Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux Mint Cassandra Xfce  (Přečteno 2145 krát)

puttner

• Návštěvník
Linux Mint Cassandra Xfce
« kdy: 15 Ledna 2008, 15:02:57 »
Zdravim kolegy,

pred nedavnem jsem z vas tahal rozumy ohledne zprovozneni kodeku v xubuntu na me stare mlaticce  ;D

Pres veskerou snahu vasi (ktere si velmi cenim) i svoji se mi nezadarilo a tak jsem si na radu jednoho clena fora stahl Linux Mint, ktery je ma integrovane - neni treba nic stahovat. Stahl jsem verzi Linux Mint Cassandra Xfce aby to moje starenka utahla.

Po vlozeni CD do PC se objevila obrazovka se tremi moznostmi spusteni live CD. Zvolil jsem "safe" graficke prostredi a nabehla uvodni obrazovka (plocha) mintu. Zvolil jsem install a nastalo "peklo"  >:( Asi 7 instalacnich kroku zabralo tak hodinu  :o po odtrpeni teto procedury zacala samotna instalace ... jenze asi v 15% se kousla. To cele jsem absolvoval asi 3x a vysledek vzdy stejny - mrtvy PC.

Je mozne, ze to muj PC nezvlada? a pripadne, neda se instalace spustit jen v textovem rezimu? (jako u Xubuntu).

Prosim poradte  :'(
« Poslední změna: 16 Ledna 2008, 14:25:37 od Anna Taliánová »
intel PIII 450 MHz, 192 MB RAM, Xubuntu

Dr.Watson

• Návštěvník
Re: linux mint cassandra xfce
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2008, 18:29:55 »
ahoj,
s Cassandrou sice zkusenost nemam, ale Mint Darynu vyzkuseny (KDE, Xfce i Gnome) mam nekolikrat, ja bych nezkousel napred safe mode, ale klasicky a cekal, co zahlasi za chybu. Ja u vsech musim davat parametr noapic, ale jinou chybu mi to nehodilo, vlastne se jen ridim tim, co pise obrazovka.
« Poslední změna: 16 Ledna 2008, 14:26:34 od Anna Taliánová »

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2008, 18:50:00 »
Asi by som to videl na malo RAM pamate. Neviem ako je to u Xfce, ale Darynu Gnome som uz par krat instaloval a dost ma prekvapila velka spotreba pamate za chodu. Neviem co tam tak tu pamat zere (nepatral som po tom), ale oproti klasickemu Ubuntu je to 2 nasobne. Darynu som zatial dal ludom, ktori sa bali akehokolvek nastavovania v linuxe a zatial v pohode.
Taktiez je mozne, ze to CD bolo blbo vypalene, alebo nosic bol vadny (stava sa to casto). Poradil by som ti, aby si dal CD preverit (check for defect) - na uvodnej obrazovke, ale ani to neni smerodatne. Minule som skusal nainstalovat Ubuntu Studio Hardy alpha2, nastroj na preverenie CD/DVD mi oznacil medium ako bezchybne a za chvilu instalacny proces nenasiel Grub....
Pokial na uvodnej obrozovke neni moznost instalacie v text mode, tak sa kukni do zdrojov LinuxMint, ci neponukaju na stiahnutie alternate CD
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

puttner

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Ledna 2008, 08:08:25 »
ok, diky, vyzkousim ...
intel PIII 450 MHz, 192 MB RAM, Xubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.