Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: virtualizace + akcelerace  (Přečteno 3495 krát)

honorguard

• Host
virtualizace + akcelerace
« kdy: 08 Ledna 2008, 13:20:08 »
Zdravím,
Nedávno jsem si na wiki trochu početl o Virtualizaci. Momentálně mi virtuální stroj slouží jen k testování Kubuntu 8.04, ale dnes si tam nahraji windows. Je pár lidí co by byli ochotni přejít na Linux, ale pouze pokud jim poběží některé programy, které tu třeba nejsou. (Jmenujme třeba mp4 converter od eaglu). Někteří by si rádi nechali i některé pc hry. Jenže jak jsem se dočetl, tak ve virtuálním stroji nefunguje grafická akcelerace. Podařilo se ji někomu rozchodit? Děkuji
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 15:59:50 od Anna Taliánová »

fritzek

• Aktivní člen
  • *
Re: virtualizace+akcelerace
« Odpověď #1 kdy: 10 Ledna 2008, 23:44:23 »
Docela asi zalezi i na virtualizacnim nastroji. Myslim, ze jsem cetl, ze ve WMWare to je mozne. Ve VirtualBoxu bohuzel ne.
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

honorguard

• Host
« Odpověď #2 kdy: 11 Ledna 2008, 00:01:55 »
Jenže na VMWaru se mi nelíbí že je komereční. Na Linuxu je taková ta základní myšlenka že je vše zdarma. Mimo jiné je to jeden z hlavních důvodů proč jsem se zbavil Windows. Opravdu si neplánuju platit program na hraní her. Jenže o mě nejde. Já si vystačím s Open Arenou, jenže jde o mé přátele...

averton

• Návštěvník
Re: virtualizace + akcelerace
« Odpověď #3 kdy: 12 Ledna 2008, 13:23:28 »
Zdravím,
Nedávno jsem si na wiki trochu početl o Virtualizaci. Momentálně mi virtuální stroj slouží jen k testování Kubuntu 8.04, ale dnes si tam nahraji windows. Je pár lidí co by byli ochotni přejít na Linux, ale pouze pokud jim poběží některé programy, které tu třeba nejsou. (Jmenujme třeba mp4 converter od eaglu). Někteří by si rádi nechali i některé pc hry. Jenže jak jsem se dočetl, tak ve virtuálním stroji nefunguje grafická akcelerace. Podařilo se ji někomu rozchodit? Děkuji

takze podme poporiadku  ;D

Pokial viem tak virtualny stroj nepodporuje graficku akceleraciu aj napriektomu, ze som sa snazil instalovat ovladace pre grafarnu - stale som dostaval odpoved - machine does not meet minimum requirements - cancel. Ono virutal PC je skor urcene ani nie tak na hranie ako skor na pracu - ja mam vo virtualboxe nahodene XP s Office 2007 ktoru potrebujem kvoli skole - viem mozem mat open office - ale ked mi niekto posle dokument v docx tak som skoncil. Cize, ono na hry to nie je. Navyse, neviem si ani realne predstavit hry kedze virtualne machines su velmi narocne na RAM pamat.

Ak chces hrat hry mas 3 moznosti.

1. Wine - zial nie vsetko ide ako ma.
2. Cedega - priplatit si par korun ale tiez s tym nemam prax takze neviem ako to fachci.
3. Dualboot - cize mat na HDD Widle ( na hry) a Linux (na ostatne  ;D )

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #4 kdy: 12 Ledna 2008, 15:24:44 »
Jenže na VMWaru se mi nelíbí že je komereční. Na Linuxu je taková ta základní myšlenka že je vše zdarma. Mimo jiné je to jeden z hlavních důvodů proč jsem se zbavil Windows. Opravdu si neplánuju platit program na hraní her. Jenže o mě nejde. Já si vystačím s Open Arenou, jenže jde o mé přátele...
mno...vmware je take zdarma, takze byste nic platit nemusel...
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

averton

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Ledna 2008, 23:00:14 »
mno...vmware je take zdarma, takze byste nic platit nemusel...

tu by som rad podotkol ze zdarma je len player  ;)

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 12 Ledna 2008, 23:13:52 »
zdarma jsou verze VMWare server a player. server je freeware, player opensource - umi jen spustit uz vytvoreny image virtualniho PC. ani jedna z techto verzi neumi 3D. Akceleraci umi pouze experimentalne(Direct3D) VMWare Workstation. Takze hry nebo compiz na tom nepojede ;)

Skeletonix

• Host
« Odpověď #7 kdy: 13 Ledna 2008, 13:12:19 »
Pokud se nemílím tak vmware server umí 3D:

otevřít si nastavení virtuálního stroje:

mks.enable3d = TRUE
svga.vramSize = 67108864 // či jinou velikost paměti
vmmouse.present = FALSE  /// není nutné

na hry to rozhodně není a občas se to chová "divně"

qUAKER

• Host
« Odpověď #8 kdy: 13 Ledna 2008, 13:44:14 »
jaký driver se musí použít v linuxu aby 3D jelo?

honorguard

• Host
« Odpověď #9 kdy: 13 Ledna 2008, 15:06:15 »
V tom případě mi sem prosím někdo dejte odkaz na VMWare zdarma, protože mě se podařilo dohledat pouze trial verze. Ještě by mě zajímalo jestli jste někdo rozchodil counter strike přes Wine a vaše rady jak na to... CS jsem měl rád...

Ještě by mě taky zajímalo, když neběhá ve virtualboxu akcelerace, jestli mi tam poběží Kubuntu 7.10 s KDE 4...

Díky

Skeletonix

• Host
« Odpověď #10 kdy: 13 Ledna 2008, 17:13:28 »
http://wiki.ubuntu.cz/VMware_Server?highlight=%28server%29%7C%28vmware%29

----
pro tu 3d .. mělo by snad stačit doinstalovat vmware-tools, ale nevím moc jsem s tím nečaroval.

honorguard

• Host
« Odpověď #11 kdy: 09 Ledna 2009, 19:05:12 »
Zdravím všechny,
píšu sem po delší odmlce, protože jsem si dnes nainstaloval nový Virtualbox. Podívejte se zde:
http://img32.picoodle.com/img/img32/3/1/9/f_screenm_3bd9c51.png
Od minule přibyla volba povolit 3D akceleraci. Ale jestli jsem správně pochopil podrobnosti dole, tak pojede jen OpenGL jako třeba v KVM. Ale i tak je to pokrok, tak jsem to sem napsal :).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.