Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizele panely [vyřešeno]  (Přečteno 3680 krát)

shiggyzam

• Návštěvník
Zmizele panely [vyřešeno]
« kdy: 09 Ledna 2008, 07:24:50 »
Dobry den. Mam PentiumII, 200Mb RAM, GF4.(nejaky krap.) na tom Ubuntu 6.10 Po instalaci ruznych themat a ikonek to probihalo v poradku kdyz sem se snazil naistalovat cursory tak mi najednou zmizeli vsechny moje 4 panely. tak sem to restartoval. a po zapnuti se mi to seklo pri nacitani nautilus. sel jsem to zachraneho rezimu vymazal jsem vse co sem posledne instaloval. Po restartu mi uz muj profil klasicky nabehl ale panely se neobjevili. Alt+F2 terminal sem spustil jen prez spoustec. plocha funguje v poradku. nevi nekdo jak mi poradit.
zkousel jsem
sudo killall gnome-panel
gnome-panel

Nepouzivam ani compiz ani beryl.

.... a spoustu dalsiho nic nepomohlo uz se s tim peru asi 3 dny a fazne si uz nevim rady.
Dekuji.
« Poslední změna: 09 Května 2008, 07:01:26 od Anna Taliánová »

smitlik

• Návštěvník
Re: Zmizele Panely
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2008, 01:49:24 »
Zrovna dnes mě potkalo něco podobnýho - po startu se nenačte horní ani dolní panel, ani ikony plochy a dokonce nefungují klávesové zkratky (Alt+F2 ... , klávesa win menu). Spustí se pouze Pidgin a Skype (fungují), ale nic jiného zaboha nespustím. Musím tvrdý restart tlačítkem.

Toto se mi občas stávalo poslední 2 měsíce, po restartování to většinou najelo normálně... ale četnost se asi zvyšuje - dnes mi to najelo správně s panely až napočtvrtý!!!

Co je blbě ? Proč jenom někdy ?

qUAKER

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2008, 13:49:57 »
chyba je v nastaveni gnome panelu - smaz slozku /home/uziv/.gconf2 a restartuj pc

pousteVnik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2008, 08:39:10 »
složku .gconf2 tam nemam..... ???
« Poslední změna: 09 Května 2008, 07:00:45 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 15 Února 2008, 08:41:55 »
služku .gconf2 tam nemam..... ???
Je skrytá, takže zmáčknout Crtl+H aby se objevila ;).

pousteVnik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 15 Února 2008, 08:57:50 »
jo pravda blbej dotaz moje chyba, nesel spustit terminal tak sem se prepl do konzoly ctrl alt2 a dal cd  .gconf2 a nic tak sem si myslel ze tam neni.... i kdyz je divny ze se mi neotevřela i kdyz je skryta, no broblem vyresen to je hlavní mocc dik za supr rychlou odpoved :-)
« Poslední změna: 09 Května 2008, 07:01:11 od Anna Taliánová »

Paia

• Návštěvník
Re: Zmizele Panely [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 07 Května 2008, 22:12:17 »
já jsem na tom ještě hůř, po neúspěšný výměně cpu z Duron800 na Duron950, se to všechno tak nějak potento, při zapnutích jsem často musel dle výzvy dělat fsck
chvíli to chodilo, ale nic moc, asi fakt vadný cpu (byl to jeho test)
vrátil jsem zpět D800, zase fsck, jenže odmítá se mi spustit nautilus i oba gnome panely, mám jen grafický terminál
při pokusu spustit gnome-panel dostanu hlášku "The panel could not register with the bonobo-activation server (error code: 3) and will exit. It may be automatically restarted."
při pokusu spustit nautilus dostanu hlášku "Nyní nelze Nautilus použít kvůli neočekávané chybě z Bonobo při pokusu registrovat server pohledu správce souborů."

jak mám smazat ty zmíněné složky s celou strukturou, když příkaz rmdir -r nefunguje?

ani mc si nemůžu doinstalovat, bo je celý ubu 7.10 zmršený a chci si nejprv udělat zálohu home, která ale z livecd udělat nejde, bo složky jsou zamčený
« Poslední změna: 07 Května 2008, 22:21:13 od Paia »

notebook

• Návštěvník
Re: Zmizele panely [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2008, 03:03:19 »
Zdravim vsechny ubuntaky. Potrebuji poradit naistaloval jsem si ubuntu 8.04 a vsechny potrebne programky (skype,kopete,wine atd.) po restartu mi zmizel dolni a hroni panel. Slozku .gconf2 jsem v adresarich /home/uziv/.gconf2 nenasel ani pomoci ctrl+H.zkousel jsem smazat .gconf,ale nezabralo to.. :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.