Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční nástroje pro správu  (Přečteno 8641 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Nefunkční nástroje pro správu
« kdy: 10 Ledna 2008, 20:04:51 »
Nefungují mi některé nástroje pro správu systému - jmenovitě Nastavení služeb (Systém→Správa→Služby), Nastavení datumu a času a Sdílené adresáře. Spustí se normálně, ale všechny volby, menu atd. jsou neaktivní. Původně jsem myslel, že je problém s právy (systém si nevyžádal rootovská práva) ale ani spuštění přes terminál se sudo nepomohlo.

Našel jsem dva docela podobné bugy:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-system-tools/+bug/179400
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-system-tools/+bug/177886

ale přeci jen jsou trochu odlišné, tak bych se chtěl zeptat, jak je to u vás.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Nefunkční nástroje pro správu
« Odpověď #1 kdy: 10 Ledna 2008, 20:08:46 »
Možná to s tím nesouvisí a vývojovou verzi nepoužívám, ale narazil jsem na tohle:
https://wiki.ubuntu.com/HardyHeron/Alpha3#head-3b8709fb950757c2d5679fa3aea72d7dd5ae7230
Pokud to dobře chápu, ty aplikace si budou získávat práva až po kliknutí na Unlock.
Viděl bych to na to, že to tlačítko tam ještě nedali, ale přitom nějak omezili práva.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 10 Ledna 2008, 20:10:45 »
Jo to jsem viděl také. To tlačítko Unlock tam je, ale taky je nefunkční/neaktivní...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 10 Ledna 2008, 20:13:22 »
mne to nastavenie datum a cas funguje. zdielane adr. nepouzivam a ani som to neskusal
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Ledna 2008, 22:22:51 »
Taky mi to funguje.
Volby jsou neaktivní, pokud kliknu na Unlock, zeptá se mě to na heslo...a funguje to...

Miki22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 13 Ledna 2008, 13:27:13 »
Nastavenie casu funguje. Ale az po novej instalacii, pri upgrade mi to neslo.

Ale co ma viacej trapi, ze nastavenie grafickej karty je nepouzitelne. Alpha1 isla bez problemov.

A mam problem aj z prikazom SUDO.  Zevraj taky prikaz nejestvuje :) gksudo ide.
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #6 kdy: 14 Ledna 2008, 11:09:46 »
Funguje. Jsem mile překvapen Alpha 3 verzí - všechno po čisté instalaci šlape jak hodinky. Jenom čeština je nekompletní (OpenOffice). Co mi vyrazilo dech, je připojení bluetooth myši. Poprvé stačilo v terminálu zadat:
Kód: [Vybrat]
sudo hidd --searchPři příštím startu systému se jen Gnome zeptalo, jestli má povolit myš i příště. To je vše přátelé, žádné upravování konfiguračních souborů! Zatím se mi HH zdá jako ideální systém pro BFU - žádné upravování či doinstalování čehokoliv. Vše skutečně "Just Works", je-li něco potřeba, systém to zařídí sám  ;).

impact

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 14 Ledna 2008, 20:44:33 »
No jeste ma par much, ale jinak me ta alpha verze celkem prekvapila. Je dobra.

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 14 Ledna 2008, 21:11:52 »
tak jsem taky nainstaloval (alfa3, dnes rano) a zatim v pohode.. a to jsem delal upgrade ;)
sice zlobi klavesnice - nejde vybrat implicitni - proste tam neni zaskrtla zadna.. ale prepinani jde a to mi staci..
no a potom ni nejde naistalovat flash (mam 64bit verzi), hazel jsem to na launchpad a je tam nejakej oficialni bug.. zatim jsem to moc nestudoval, nebyl cas..
a zas na druhou stranu se mi opet zobrazi fotak (v GG nesel, v predchozich verzich jo) a vubec - jsem spokojen  8)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #9 kdy: 14 Ledna 2008, 21:22:54 »
U mě je zatím na Hardy dost poznat, že je to teprve vývojová verze... Některé aplikace vesele padají a berou sebou celá Xka... Navíc je celý systém příšerně pomalý (ale pouze spouštění Gnome a první spouštění aplikací). Ale věřím, že se to do betaverze zlepší :-).

Jinak ten můj problém popsaný výše "se vyřešil" nějakou aktualizací (všiml jsem si toho až dneska).

Ještě si musím postěžovat - do Hardy se moc pomalu dostávají některé bugy - bug v alse, který mě před vánoci trápil v Debianu Testing se objevil teprve až předevčírem...
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 21:24:31 od Vojtěch Trefný »

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #10 kdy: 27 Ledna 2008, 01:50:26 »
Já mám ten samý problém s Network Managerem, potřeboval bych manuálně nastavit síť, ale všechny volby jsou neaktivní.

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 29 Ledna 2008, 11:46:56 »
Mám stejný problém s manuálním nastavením wifi. Stále se jen do nekonečna načítá změna, ale k netu se nepřipojím.
Zkoušel jsem i instalaci z Minime CD, ale též se není možné připojit na net.
« Poslední změna: 29 Ledna 2008, 11:50:44 od Radix »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.