Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zobrazovanie monitoru  (Přečteno 4365 krát)

mys_iak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 89
zobrazovanie monitoru
« kdy: 10 Ledna 2008, 10:25:53 »
potrebujem poradit... vo windowse mam na svojom monitore pri rozliseni 1024x768 100Hz v linuxe toto rozlisenie mi nefunguje tak ako ma... a tak om mal 1152x864 ale vyzera to tak ako keby som mal 800x600... :( tak som si dal rozlisenie 1280x1024 a to sa podoba windowsackemu 1024x860.

Ale druhy problem nastal ze pri tomto rozliseni mi zobrazuje monitor iba v 75Hz a s toho ma bolia oci :(  Tak by som potreboval poradit ako to spravit...

hardware: grafika nvidia geforce 7300GS 256Ram
                 monitor: Samtron 78BDF
xorg:http://pastebin.com/f5304160d
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 15:55:23 od Anna Taliánová »
Ubuntu II- Lenovo R500 T8400 , ati HD3470 , 2gb ram, 160GB HDD

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #1 kdy: 10 Ledna 2008, 10:57:38 »
Ve čtvrtém bodu máš jak upravit xorg, najdi si parametry monitoru:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=4153.0

menganito

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1728
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #2 kdy: 10 Ledna 2008, 20:34:02 »
Kód: [Vybrat]
sudo nvidia-settings a tam by sa to malo dať ponastavovať.

mys_iak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 89
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2008, 08:28:25 »
Dikes poskusam a potom sa vyjadrim ;)
Ubuntu II- Lenovo R500 T8400 , ati HD3470 , 2gb ram, 160GB HDD

matlasek

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 50
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #4 kdy: 12 Ledna 2008, 13:44:41 »
Dikes poskusam a potom sa vyjadrim ;)
Cauky,juknul jsem po new instalac7.10 do fora pac mam problem nastavit  grafiku = koupil jsem Asus 7950 GT a nejsem sto vyladit optimalne obraz...frekvenci nejde vice jak na 70 HZ a cele se to jevi rozmazane...Ptam se te proto,ze bysi mohl mit pro me nejakou tu dobrou radu  ;) Dik martin

karel kudrna

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 869
  • skill :: googllama
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #5 kdy: 12 Ledna 2008, 14:00:43 »
to matlasek:

koukni se na wiki, odkaz máš o tři posty vejš. v tom návode je napsáno JAK vypočítat modeline. kam to máš zadat je tam taky. ;)
prostý user
...selským rozumem...

menganito

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1728
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #6 kdy: 12 Ledna 2008, 14:03:52 »
Nechcem sa opakovať, ale:
Kód: [Vybrat]
sudo nvidia-settings a tam by sa to malo dať ponastavovať.
Keď to nepôjde ozvi sa s konkrétnejšou otázkou.

hase

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2934
    • www.palenka.org
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #7 kdy: 12 Ledna 2008, 14:20:17 »
Tiez som to tak robil
sudo nvidia-settings
Potom v 2. riadku X server display configuration uprav resolution a v druhej kolonke miesto "auto" nastav najvyssiu moznu frekvenciu aka tam je. Mne to napr. ponuklo 75Hz a ked som to zadal, tak som sa kukol do system-sluzby- rozlisenie obrazovky...a tam som uz mal frekvenciu 90hz - co mi vyhovuje
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 15:09:05 od Anna Taliánová »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

TIBOR

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6529
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #8 kdy: 12 Ledna 2008, 17:44:00 »
Nechcem ta sklamat ale tych 90Hz co ti vyhovuje ti ukazuje nespravne a ides na tych 75Hz.
Overis si to prikazom: nvidia-settings -q RefreshRate
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 15:09:45 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 22.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

hase

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2934
    • www.palenka.org
Re: zobrazovanie monitoru
« Odpověď #9 kdy: 12 Ledna 2008, 17:52:06 »
Uz sa stalo - mas pravdu. Ale nejak mi to oci netaha. Uz som to robil aj rucne - pridaval a mazal v xorg.conf v sekcii monitor - ale viac mi to nepusti.
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 15:10:12 od Anna Taliánová »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.