Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ovladače unichrome a OpenGL - podivné "texty"  (Přečteno 1919 krát)

horada

• Návštěvník
Ovladače unichrome a OpenGL - podivné "texty"
« kdy: 30 Prosince 2007, 17:51:05 »
Dobrý den,
Mám notebook s integrovanou grafikou a používám ovladače Unichrome (openchrome mi nefungují s wine - při spůštění wine se zasekne natvrdo celý komp) tak jsem rád že mi alespoň trochu funguje akcelerace - ovšem ve většině her mi tam místo textu po chvíli (někdy hned) naskočej podivné zrnité čtverce.

Také mi u mplayeru při volbě výstupu gl zobrazuje koem titulků a OSD černý rámeček. Nevíte někdo jak něco z toho vyřešit? děkuji
Dobré věci jsou drahé, ty nejlepší jsou zdarma....

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

NoWin

• Host
Re: Ovladače unichrome a OpenGL - podivné "texty"
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2010, 04:41:12 »
Máž zapnutý efekty prostředí? Pokud jo, vypni je a zkus to znovu. U přehrávačů nepoužívej GL, je to zbytečný a občas to může zlobit, místo toho zvol Xv (Xvideo).
Zkoušels i jinou, starší verzi Bububuntu, nebo jiný distro? Tam to vypadá jak?
Bohužel pro Tebe, grafiku VIA sice na desce mám, ale už dlouho ji nepoužívám, mám nVidii. Ale chápu Tě, taky jsem se u ní nejednou pořádně zapotil, jenže ty problémy byly daleko vážnější.
Uvědom si ale, že grafárny VIA jsou low-end šméčka do kanclů, ne na nějaký paření 3D her.

Pro jistotu sem ale dej výpis lshw (a pokud máš xorg.conf, tak i jeho obsah), ať vidíme, s čím máme tu čest.

Marek_

• Aktivní člen
  • *
Re: Ovladače unichrome a OpenGL - podivné "texty"
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2010, 12:47:16 »
vím, co máš na mysli, vidím to stejné v googleearth na opensuse 11.3, unichrome driver. Zátím to neumím opravit.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.