedze netusim, o akych pravach a na aky objekt mysli ten VMW. Disk s WinXP mountujem s nasledovnymi parametrami:

ntfs-3g defaults,locale=sk_SK.UTF-8,fmask=111 0 1
type fuseblk (rw,nosuid,nodev,noatime,allow_other,default_permissions,blksize=4096)

Ak by niekto vedel, co s tym, bol by som moc povdacny.
Dik.
Athlon XP 2600+, 768MB RAM, HD SG 160GB SATA 7200rpm, Nvidia GF 5200 FX, SB Live!

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Re: Spustanie existujucej instalacie na VMware Server
« Odpověď #1 kdy: 10 Prosince 2007, 13:22:31 »
no, myslim ze sa to tu uz kedysi riesilo.
a ten Windows ti tohto nebude schopny, bezat aj ako druhy system v dualboot rezime, a aj vo virtualke.
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

Matenko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Prosince 2007, 17:16:06 »
No ten dualboot s VM ma ani tak netrapi. ide mi o to, ako pridat ten disk do tej VM
Athlon XP 2600+, 768MB RAM, HD SG 160GB SATA 7200rpm, Nvidia GF 5200 FX, SB Live!

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2007, 17:17:34 »
viz moje tema trosku pod timto - Virtualizace

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Prosince 2007, 19:51:30 »
qUAKER myslel tohle http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=17215.0 (uz je trosku dal)
a prosim nejakeho zkušeného virtualizéra aby se podíval taky na http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=17227.0 thx :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.