Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace bez cdromky  (Přečteno 2706 krát)

mohican

• Návštěvník
instalace bez cdromky
« kdy: 10 Června 2006, 11:45:29 »
Zdravim,
vlastnim notebook(ibm X30) ktery nema cdromku. Mam pouze externi usb CD, z ktere ovsem nelze bootovat. Mam jeste externi usb disketovku, a z te bootovat lze(a z usb memory sticku). Je nejaky zpusob jak dostat Ubuntu na muj notebook? Dalsi info: pres privatni sit, ci instalaci na disk na jinem pocitaci nemam moznost nejmene 3 mesice provest.
Diky za rady.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
instalace bez cdromky
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2006, 12:16:13 »
Fajn, jde to, neboj :-) Nechce se mi to popisovat, je to na dlouho, takze hledej, myslim, ze i tady na foru je na to navod, a rozhodne nekde na netu je v cestine dostupny, videl jsem ho...jen nevim kde, takze link neposlu :-/

Principialne jde o to, ze se to zkopne na HD a upravi zavadec...nicmene to bude chtit nejdrive vytvorit /boot a hodit grub do MBR.
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

mohican

• Návštěvník
instalace bez cdromky
« Odpověď #2 kdy: 11 Června 2006, 15:47:32 »
Nasel jsem nasledujici prispevek, program jsem stahl a az to vyzkousim, dam vedet zda to funguje:
"Ak by bol predsa len problem v bootovani, starsie Red Hat distribucie obsahovali aj program, ktorym sa dala vytvorit bootovacia disketa...Pokial sa nepletiem jedna sa o program fips.exe, disketu vytvoris z windows a nabootujes pomocou neho uz do linuxu."

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
instalace bez cdromky
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2006, 19:47:22 »
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.