Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bluefish 1.0.7  (Přečteno 4392 krát)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Bluefish 1.0.7
« kdy: 05 Ledna 2008, 10:00:58 »
Tak jsem se konečně dostal k vyzkoušení tohoto programu. Jsem zvyklý na Dreamweaver mimochodem. No program je celkem i v klidu na to že je zcela zdarma. Ale mám několik výhrad:

• Když označím několik řádků a chci je odsadit najednou, tak namísto odsazení se dočkám odstranění textu
  • Zvýrazňování syntaxe by chtělo také zkvalitnit
  • A určitě v dnešní době by chtělo doladit doplňování tagů a když už se zvýrazňuje PHP syntaxe, tak i tooltip parametrů není k zahození

PS: pokud víte kam to reportnout, tak to autorům pošlete ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
Re: Bluefish 1.0.7
« Odpověď #1 kdy: 24 Ledna 2008, 19:41:47 »
Bluefish byla skvělá, když jsem ji naposledy zkoušel, ale nebylo to ono. Chybí mi prostě split-window editing jako u jEditu (který, až na to, že je javový a nelokalizovaný, umí vše, co bylo zmíněno výše), které mi zatím nic krom gvimu nativně linuxového nenabídlo. Ale vynikající je třeba začínající projekt geany která sice nedisponuje takovým množstvím klikacích funkcí, zvlášť co se týče html, ale vývojáři  geany jsou velmi přístupní a projekt je také velmi živý (a split-window editing má v TODO :)) a to víceřádkové přidávání mezer už je tam také reportováno.

BTW, Dreamveawer je dobrá věc, jenomže draze placená a, jak já říkám, "tlustá" (funkce, které nepoužiji, přílišná robustnost)
« Poslední změna: 24 Ledna 2008, 19:45:35 od sirkubador »
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

luisah

• Závislák
Re: Bluefish 1.0.7
« Odpověď #2 kdy: 24 Ledna 2008, 20:07:54 »
Zkoušel jsi Screem, když jsem něco dělal v html tak jsem stále přebíhal z Bluefish na Screem a opačně. Myslím, že Screem je taky celkem zajímavý prográmek.
« Poslední změna: 10 Března 2008, 17:26:50 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.