Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vtípky okolo LINUXU :-)  (Přečteno 1783095 krát)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Re: Vtípky okolo LINUXU :-)
« Odpověď #200 kdy: 08 Června 2007, 14:53:18 »
Citace: fritzek
Tenhle clanek vas rozseka: http://www.reflex.cz/Clanek24125.html
No jenže to není vtip, z toho je na blití, že naprosté lži vydává jinak seriozní časopis. A to vyšlo i tištěně, to snad ne? Doufám, že jen na webu.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

szkandi

• Návštěvník
« Odpověď #201 kdy: 08 Června 2007, 15:27:02 »
Uz daaavneji me kamos, dost cool linuxak dorazil vetou, kdyz jsme byli ve skole a zase byl nejaky widle's problem...

A co by jsi chtel po systemu, ktery se musi vypnout pres tlacitko Start :D

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #202 kdy: 08 Června 2007, 17:16:57 »
Citace
Před interview jsem stáhl pro Afriku určenou linuxovou distribuci Ubuntu
OMG, kde na to přišel?

O tom článku si myslím své... Ten člověk měl asi takovou tendenci pohnout prstem jako rozložená mrtvola... Co dodat?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #203 kdy: 08 Června 2007, 20:49:38 »
hehe, zajímavý je, že takovým lidem ten systém vždycky krešne, vůbec nenabootuje, aby mohli dál říkat, jak "ten Linux" stojí za *censored*.

Doležal by už tu trávu neměl hulit :P

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #204 kdy: 08 Června 2007, 21:07:42 »
tráva není špatná, Doležal ano... :)
Ale podařilo se mu téměř nemožný - nenainstalovat Ubuntu :) Myslím si, že tohle nevypadá o nedopracovanosti Ubuntu, ale inteligenci uživatele
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Balaam

• Návštěvník
« Odpověď #205 kdy: 08 Června 2007, 21:48:21 »
djSmaky: no, když jsem to zvládl já, uživatel naprosto nezkušený Linuxu, poprvé v životě jsem koukal na nějaké Ubuntu ( Verze pro afriku? Ano, tam jistě budou mít notebooky s grafárnou od ati, nejlépe s 512 mb, proto nemají co jíst), opravdu to svědčí o inteligenci uživatele (recenzenta)

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #206 kdy: 08 Června 2007, 22:13:38 »
Citace: Balaam
djSmaky: no, když jsem to zvládl já, uživatel naprosto nezkušený Linuxu, poprvé v životě jsem koukal na nějaké Ubuntu ( Verze pro afriku? Ano, tam jistě budou mít notebooky s grafárnou od ati, nejlépe s 512 mb, proto nemají co jíst), opravdu to svědčí o inteligenci uživatele (recenzenta)
Proto tvrdím, že JXD je #@&°!... Zatím jsem o něm jen slyšel, ale tohle byl první článek, který potvrdil to, co všichni říkají... :)
Linux Gaming Clan leader

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #207 kdy: 09 Června 2007, 21:26:06 »
co se týče toho /otřesnýho/ článku, tak v diskuzi se dočtete že autor (pravděpodobně) instaloval Ubuntu Server v domnění že instaluje klasický desktopový systém...že já do tý problematiky moc nevidim, ale ten "exe soubor" na CD s Mandrakem docela zarazil.
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:23:38 od Anna Taliánová »

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #208 kdy: 09 Června 2007, 22:30:37 »
Známej "bug" při vypalování bootovacího CD :)
Linux Gaming Clan leader

fritzek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #209 kdy: 10 Června 2007, 00:35:07 »
Citace: djSmaky
Známej "bug" při vypalování bootovacího CD :)
Jsou mezi nami i lide, kteri nejsou schopni vypalit CD image (jako ten zhuleny fanda NT technologie). Aby bylo Ubuntu opravdu pro vsechny, je zrejme nutne dat na hlavni stranky o Ubuntu obrovsky napis informujici o tom, ze je rozdil mezi tim, kdyz se v Neru da vypalit CD image a tim, kdyz se vytvori bootovatelne CD a pretahne se na nej obsah CD image.

P.S. Dejte si v Reflexu vyhledat i dalsi clanky JXD o Linuxu.
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:24:29 od Anna Taliánová »
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #210 kdy: 10 Června 2007, 08:54:12 »
Ono by stačilo, kdyby si Ubuntu jednoduše zakoupil, nebo nechal poslat... Nejspíš totiž nezkoušel vypalovat WinXP taky jako bootovatelné CD... skončil by totiž taky se stejným výsledkem...
Linux Gaming Clan leader

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #211 kdy: 10 Června 2007, 11:08:15 »
Doležal má něktrý názory super, v tomhle prostě ulít. Mám Ubuntu asi půl roku, moc sem se rozmejšlel, je stli dotoho pudu, live CD mě přesvědčilo . Nabízí snad někdo live Win ? Asi by to technicky šlo, ale co licence ?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #212 kdy: 10 Června 2007, 11:44:56 »
Microsoft něco takového nabízí...
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Preinstallation_Environment

Ale osobně bych LiveDVD Windows Vista vidět nechtěl...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #213 kdy: 10 Června 2007, 11:51:30 »
Vista jsem neviděl, ale podle toho co jsem si o tom přečet, myslím, že je to poslední záchvěv Win

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
« Odpověď #214 kdy: 11 Června 2007, 18:04:53 »
Myslím, že Windows Preinstalled Environment bylo původně Bart PE, které MS zakázal - a teprv potom mu došlo, že je to největší blbost, co mohl udělat, a tak to z Barta nějak vymáčk, a vydává to za svoje... ale to jen tak hrabu z paměti :)
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #215 kdy: 17 Června 2007, 13:39:39 »
Cavec lidicky, tak som sa dostal na forum po dlhsej pauze sposobenej pracovnou zaneprazdnenostou, nahodou sa mi dostal pod ruku jeden uryvok, ak to tu uz bolo tak soryy.

Citace
Ahoj. Chtěl jsem se zeptat ohledně zvýšení kapacity HDD. Mám doma HDD 200GB a na internetu jsem našel návod jak fyzicky zvětšit jeho kapacitu až na 300GB. A to tak že se trošku povolí ty čtyři šroubky co drží ten plech. Tím by se měl zvětšit prostor uvnitř a tím pádem by se tam mělo vejít více dat. Nemá s tím někdo zkušenost?
BigB [194.108.130.xxx] | 19. 8. 2005 12:34

Death | 19. 8. 2005 12:42
Ano, ale opatrne!
Zhruba to vychazi 1/4 otacky = 23,7 MB ale musis je povolit vsechny stejne, nesmi tam byt temer zadny rozdil.Pozor,pokud je povolis moc ze to uz prekroci o 100% puvodni velikost HDD tak dojde k takzvanemu osviceni dat a tim padem k redukci pouze na 50% puvodni velikosti HDD, ktera uz nejde opravit.

FiDo [213.29.14.xxx] | 1. 9. 2005 11:58
Já jsem to zkoušel na jednom staršim harddisku (1,2GB) a po půl otáčce všech šroubů se nic nedělo, ale když jsem pak povolil šrouby ještě o kousek, tak už mi vůbec nenaběhnul počítač. Zašrouboval jsem teda šroubky zpátky, ale pořád to nefunguje.
Dělal jsem to v temné komoře, takže k osvícení dojít nemohlo.
Je nějaká možnost, jak z toho harddisku dostat aspoň těch 50% původní kapacity?

Vorner [195.113.16.xxx] | 30. 11. 2006 12:05
To že počítač nenaběhl je způsobeno tím, že při navýšení kapacity místo nepřibilo jen "na konci", ale také uprostřed - a data se naředila, tudíž nedávají smysl.

Napřed je nutné znovu nainstalovat operační systém.

Anonym [217.196.214.xxx] | 7. 12. 2006 20:07
na HDD je záznam zaznamenáván magneticky, tak světlo na něj NEMÁ žádný vliv...

Tom [84.42.196.xxx] | 16. 1. 2007 22:15
Ale né, to si někomu naletěl!
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:32:30 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #216 kdy: 17 Června 2007, 13:44:02 »
ROFL :lol: :lol: :lol:

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #217 kdy: 17 Června 2007, 15:28:05 »
To byla skvělá diskuze na zive.cz, bylo krásný jak si tam z toho 90% lidí dělalo srandu a 10% se ptalo na počet otáček :)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Xeelee

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.qip-info.tk
« Odpověď #218 kdy: 17 Června 2007, 16:42:55 »
Ta diskuze nemá chybu :D

Citace
Kapacita harddisku je čistě softwarovou záležitostí. Pro výrobce HD je totiž snazší vyrobit kupu naprosto stejných harddisků a u některých pak softwarově snížit dosažitelnou kapacitu. Je to levnější, než vyrábět několik různých typů disku. Pro přístup k zablokovaným sektorům není třeba povolovat žádné šroubky. Opravdu stačí pouze použít nedokumentovaný parametr /big příkazu format. Ale pozor!!! Takto "přetaktovaný" disk se může začít snadno přehřívat! Já sám jsem tento problém vyřešil velmi jednoduše.
Úpravu harddisku lze provést i v domácích podmínkách. Vlezte si někam, kde je málo světla (třeba na záchod) - to aby se data moc neosvítila. Povolte všechny šroubky HD tak o 5 otáček a disk vložte do nádoby naplněné destilovanou vodou. Nyní je třeba chvíli počkat, než se HD naplní vodou. Poté všechny šroubky zase dobře utáhněte, aby voda nemohla vytéci. Nebojte, že by vytvořila uvnitř zkrat - destilka je nevodivá. Voda má daleko lepší tepelnou vodivost než vzduch. Všechny součástky uvnitř jsou proto daleko lépe chlazeny. Ale to není jediná výhoda vodních disků. Stejně tak jako třeba zvuk, i magnetické pole se ve vodě šíří daleko rychleji. Dobu odezvy lze údajně snížit i pod 5ms!
Já sám mám 80GB harddisk. Parametrem /big se aktivovala i druhá strany plotny. Takže nyní mám k dispozici 160GB. Teplota uvnitř HD se snížila z původních 54°C na pouhých 32. Doba odezvy klesla z původních 8ms na 6ms. A navíc se znatelně snížil i hluk disku. A přitom mně tato úprava nestála víc jak 10kč za destilku. Jen upozorním, že tuto úpravu dělá každý na vlastní nebezpečí a musí si být vědom ztráty záruky.
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:31:42 od Anna Taliánová »
Kubuntu 6.06 Dapper Drake
xeelee@Gurney:~$ Root Down with Beastie Boys? (Y/n)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #219 kdy: 17 Června 2007, 17:02:26 »
Zajímalo by mě, kolik lidí běželo koupit destilovanou vodu :D.
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:25:30 od Anna Taliánová »

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #220 kdy: 17 Června 2007, 17:04:18 »
horší je, když tomu někdo skutečně uvěří.. a já znám řadu lidí, kteří uvěří...
Have you tried turning it off and on again?

Xeelee

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.qip-info.tk
« Odpověď #221 kdy: 17 Června 2007, 17:22:26 »
Citace: jirihuf
Já už dlouho žádný HDD nerozebíral ale nejsou tam náhodou hvězdicové šrouby?
Citace
ja som ho otocil dolu hlavou! a funguje to! tie *censored* v obchodoch vam to nepovedia, ale fakt to funguje! mal som 20 GB HDD a po otoceni sa pravdepodobne vsetky data nasypali na spodnu vrstvu HDD, cim sa spristupnila uplne nova, prazdna 40 GB vrstva! je to fakt super, mam teraz 60 GB HDD a zadarmo!
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:33:45 od Anna Taliánová »
Kubuntu 6.06 Dapper Drake
xeelee@Gurney:~$ Root Down with Beastie Boys? (Y/n)

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #222 kdy: 17 Června 2007, 17:38:31 »
:D ...tak to je fakt vic nez huste... na co vse by lide jeste nenaleteli ...radeji ani o tom neuvazuji.

Jednou jsem nekde cetl rady o presunu souboru na disku pomoci magnetu. Taky ta diskuse byla jakoby slo o vaznou vec. Ale je to uz nejaky ten rok zpet :)
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:25:59 od Anna Taliánová »
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Pavelp

• Host
« Odpověď #223 kdy: 17 Června 2007, 21:26:44 »
Citace: Xeelee
Citace: jirihuf
Já už dlouho žádný HDD nerozebíral ale nejsou tam náhodou hvězdicové šrouby?
Citace
ja som ho otocil dolu hlavou! a funguje to! tie *censored* v obchodoch vam to nepovedia, ale fakt to funguje! mal som 20 GB HDD a po otoceni sa pravdepodobne vsetky data nasypali na spodnu vrstvu HDD, cim sa spristupnila uplne nova, prazdna 40 GB vrstva! je to fakt super, mam teraz 60 GB HDD a zadarmo!
Torx bity jsou v kazde akcni sade z hypermarketu, kdo ma snahu a vuli, dostane se do nej raz dva.

K tomu otaceni: V davnych a davnych dobach - mam v "muzeu" jednoho 20 MB macka do plne 5,25" pozice - byvala na HD nalepka, v jake poloze se smi provozovat. Bezne bylo povoleno "normalni" poloha,  - t.j. jak je dnes namontovany v bedne, a pak o 90o otoceny napravo nebo nalevo svisle. Poloha "na zadech" byla zakazana (asi kvuli tomu presypani dat).

Jak je to dneska ani nevim.
« Poslední změna: 12 Února 2008, 01:35:12 od Anna Taliánová »

Potkan007

• Návštěvník
« Odpověď #224 kdy: 18 Června 2007, 11:03:31 »
Ja zadny vtip ani forek neznam, ale vcera jsem to tu cetl a je to vtipny...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.