Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Jak zprovoznit WIFI?  (Přečteno 4063 krát)

gombphus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Jak zprovoznit WIFI?
« kdy: 06 Leden 2008, 22:55:52 »
Ahoj!
     Již nějakou dobu UBUNTU používám (vyzkoušel jsem i jiná distra, ale žádné mi tak nesedlo) spolu s Win XP a nyní jsem si koupil notebook, na který jsem si nainstaloval pouze UBUNTU (konečně jsem se odhodlal pouze na jeden sys) a jsem moc moc spokojený  ;) Ale o tom psát nechci... Nyní chci začít s WIFI, již jsem si něco přečetl i stáhl, ale stále tomu nemohu přijít na kloub. Tlačítko WIFI mám zapnuté, ale WIFI radar žádnou síť nenachází a přijde mi to celkově pasívní... Poradíte mi prosím ("polopatě"), jak si WIFI od začátku nastavit? Předem mockrát děkuji :)

marshall1727

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 307
  • Karma: +14/-4
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #1 kdy: 06 Leden 2008, 22:57:59 »
v zasade musis zjistit co to mas za wifi kartu, jeji typ a pak najit zde, na wiki nebo na googlu jak ji zprovoznit

http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi
« Poslední změna: 06 Leden 2008, 22:59:36 od marshall1727 »
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

gombphus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #2 kdy: 06 Leden 2008, 23:57:01 »
Typ karty je 802.11g Návod na wiki jsem zkusil, ale stále nic, tak nevím...  ???

marshall1727

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 307
  • Karma: +14/-4
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #3 kdy: 07 Leden 2008, 00:19:47 »
to není. to je protokol kterým ta karta umí vysílat. kdo ji vyrobil?
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

gombphus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #4 kdy: 07 Leden 2008, 09:31:04 »
Tak mi to na netu výrobce k mému modelu vypisuje - Wireless LAN driver Atheros and Realtek

marshall1727

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 307
  • Karma: +14/-4
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #5 kdy: 07 Leden 2008, 10:01:53 »
no super už se blížíš

tebe zajímá jak se jmenuje ten výrobce a tvůj model. mimochodem vzhledem k tomu že to je NB zkoušel jsi hledat na googlu slova jako /nazev NB/ wifi ubuntu ??
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

styxx77

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 80
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #6 kdy: 07 Leden 2008, 10:32:57 »
nenapisal si ani nazov NB. kusok pod tebov je zoznam "Ubuntu friendly notebookov"

gombphus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #7 kdy: 08 Leden 2008, 00:01:49 »
Notebook mám TOSHIBA L40-14D. Po příkazu sudo iwlist scan mi to píše lo Interface doens´t scanning ..a to samé u eth0 .. Tlačítko zapínače WIFI mám zapnuté...

styxx77

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 80
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #8 kdy: 08 Leden 2008, 09:43:53 »
 malo by to zobrazit aj eth1 co je bezdratove pripojenie.pozri presne v ntb svoj HW presne tu kartu a potom sa uvidi.pozeral som tvoj ntb na nete mal by mat tri adapteri.

styxx77

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 80
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re: Jak zprovoznit WIFI?
« Odpověď #9 kdy: 08 Leden 2008, 09:50:37 »
 pozeral si:

   http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi