Ano, ano, jsem v tom taky. Začal jsem s přechodem z 7.04 na 7.10 (přechod z 6.10 na 7.04 mi v pohodě proběhl 23.2.). Možná se s přechodem něco stalo, vůbec mě to na konci nevyzvalo k restartu, byly už změněné ikony na ploše, ale správce aktualizací byl ukončen. Počítač nic nedělal, využití cpu 0%. Tak jsem zvolil restart.
No a skončil jsem v root@ubuntu: a taky s nějakým errorem na GDM.
Jsem stále linuxlama, možná trochu pokročilejší, začal jsem hledat tady. Nejprve jsem spustil "sudo fsck", bylo hodně chyb, tak jsem je nechal opravit. Po rebootu už mi to běží v textmodu, mohu se přihlašovat a spustit mc. Ale nejde síť. Co je mi taky divný, že mám prázdný adresář /mnt, a že mc vůbec nenašel menu.lst.
Prohlídnul jsem si výpis chyb Xserveru, a našel tam, že error je při pokusu načíst ovladače k nvidia (měl jsem už na 6.10 nesvobodné ovladače k GeForce 2 MX400), tak jsem v xorg.conf změnil "nvidia" na "vesa". Už se dostanu do stavu, že mám šedou plochu s černým kurzorem myši. Měl jsem dřív zapnutý autologin. Když provedu Ctrl-Alt-Backspace, tak po chvilce se mi ukáže přihlašovací obrazovka, zadám jméno a heslo a skončím zase na šedé s šipkou. A víc ani ň.
Asi ta aktualizace dost nechutně poškodila strukturu dat na disku.
Bojím se udělat dpkg-reconfigure xserver-org, protože jsem v minulosti měl hodně problémů nastavit monitor, spouštělo se příliš vysoké rozlišení na příliš malé frekvenci a nešlo s tím nic dělat, jedině ručním zásahem do xorg.conf. Ale někde na flashce bych měl mít tu část konfiguráku s monitorem schovanou, tak tu rekonfiguraci X zkusím udělat...