Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vztah ubuntu a windows mobile 6 (5)  (Přečteno 6977 krát)

kroko.kroko

• Návštěvník
vztah ubuntu a windows mobile 6 (5)
« kdy: 21 Prosince 2007, 22:04:48 »
Kupil som si PDAcko s windows mobile 6. Skusal som googlovat, ale nepodarilo sa mi najst ziadne "how to", pomocou ktoreho by som vedel instalovat soft, prehliadat kontakty, maily a kalendar z prostredia ubutnu.

Nasiel som navrhy typu wine alebo virtualbox. Ale hovori sa i o opensource synCE, pomoc ktoreho by ti slo. Bohuzial som priliz lama na to, aby som ho vedel rozbehat. Nasiel som aj nieco spravene pre debiana, kde sa hovorilo o pouziti modprobe serials, o Vendore a Product , ktore sa definuju v subore, ktore meno som zabudol (ale zapisuju sa tam moduly, ktore sa citaju po starte). Potom tam bolo nieco, co mi uz neslo. Islo o nastavenie synce-serial-config a definovanie priradenie spravneho ttyUSB0. To som uz nezvladol :-(...

Nenasiel by sa nejaky ubuntu-guru, ktory by nas nieco nove naucil a ktory by nam, ktory sa mame PDA s WM pomohol spriatelit PDAcko a komp?

D.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: vztah ubuntu a windows mobile 6 (5)
« Odpověď #1 kdy: 26 Května 2008, 05:34:19 »
Rad by som sa k tejto teme vratil. Moj int. operator "neuf.fr" mi akoakciu pre staleho zakaznika ponukol za 1euro mobilny telefon  TWIN BenQ E72 s Windows Mobile 6. Tak som si ho teda objednal. Este neviem, ako ten Windows Mobile vobec vyzera, ale samozrejme ma zaujima, ci existuje solidne linuxove riesenie. Uz som cosi vygooglil, ale chcel by som vediet, ci uz tu ma niekto skusenosti s "chytrym mobilom" na linuxe. 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 26 Května 2008, 06:14:34 »
Možná by pomohlo toto: http://www.synce.org/moin/SynceWithUbuntu - je to popis přímo pro Hardyho

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 26 Května 2008, 08:20:40 »
diky za link - zkusim to, ked ten mobil dojde. Mna by este zaujimal nazor niekoho, kto ten linux na mobile ma a pouziva...Ako je to funkcne, stabilita, wifi atd - ci do toho ma cenu ist, alebo zostat u win. mobile...

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 26 Května 2008, 08:29:44 »
Opovídal jsem na původní dotaz - tedy synchronizace mezi zařízením s WM a desktopem s linuxem.
Co se týká přímo nahrazení WM v mobilu Linuxem - jediné co jsem viděl konvertované z WM na Linux tak bylo zařízení XDA které má obrovskou komunitu uživatelů, nebo přímo linuxový telefon - pohledejte na fóru openmoko.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #5 kdy: 26 Května 2008, 08:36:54 »
diky uz na to kukam....Ono sorry za otazky, ale ja si to este ani fakticky neviem predstavit - mat v mobile kompl. OS...:D Vsak uvidime

ufaak

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 10 Června 2008, 08:25:03 »
docela by me zajimalo, jak jsi s tim dopadl :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #7 kdy: 10 Června 2008, 08:35:14 »
ufaak
Este mi ten mobil neposlali - uz som ich urgoval. Ale neboj sa, Urcite do toho nejakeho tucniaka dostanem. Nejake variantu uz som pokukal - halvne aby to uz bolo tu :D

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #8 kdy: 10 Června 2008, 13:24:58 »
Co se týče provozování linuxu na chytrých telefonech, doporučil bych http://www.handhelds.org/moin/moin.cgi/SupportedHandheldSummary
Najdeš tam informace o jednotlivých PDA a co všechno už funguje
HP Omnibook xe 4100, Ubuntu 8.04 - Gnome, Xfce, Enlightenment DR17

ufaak

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 12 Června 2008, 10:10:44 »
no ja se svym blueangel do toho zatim asi nepujdu - ta podpora neni nic moc :) a treba wifi tam proste potrebuju :)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #10 kdy: 12 Června 2008, 10:25:27 »
Tiez premyslam, ze urcite najlepsie riesenie by bolo na tom mobile urobit dualboot - teda instalit linux na SD kartu, ktoru to vraj cita, alebo USBcko  a grub supnut k tomu w mobile. Neviem sice ako je to mozne, pretoze ten mobil zatial este nemam, neviem ci tam je nejaky nestavitelny Bios, aby som povolil bootovanie z SD. ci USB....proste zatial ho este nemam!
keby sa mi to vsak podarilo tymto zposobom, tak by som si ten linux ochytal, vyskusal viac moznosti, distier...a az by to slapalo, tak by som ten Wmobile dal prec a nahradil ho plne linuxom 

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #11 kdy: 12 Června 2008, 12:57:51 »
Tiez premyslam, ze urcite najlepsie riesenie by bolo na tom mobile urobit dualboot - teda instalit linux na SD kartu, ktoru to vraj cita, alebo USBcko  a grub supnut k tomu w mobile. Neviem sice ako je to mozne, pretoze ten mobil zatial este nemam, neviem ci tam je nejaky nestavitelny Bios, aby som povolil bootovanie z SD. ci USB....proste zatial ho este nemam!
keby sa mi to vsak podarilo tymto zposobom, tak by som si ten linux ochytal, vyskusal viac moznosti, distier...a az by to slapalo, tak by som ten Wmobile dal prec a nahradil ho plne linuxom 
Co já jsem si zjišťoval informace, tak to funguje tak, že se obraz Linuxu dá na paměťovou kartu a do systému se nainstaluje program, který spustí zavaděč, který ti zavede linux (myslím, že se ta distribuce jmenuje OPIE). Když chceš práci v Linuxu ukončit, tak z něho klasicky vyjedeš.

Nutná je záloha, protože to smaže RAMku PDA.

Já mám Palma (Tungsten E2) a tam už ta podpora je docela slušná - až někdy budu mít víc času, tak to určitě vyzkouším.

Jinak tu funguje skupina Hack&dev, která se právě zabívají migrací linuxu na Palm (viz. rozhovor na root.cz http://www.root.cz/clanky/linux-na-kapesnich-pocitacich-palm/).

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #12 kdy: 16 Července 2008, 20:24:42 »
Takze neprisiel som na to, ako s tym mobilom Benq nabootovat do linuxu - nevadi, zatial tam mam Win mobile 6. Chcel by som si vsak dat na SD disk GPS s europskymi mapami. Neviete o nejakom sikovnom SW na stiahnutie? - najlepsie CZ SK

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #13 kdy: 17 Července 2008, 08:22:35 »
Takze neprisiel som na to, ako s tym mobilom Benq nabootovat do linuxu - nevadi, zatial tam mam Win mobile 6. Chcel by som si vsak dat na SD disk GPS s europskymi mapami. Neviete o nejakom sikovnom SW na stiahnutie? - najlepsie CZ SK

Asi nejlepší je TomTom, všichni kolem mě v práci ho na WM mají a jsou s ním spokojený. Já mám palm, tak v něm mám Smartmaps, ale bez GPS - takže jen mapové podklady (ale i tak velmi užitečný). Pohledej na netu, tam se toho válí ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #14 kdy: 17 Července 2008, 08:36:30 »
Diky
Vcera som Googlil a nasiel som aj par variant, ako napr Go my Way atd. Kvalitny SW je vsak za prachy a mne sa do toho nechce vrazat. Zatial ma najviac zaujala varianta http://www.gpss.tripoduk.com/czech.htm, ale chcel som si nechat poradit, pretoze o GPS doteraz viem prd. Pozriem na ten Tom Tom... V podstate by som chcel zohnat nejaky freeware SW, ktory by ma upozornoval na zacpy na cestach a tiez na stacionarne radary, ktorych je tu vo Francuzsku pozehnane - platis jak strhany, ked prekrocis rychlost trebars len o 5 km...   

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #15 kdy: 17 Července 2008, 09:06:49 »
Diky
Vcera som Googlil a nasiel som aj par variant, ako napr Go my Way atd. Kvalitny SW je vsak za prachy a mne sa do toho nechce vrazat. Zatial ma najviac zaujala varianta http://www.gpss.tripoduk.com/czech.htm, ale chcel som si nechat poradit, pretoze o GPS doteraz viem prd. Pozriem na ten Tom Tom... V podstate by som chcel zohnat nejaky freeware SW, ktory by ma upozornoval na zacpy na cestach a tiez na stacionarne radary, ktorych je tu vo Francuzsku pozehnane - platis jak strhany, ked prekrocis rychlost trebars len o 5 km...   
No já jsem si zprvu taky říkal, že určitě nějaký free mapové podklady musí existovat, ale bohužel nic takového pro palm jsem nenašel. Bohužel je GPS zažívá boom a všichni si za mapové podklady nechávají platit.

Jinak o zácpách tě žádný program informovat nebude...ale ty radary se určitě dají stáhnout a do programu nahrát. Takže potom budeš mít přehled. Pokud bys měl v PDA stálý přístup k internetu, tak můžeš využít Googlemaps pro WM - také to spolupracuje s GPS, ale jsou potřeba online data.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #16 kdy: 17 Července 2008, 09:26:46 »
Uz som sa zaregistroval k win mobile6 a nasiel som TomTom pre moj telefon free. Su tiez k dispozicii yahoo maps a google ako si spominal. Holt na zapchy si necham pustene radio (teraz v lete u nas na juhu je to katastrofa). Aspon tu vo FR staly pristup k wifi mam - zaistuje mi to neuf.fr. Musim sa v tom pohrabat, aby som bol z toho mudrejsi...a tiez cakam na SD kartu 2Go, ktoru som si objednal. Do mojho chytreho mobilu bez toho nic nenainstalujem - ma to disk len 40Mega - BenqE72

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #17 kdy: 17 Července 2008, 10:27:48 »
A ten TomTom je i s mapovými podklady?

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #18 kdy: 17 Července 2008, 10:40:36 »
A ten TomTom je i s mapovými podklady?
No tak zas klasika... V sekcii free SW pre win mobile6 som nasiel Tom Tom a az teraz som si vsimol, ze to free vobec neni, ale za to chcu 299$(malickost) - tak to som necakal. Asi nezostane nic ineho, ako na to pozhanat nejaky medikament...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #19 kdy: 17 Července 2008, 10:45:14 »
Description: TomTom's Navigator 6 software allows you to attach a GPS device to your Pocket PC or Windows Mobile PDA, which will then allow TomTom to guide you to your destination, show you where you are, and track your speed. With a special subscription it can also guide you around traffic, making your drive quick and easy.

Category: GPS & Navigation

Price: $299.95

Downloads: 3259

Homepage: TomTom Navigator 6's Homepage

Other: Discussion/Support for TomTom Navigator 6

Bookmark: Bookmark to Ask Bookmark to del.icio.us Bookmark to Digg Bookmark to Furl Bookmark to Google Share on Facebook

Rating:  (Votes: 5)

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #20 kdy: 17 Července 2008, 10:50:14 »
ještě jsem se tady chvíli bavil s kolegy...říkali, že krabicová verze od TomToma nemá cenu kupovat...pokud si budeš někdy chtít koupit nové mapy, tak si vždy musíš koupit celou krabici...upgrade pro Tomtoma na WM prý neposkytují...takže opět 300$. Poradili google a hledat jak říkáš medikament ;D

ufaak

• Závislák
« Odpověď #21 kdy: 17 Července 2008, 20:23:48 »
ja tomtoma mam, pouzivam a je opravdu nejlepsi... ale samozrejme nedam 5000 za navigaci... stahnul jsem z DC...

ale kdyz zrovna nepotrebuju navigaci, ale staci mi jen "vedet kde jsem" (napr. na kole, pri turistice, geocachingu a pod.) tak mam v mobilu java aplikaci trekbuddy, do ktery se da stahnout spousta mapovych podkladu (nebo si je muze clovek sam vytvorit) a je to. funguje to v jakymkoliv mobilu, kterej ma javu (mozna to neni uplne v kazdym, ale v normalnim to jede)
doporucuju ...:)

jazujimi

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 19 Července 2008, 11:31:24 »
Ja osobne mam HTC TyTNII zvany Kaiser.Ked som ho kupil bola tam WM6 ale uz som tam strkol novu WM6.1.Vyzera to o mnoho lepsie ako povodna.Ale aby som neodbocoval od temy.Ma to zabudovane GPS s TomTom navigaciou.Pribalena bola "mini akcia" ze si mozem cez wifi,alebo iny datovy nosic stiahnut jednu mapu mesta - zadarmo  ::).Tak som si nasiel medicinku  :D,supol na 4GB kartu a cuduj sa svete,chce to aktivaciu.Ale na to som uz medidinu nenasiel...
Co sa tyka linuxu na PDA som nasiel aj nieco take  ;) http://www.ubuntu.com/products/mobile  :P  Ano tiez som tomu trosku neveril.Ubuntu na mobile!Avsak netusim ako to dostat do mobilu,resp. PDA-cka...
Rad sa ucim a necham poucit,ako nieco pokazit este viac ako je ... ;)

ufaak

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 19 Července 2008, 12:20:29 »
podle wiki to do PDA nedostanes...
Citace
Vendor       Model     Platform
Samsung   Q1 Ultra   McCaslin
Elektrobit    MIMD      Menlow

jazujimi

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 19 Července 2008, 13:52:49 »
Je to dost mozne.Zatial sa ani nebudem o to pokusat.Momentalne sa snazim rozbehat 3G alebo wap nastavenia pre O2 operatora.Problem je,ze som navstivil customer service kedze som momentalne zijem v UK a zial stale nic.Ale vec sa ma tak.Wifi na tom ide perfektne a ostatne veci takisto.Nechcem pisat recenziu,lebo 100 ludi=100 chuti.Uz len predstava ze mam vo svojom PDA ubuntu je viac ako vzrusujuca.V podstate je jedno ake distro by som tam strcil,len aby som sa zbavil toho WM.Aj ked musim uznat ze potom by nastala dalsia otazka ako riesit program pre GPS pod linuxom,a ci vobec nieco take existuje... :-\ Preto asi spravim zalohu systemu,respektive skusim to nejako poriesit a potom sa pokusim nahodit dnu nejaky linux.Zatial to pre mna ostava v teoretickej rovine,kedze o tyzden idem domov na dovolenku a budem doma vazne busy  ;D...chaty,puby,opekacky atd...Potom ked sa vratim by som chcel nieco skusit.Ale cas a hardwer mi to ukaze  :o :D
Rad sa ucim a necham poucit,ako nieco pokazit este viac ako je ... ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.