Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktivace nesvobodneho ovladace Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connect  (Přečteno 9934 krát)

Chuck777

• Návštěvník
Zdravim,

mam cerstve nainstalovane Ubuntu 7.10 a zlobi wifina.
Kdyz pouziji lshw, tak ji ve vypisu najdu. Otevru-li nesvobodne ovladace, tak tam je zobrazeny ovladac. Volba povolen je zaskrtnuta ale je bohuzel nepouzivan.

Da se nekde system donutit aby ji pouzil?

Je mozne ze na to muze mit vliv co jsem delal. Snazil jsem se ji nainstalovat rucne. Instaloval jsem ieee80211 pres apt-get. V oficialnich balicich byla stara verze, tak jsem jej odinstaloval. Ze stranek projektu jsem stahl nejnovejsi verzi a tu podle navodu nainstaloval. Potom jsem se pokusil o instalaci "Intel® PRO/Wireless 3945ABG Driver for Linux", ta skoncila neuspechem pri buildeni modulu ipw3945.ko.

Vsechno co jsem nasel, popisuje ladeni problemu s timto hw jiz ve fazi kdy se systemu znam a tvari se jako nejaky interface. U me se bohuzel nikde nic neukaze.

Diky moc za jakekoliv nakopnuti
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 01:37:43 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
Jednak by bylo zajímavé, zdali je wifina uvedena v lspci.

Kromě toho - jede? Tedy co řekne iwconfig?

Chuck777

• Návštěvník
V lspci je : 10:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (rev 02)

Vypis iwconfigu : iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 03:47:01 od Anna Taliánová »

gargy2002

• Host
Mozna mam lamerskej dotaz, ale je wifi zapnuta manualne??? Hned po instalaci totiz naskoci upozorneni na ten nesvobodnej ovladac, takze je blbost ho instalovat rucne. Co je v polozce network wireless v lshw??

Pokud je wifi funkcni melo by to vypadat nasledovne:

*-network
                description: Wireless interface
                product: PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
                vendor: Intel Corporation
                physical id: 0
                bus info: pci@0000:05:00.0
                logical name: eth1
                version: 02
                serial: 00:19:d2:5d:f0:5c
                width: 32 bits
                clock: 33MHz
                capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
                configuration: broadcast=yes driver=ipw3945 driverversion=1.2.2mp.ubuntu1 firmware=14.2 1:0 () ip=192.168.1.65 latency=0 link=yes module=ipw3945 multicast=yes wireless=IEEE 802.11g

Dulezitej je ten driver ipw3945, mrkni co tam mas. Pokud tam bude neco jineho, rovnou preinstaluj PC, pises, ze mas novou instalaci, takze by to bylo asi nejrychlejsi mozne reseni... ;)
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 12:59:24 od Anna Taliánová »

Chuck777

• Návštěvník
posilam vypis lshw, podle vseho je snad zapla

*-pci:1
             description: PCI bridge
             product: 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2
             physical id: 1c.1
             bus info: pci@0000:00:1c.1
             version: 03
             capabilities: pci normal_decode bus_master cap_list
             configuration: driver=pcieport-driver
           *-network UNCLAIMED
                description: Network controller
                product: PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
                physical id: 0
                bus info: pci@0000:10:00.0
                version: 02
                capabilities: bus_master cap_list
                configuration: latency=0
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 13:00:35 od Anna Taliánová »

gargy2002

• Host
"Unclaimed" bych videl jako problem s ovladacem, coz jsi uz popsal, co se stalo. Kdyby byla wifi vypla, bylo by tam disabled, takze bude asi funkcni. Zkusil bych odinstaloval vsechny drivery vcetne toho nesvobodnyho a po restartu bych to zkusil znova, ten nesvobodnej by se mel sam pripomnet a staci ho jenom zatrhnout, tot vse....
Ve finale pokud to nepujde, tak zbyva nova instalace, mozna to bude nejefektivnejsi a nejrychlejsi zpusob... :)
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 13:20:09 od Anna Taliánová »

Chuck777

• Návštěvník
Tak jsem to smazal a nainstaloval z Alternative. Nejlepsi na tom je to ze kdyz jsem tam dal normalni instalacni CD, tak to nabehlo a fungovalo tam uplne vse. WiFi, Grafika a i zvuk.

Po instalaci z Alternate CD mi nejde zvuk a wifi. Se zvukem, s tim si snad nejak poradim.
Problem je porad v te WiFine. Chvili jsem se v tom hrabal a zkoncil jsem na tomto

modinfo: could not find module ipw3945

chybici modul pro wifi, pokusil jsemse hledat v balicich ale v zakladni distribuci nic neni. Nasel jsem tento zdroj(deb http://ftp.de.debian.org/debian lenny main contrib) a pridal jsem si jej do source.listu a stahl balik s modulem. Bohuzel vysledek je stejny.

Napada nekoho jak postupovat dal? Jak tam ten modul dostat?

Diky :(.

gargy2002

• Host
Tak jsem to smazal a nainstaloval z Alternative. Nejlepsi na tom je to ze kdyz jsem tam dal normalni instalacni CD, tak to nabehlo a fungovalo tam uplne vse. WiFi, Grafika a i zvuk.

Po instalaci z Alternate CD mi nejde zvuk a wifi. Se zvukem, s tim si snad nejak poradim.
Problem je porad v te WiFine. Chvili jsem se v tom hrabal a zkoncil jsem na tomto

chybici modul pro wifi, pokusil jsemse hledat v balicich ale v zakladni distribuci nic neni. Nasel jsem tento zdroj(deb http://ftp.de.debian.org/debian lenny main contrib) a pridal jsem si jej do source.listu a stahl balik s modulem. Bohuzel vysledek je stejny.

Funguje tam spravce nesvobodnych ovladacu?? Pokud ne, doinstaluj ho ze Synapticu, je tam i pro KDE, pak uz staci jenom ten driver povolit... :)
edit: Pro zvukovku nainstaluj baliky alsa base a alsa utils.
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 01:52:47 od Anna Taliánová »

robinek

• Aktivní člen
  • *

presne stejnz problem ma i ja . zvuk jsem zprovoznil ale wifi ne v nesvobodných ovladacich jej mam povoleny
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

peanut

• Aktivní člen
  • *
No tak ja mam tu istu kartu a sice ma(la) nejake problemy, ale ide. iwconfig mi tiez vypise "no wireless..." na lo a eth0, ale najde ju na eth1. Mate tam nieco na eth1? A mate nejaku kontrolku on/off, nieco ako diodu a svieti? A viete sa spravne pripojit na software-ovej urovni? Len pre pripad. :)
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false

robinek

• Aktivní člen
  • *
Re: Aktivace nesvobodneho ovladace Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connect
« Odpověď #10 kdy: 27 Února 2008, 08:26:36 »
mam tam kontolu ve forme opticke indikace zelenou LED . Jak to myslite pripojeni na SW urovni :-) myslite pomoci sudo module ipw3945 ?
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #11 kdy: 27 Února 2008, 12:53:26 »
spravce nesvobodnych ovladacu v ubuntu je potupny hnus  .. doporucuju si tento typ sw instalovat sam, mam primou vlastni zkusenost, ze u me na ntb ac je madwifi zaskrtla, tak nefunguje jak ma ..

odinstaluj spravce nesvobodnych ovladucu a nainstaluj (skompiluj) si moduly konzervativnim zpusobem sam ..

ja pouzivam timto zpusobem nasledujici (sam jsem si nainstaloval a skompiloval) ::
madwifi, nvidia, stk11xx // vsechny 3 drajvry mam take v repozitarich

zdravi ntz

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 27 Února 2008, 15:31:16 »
no spis by ch si odinstaloval jen balik pro wifi ipw3945 . do ostatniho bych moc nesahal kdyz to jede :-) jen nevim jak jej odinstalovat? bude stacit jen odskrtnuti ve spravci nesvobodnych ovladacu? stahl jsem si driver na ipw3945 kde je i postup manualni instalace. Jsem jeste lama a dlouho budu. :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.