Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nerozpoznany hardware instalace driveru  (Přečteno 2232 krát)

nojbym

• Návštěvník
nerozpoznany hardware instalace driveru
« kdy: 17 Ledna 2008, 19:39:41 »
Mám PC s MotherBoard ASUS(ATI) 2,4GHz s integrovanou síťovkou,zvukem a grafikou(ale dal jsem si tam nvidii). tu sítovku a zvukovku liveCd nerozpozná,  ani po instalaci. Získal jsem ale CD s drivery k té desce(dokonce linuxové :) ), některý jsou rpm, ale neco jsou zdrojaky a nevim kam je nahrat nebo co s tím udělat. Ještě by mě zajímalo zda-li je rozdíl v rozpoznávání HW v jednotlivých distribucích buntu. Jo mám Kubuntu. Díky nojby
« Poslední změna: 17 Ledna 2008, 19:56:18 od nojbym »

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Re: nerozpoznany hardware instalace driveru
« Odpověď #1 kdy: 17 Ledna 2008, 20:11:05 »
Předně bych se podíval po nějakých .deb variantách, případně jestli něco není v repozitářích. Pokud budou jenom tyto možnosti, tak takto:

Převod rpm
No s tim rpm je to špatný, převod rpm na deb je program alien. Nainstalujete
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install alien
A převádění provedete příkazem:
Kód: [Vybrat]
sudo alien balík.rpm
Bohužel nemusí převod vždy proběhnout bez problémů.

Zdrojvé kody
Ty se většinou musí kompilovat, což je extrémní pakárna, v každém případě bych se juknul do souborů typu README.
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

nojbym

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2008, 12:50:45 »
tak sítovka i zvuk běží dnes ráno je to rozpoznalo automaticky, jsem z toho jelen, protože jsem vlastně nic neudělal.  díky za upozornění na ten zajímavý program alien.
« Poslední změna: 18 Ledna 2008, 14:05:54 od nojbym »

nojbym

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2008, 17:54:37 »
tak dnes zase změna sit opet nejde mozna se neco zmenilo když se stahl nejakej update, ale chyba je nekde jinde než v driveru protoze jsem instaloval novej komp taky kubuntu a dhcp prideluje obema podobny ipadresy ikdyž nesmyslny vypadaj vzdy takhle 196.254.5.* ale nic v síti co by mohlo pridelovat rozsah jinny nez 192.168.2.* nen

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2008, 21:02:37 »
tak dnes zase změna sit opet nejde mozna se neco zmenilo když se stahl nejakej update, ale chyba je nekde jinde než v driveru protoze jsem instaloval novej komp taky kubuntu a dhcp prideluje obema podobny ipadresy ikdyž nesmyslny vypadaj vzdy takhle 196.254.5.* ale nic v síti co by mohlo pridelovat rozsah jinny nez 192.168.2.* nen

A nemůžete je přidat ručně?
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.