Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blbé vyhľadávanie v Ubuntu  (Přečteno 4752 krát)

dumi

• Stálý člen
  • **
Blbé vyhľadávanie v Ubuntu
« kdy: 13 Ledna 2008, 21:11:02 »
vážení a milí,
prečítal som si na tomto fóre kopu polemík o tom, či vyhľadávanie v Ubuntu je skvelé alebo na prd. vždy som mal pocit, že si hľadá čo chce a niečo niekedy nájde a inokedy nie. no a dnes som ho prichytil pri tomto:

ako vidno, prvé vyhľadávanie priečinok ftk nenašlo, hoci všetky ostatné hľadania ho našli a ako vidno, na disku sa nachádza. čo si mám o tom myslieť? strašne ma to vytáča a robí mi to odvždy. ďakujem.
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 01:09:45 od Anna Taliánová »
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

existpierre

• Host
Re: Blbé vyhľadávanie v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2008, 21:25:18 »
je este jedna moznost, ale ci sa ti bude konzola pacit, je na tebe

find OBLASTHLADANIA(napriklad /) |grep HLADANYSUBOR

napriklad hladas to FTK:

kedze chces hladat vsade, cize / , je vhodne hladat ako root, cize

sudo  find / |grep FTK

kedze mozes ocakavat viacej vysledkov, ako ti dokaze konzola zobrazit, daj:

sudo find / |grep FTK > ~/Plocha/VysledokHladania

cize ti vysledok hladania zapise do suboru

ked hladam hudbu, ktora je v /media/nejaky disk, pouzivam klasicke hladanie ktore je v "pridat do panela", inak pouzivam toto
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 21:27:04 od existpierre »

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2008, 21:41:37 »
pro vyhledávání všeho v domovském adresáři používám trackerd (Ubuntu 7.10) a jinak v terminálu příkaz find a nemohu si stěžovat !!

existpierre

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2008, 22:14:21 »
pro vyhledávání všeho v domovském adresáři používám trackerd (Ubuntu 7.10) a jinak v terminálu příkaz find a nemohu si stěžovat !!

jak sa pouziva ten trackerd ? ja som si myslel ze to len indexuje a ze to klasicke hladanie ho vyuziva  :D

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 13 Ledna 2008, 22:49:50 »
mno fajn, veď ja sa nehádam, že mi to find nenájde, ale mňa dožiera, že normálne vyhľadávanie nefunguje. a nie, nechcem na vyhľadávanie súborov na disku používať terminál. podľa mňa skrátka aj normálne vyhľadávanie aj tracker sú na prd. ja už to nejak prežijem, ale kope ľudí, čo s tým mali problémy, bolo povedané, že chyba je medzi klávesnicou a myšou a pritom je niekde bohviekde. ja tomu celému skrátka neverím.
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 01:14:34 od Anna Taliánová »

Cendas

« Odpověď #5 kdy: 14 Ledna 2008, 09:35:38 »
Taky mi to vadí že vyhledávání moc nefunguje i když si ten soubor najdu i jinak. :-) Myslím že pro uživatele co přejdou z win to může být docela problém. :-)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2008, 10:08:31 »
mno fajn, veď ja sa nehádam, že mi to find nenájde, ale mňa dožiera, že normálne vyhľadávanie nefunguje. a nie, nechcem na vyhľadávanie súborov na disku používať terminál. podľa mňa skrátka aj normálne vyhľadávanie aj tracker sú na prd. ja už to nejak prežijem, ale kope ľudí, čo s tým mali problémy, bolo povedané, že chyba je medzi klávesnicou a myšou a pritom je niekde bohviekde. ja tomu celému skrátka neverím.

Myslíš to vyhledávání pomocí Strigy, či jak se ten indexovací nesmysl jmenuje? Já zásadně používám vyhledávání v Krusaderu, to funguje normálně. Jinak samozřejmě find, když jsem líný moc klikat :-)
Kubuntu forever :-)

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2008, 22:47:51 »
Myslíš to vyhledávání pomocí Strigy, či jak se ten indexovací nesmysl jmenuje? Já zásadně používám vyhledávání v Krusaderu, to funguje normálně. Jinak samozřejmě find, když jsem líný moc klikat :-)
pokiaľ viem, tak v ubuntu indexuje trackerd a nie, nejedná sa oňho. výsledky hľadania (pozri vyššie uvedený obrázok) pochádzajú z normálneho "Hľadať súbory..." z menu a tento nástroj bol obsiahnutý aj v predchádzajúcich vydaniach ubuntu. teší ma, že aspoň v KDE to funguje, ešte ma prekonvertujete na svoju stranu..:)

Skeletonix

• Host
« Odpověď #8 kdy: 15 Ledna 2008, 23:46:58 »
mno jestli jen nemáte čurbes v oprávněních ... pokud spustíte vyhledávání jako jistý uživatel (ne "root"), tak máte na disku soubory na která nemáte právo a tak je i vyhledávání ignoruje.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 16 Ledna 2008, 08:11:08 »
skúsim doma spraviť to isté ako root, ale nezdá sa mi to, nakoľko:
1. v prvom vyhľadávaní mi našlo aj nejaké súbory z /usr/share, aj keď ich ako používateľ zjavne nevlastním
2. ostatné vyhľadávania mi daný výraz našli
3. priečinok ftk vlastním ako používateľ.

ja mám skôr pocit, že problém bude práve v tom, že som mu dal prehľadávať celý "súborový systém". nie je mi úplne zrejmé prečo tomu tak je (napadlo ma, či to nebude spôsobené prípojnými bodmi, či pri súborovom systéme neprehľadáva iba / a nie jednotlivé prípojné body ako /home), ale neviem. ďakujem za reakcie.

Vivan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 17 Ledna 2008, 20:47:46 »
Dobre hľadá aj mc.(Midnight commander)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 17 Ledna 2008, 23:05:30 »
Asi se shodnem na tom že dobrých způsobů jak vyhledat soubor či složku je víc, bohužel ten nejdostupnější pro začátečníka funguje opravdu dosti podivně.
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.