Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Podpora bezdrátových zařízení.  (Přečteno 3544 krát)

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
Podpora bezdrátových zařízení.
« kdy: 07 Června 2006, 11:56:58 »
Bezdrátová zařízení jsou známá jako nejproblematičtější hardware pod Linuxem. Neznamená to ovšem, že by na tom byla špatně - vše je přece relativní. Když jsem ve škole ukazoval Ubuntu spolužákům, ani neceklo a okamžitě se napojilo na bezdrátovou síť, do které škola investovala přebytek z rozpočtu i přes remcání starších studentů a už jsme browsovali.
Pro podporu WiFi, Bluetooth a jiných kouzelných stroječků je tu právě toto fórum.
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Vali

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2006, 18:36:23 »
Nemáte někdo zkušenosti se zprovozňováním PCMCIA CDMA modemu UBIQUAM CDMA2000?

Linux, konkrétně kubuntu 6.06 ho vůbec nenajde, jinak sem chtěl zkusit rozjet ten připojovací program pod WINE, ale když ho to vůbec nenajde...

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2006, 15:24:16 »
no ja jsem chtel ubuntu na svym notasu, ale ani zaboha jsem to nesprovoznil, takze jsem si nechal Windows Xp kde to bezi naprosto bez problemu, ale zase premyslim, ze dam no notasu oba systemy :)) prece jenom Linux je skvela hracka :))

Vašek

• Návštěvník
    • http://www.ceskyelektromobil.cz
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2006, 13:14:41 »
Ahoj Honzo,  a v jaké škole jsi rozběhal wifi?

Mám ve středu státnice a rád bych prezentoval pod Ubuntu a online s pomocí Wifi sítě, co máme na Fakultě stavební ČVUT.

Už jsem byl i s počítačem ve škole, ale vůbec jsem netušil, co a kde a jak nastavit.

Pomohl by někdo s nastavením. Mám to do školy půl hodiny a nemůžu odbíhat abych jen něco zkusil. Potřebuji se učit na státnice a nemám tolik času, abych se to všechno stihnul naučit(nastavení Wifi). Je tu někdo, kdo by měl čas v pondělí a mohl být na telefonu, kdyby něco nešlo?

A ještě někdo, kdo by mi pomohl s nastavením po ICQ 13716137? Aby to šlo nejlépe naporvé:-)
Notas:HP Pavilion zd8369ea, Intel Pentium IV(HT) 640 3.2 GHz, 1 GB - DDR II SDRAM - 533 MHz ( 2 x 512 MB ), ATI MOBILITY RADEON X600 Generic - 256 MB,Ethernet, Fast Ethernet, Bluetooth, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, Ubuntu 8.04.1 LTS

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2006, 21:37:24 »
Tak sjem se zase vratil zpet k Ubuntu... nyni ve verzi 6.06 .... Kdysi jsem zkousel tento system a musel jsem se vratit k Windows Xp kvuli bezdratove sitovce co mam v notebooku.... protoze ma zapinani asi pres ASPI a to jsem nedokazal sprovoznit... proste jsem se nedostal k tomu, aby me zacala svitit dioda bezdratove sitovky... a tak ted jsem vydel novou verzi a myslel jsem si ze to konecne bude fungovat, tak jsem se rozhodl ze dam k Win XP jeste tuto distribuci a vyzkousim tu bezdratovku, ale jsem zase tam kde jsem byl... proste to nemuzu sprovoznit... Notebook je to ASUS

johniez

• Návštěvník
    • http://www.johniez.com
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2006, 22:48:43 »
Citace: Kony.cz
Tak sjem se zase vratil zpet k Ubuntu... nyni ve verzi 6.06 .... Kdysi jsem zkousel tento system a musel jsem se vratit k Windows Xp kvuli bezdratove sitovce co mam v notebooku.... protoze ma zapinani asi pres ASPI a to jsem nedokazal sprovoznit... proste jsem se nedostal k tomu, aby me zacala svitit dioda bezdratove sitovky... a tak ted jsem vydel novou verzi a myslel jsem si ze to konecne bude fungovat, tak jsem se rozhodl ze dam k Win XP jeste tuto distribuci a vyzkousim tu bezdratovku, ale jsem zase tam kde jsem byl... proste to nemuzu sprovoznit... Notebook je to ASUS
Taky mam asus, wifi mi funguje (ze sviti/nesviti LEDka neni podstatny), co tam mas za sitovku?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.