Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenArena nejde zvuk  (Přečteno 3102 krát)

sholtice

• Návštěvník
OpenArena nejde zvuk
« kdy: 17 Prosince 2007, 20:28:07 »
Zdravim
Nemal s tym niekto problemy? V Ubuntu mi nejde nastavit zvukovka (SoundBlaster) tu pouzivam iba na win. Na Ubuntu mam nastavenu tu co je v zakladovke. Moze to s ty, suvisiet?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: OpenArena nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 17 Prosince 2007, 21:11:04 »
Může  ;) Mě sice zvuk v OpenAreně jde, ale zase mi nejde v Quake2 - ať laboruji se zvukovkou (ALSA, OSS, ESD) jak chci, nastavuji různé konfigurace ap. Je to prostě HW původu...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2007, 11:26:28 »
Zkus si spustit terminál a do něho napsat - openarena a odentrovat, poté Open arenu zavři a mrkni co ti to vypsalo v terminálu, mrkni až na konec výpisu, bude tam něco se Sound - zda tam neuvidíš nějaké errory.

sholtice

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Prosince 2007, 19:44:26 »
vyriesil som to odinstalovanim a naslednym nainstalovanim... zaroven som zistil ze linuxove drivere na x-ficko este niesu, ale ze budu :) momentalne su myslim a x-fi iba 64bit beta

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #4 kdy: 05 Května 2008, 23:54:34 »
UbuntuStudio 64bit 8.04 (hardy)
OpenArena v0.7.6
Někdy problém že nejde zvuk někdy de (asi někdy pomůže když se do konzole dá sudo a pak se hra spustí)
Nefunguje fullscrean (blbne s panelem- vyskakuje a zas mizí, nereaguje myš) se zapnutýmy 3d efekty (compiz)
Špatně funguje klávesnice (přepínání zbraní)

m@x0

• Host
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2008, 12:05:09 »
ja ked som skusal tu OpenArenu hrat cez compiz tak tam mi nesie zvuk a robilo to blbosti takze neviem ci hras OA so zapnutym compizom alebo nie :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 07 Května 2008, 12:12:05 »
ja ked som skusal tu OpenArenu hrat cez compiz tak tam mi nesie zvuk a robilo to blbosti takze neviem ci hras OA so zapnutym compizom alebo nie :)
Každopádně se doporučuje, pokud hrajete hry náročné na grafiku vypnout compiz.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #7 kdy: 07 Května 2008, 12:41:48 »
Jak udělám aby se vypínal automaticky?
Proč mi nefunguje cz klávesnice v OA (např místo čísel se v píšou nesmyslný znaky, nejde ani konzole..)?
Napaldo mě jedině předělat celej config ručně v textovém souboru a místo čísel tam dát ty nesmyslné znaky které mi to píše ve hře.. :)
Nebo jak to (ne)funguje vám?

luisah

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 07 Května 2008, 13:01:48 »
Jak udělám aby se vypínal automaticky?
Proč mi nefunguje cz klávesnice v OA (např místo čísel se v píšou nesmyslný znaky, nejde ani konzole..)?
Napaldo mě jedině předělat celej config ručně v textovém souboru a místo čísel tam dát ty nesmyslné znaky které mi to píše ve hře.. :)
Nebo jak to (ne)funguje vám?
Nevím proč nefunguje klávesnice - hry skoro nehraju, tak ani nevím kde to nepíše. :)
Aby se compiz vypínal automaticky? - To asi nepůjde, musíš jít do vzhledu a tam si compiz vypnout sám. Existuje taky fusion-icon do tray - stačí přidat do sezení (pokud máš fusion-icon naistalovaný) a po restartu Xek se ti bude zobrazovat ikonka Compizu v tray.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.