Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jake wifi AP do budovy ?  (Přečteno 5962 krát)

Pavelp

• Host
Jake wifi AP do budovy ?
« kdy: 19 Ledna 2008, 12:54:32 »
Zdravim vespolek.

Dopructe nejake spolehlive APcko pro pokryti patra v mensi budove.

Dik predem.
« Poslední změna: 19 Ledna 2008, 13:11:48 od Pavelp »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: Jake wifi AP do budovy ?
« Odpověď #1 kdy: 19 Ledna 2008, 13:48:36 »
802.11 a/b/g ?
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19 Ledna 2008, 13:54:59 »
g/b

Coz takhle neco od Linksys ?

gargy2002

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Ledna 2008, 14:10:53 »
g/b

Coz takhle neco od Linksys ?

Ovislink je taky dobra znacka. Tady tyhle 2 pouziva OS Hana Free Net, OvisLink 1120 a 5460, doufam, ze me za to neukamenujou... :)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 19 Ledna 2008, 14:11:54 »
U Linksysu jsem mel obcas problem s kompatibilito sifrovani (dokonce i WEP), taky to neni moc konfigurovatelhne z hlediska advanced nastaveni radiove casti (beacon, rtc, fragmentace atd.) Na druhou stranu je pravda, ze "to nejak jelo".

Do budovy bych mozna jeste uvazoval o vrstve 802.11n, ktera je vpodstate pro tuto aplikaci urcena, ale predpokladam, ze patro uz mate "klientama" vybavene (ntb. apod.) a tehdy by to asi ztracelo smysl.

Jake mate dalsi pozadavky na to radio? Ma to delat jen bridge do LAN site, nebo to ma delat i NAT, DHCP apod.? Kolik penez do toho chcete dat? Pokud adekvatne kvalite, tak bych mozna sel i do nejake proximy napr. AP-700 (orinoco)
Stiskni CTRL + W ...

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 19 Ledna 2008, 14:43:11 »
Nedám dopustit na Straight Core, mám starší WRT311 a za rok a něco, nebejt výpadků proudu, tak má stejně dlouhej uptime. 8)

Pavelp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 19 Ledna 2008, 17:20:48 »
U Linksysu jsem mel obcas problem s kompatibilito sifrovani (dokonce i WEP), taky to neni moc konfigurovatelhne z hlediska advanced nastaveni radiove casti (beacon, rtc, fragmentace atd.) Na druhou stranu je pravda, ze "to nejak jelo".

Do budovy bych mozna jeste uvazoval o vrstve 802.11n, ktera je vpodstate pro tuto aplikaci urcena, ale predpokladam, ze patro uz mate "klientama" vybavene (ntb. apod.) a tehdy by to asi ztracelo smysl.

Jake mate dalsi pozadavky na to radio? Ma to delat jen bridge do LAN site, nebo to ma delat i NAT, DHCP apod.? Kolik penez do toho chcete dat? Pokud adekvatne kvalite, tak bych mozna sel i do nejake proximy napr. AP-700 (orinoco)

Ciste jen bridge do site. Je to pro navstevy, ktere prijedou na obchodni jednani. (Napr. 4 Japonci, kazdej ma notebook jak rysovaci prkno a neustale do toho vejraji).

Jde mi o neco zhruba stredni kategorie, spolehlive a bezobsluzne. Penize nejsou rozhodujici. Nepotrebuju NAT, DHCP. Jen cisty AP.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #7 kdy: 19 Ledna 2008, 20:13:09 »
Zkuste mrknout na aw-6660 od zcomaxu - velice spolehliva radia (i kdyz malinko tupa, co se tyce os), atheros chipset, velice zdarile provedeni radiove casti, citlivost temer jak u legendarnich xi-626tek - mame jich nekolik v siti a nevime o nich - s rozumnou antenou k nezaplaceni.
Stiskni CTRL + W ...

Pavelp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 20 Ledna 2008, 13:06:28 »
Koukal jsem na ten Zcomax, vypada to rozumne. Presne to potrebuju.

Dik za radu.

Muzem pomalu oznacit jako vyresene.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #9 kdy: 20 Ledna 2008, 13:17:46 »
Na to AWecko se da pripojit pres telnet a docela dost kouzlit v oblasti nejnizsi radiove vrstvy, pokud by bylo potreba, jsem na prijmu :D
Stiskni CTRL + W ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.