Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Microsoft vyráží do boje  (Přečteno 16732 krát)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Microsoft vyráží do boje
« Odpověď #25 kdy: 20 Ledna 2008, 18:24:42 »
No mienil som to kontrolovat pomocou Ad-Aware od Lavasoftu. Pokial tam najdem cosi horsieho ako tracking cookies, tak je moja teoria mylna.
Este ma napadlo (uz som to tu raz pisal): na konferencii linuxopen v Brne nejaky prednasajuci prehlasil: "virusy vyrabaju ludia, ktori s nejakeho dovodu nenavidia MS" ! - BLBOST! Dnes nikto nic nevyraba z nejakych pitomych dovodov. Vsetko je otazka obchodu, no a ked si uvedomime, ze dnes je snad 99% biznisu zalozene na oblbovani ludi, tak neviem preco by to malo byt v informatike inak. Ked sa na tie virusy, antivirusy a windowsy pozriem z akehokolvek uhla, tak sa vzdy dostanem k MS. Tam je ta "spravna rada" ktora vymysli zas nejaku hovadinu ako ludi oblbnut - a predovsetkym zbohatnut. Vsetky tie firmy (McAfee, Symantec, NOD, Kaspersky...) su len filialky zalozene samotnym MS.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #26 kdy: 20 Ledna 2008, 18:45:16 »
NOD filialka zalozena MS?  :o

co sa tyka virusov, tak jasne, ze su virusy, ktore su tvorene pre potreby spoluprace trebars ako tu bolo spominane MS a firmy vyrabajuce antivirusy.

No su aj virusy sikovnych jednicov, ktori ich vedia urcite dobre zneuzit a nepozeraju sa na to, co z toho bude mat MS alebo NOD ci kto a ide im o to, aby z toho mali nieco oni sami.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #27 kdy: 20 Ledna 2008, 18:55:30 »
Tak mi taky postup: vymyslim virus...ako a u KOHO to mozem zpenazit??
Pamatam sa s pred vela rokov, ako vznikol trojsky kon a hned bola polovica pocitacov, bank, institucii (hlavne v Amerike) uplne zablokovana a vsetci sa bali, ze pridu o svoje data. No a na 2-3 den na to, sa objavil spolahlivy antivirus, ktory samozrejme za prislusnu sumu vyriesi vsetky problemy. Vtedy som bol z toho nadseny - ze ako rychlo vie niekto pomoct...Dnes mi je uplne jasne, ze vyrobca toho antiviru bol v skutocnosti vyrobca toho trojaka. Ako by bolo inak mozne, ze vyskum, odhalenie, vyroba, balenie, distribucne podmienky atd boli za 2 dni hotove?? Uz si nepamatam presne meno toho antiviru, ale mari sa mi, ze ta pomoc vcetne balenych antivirusovych programov na dobierku prisla priamo od MS.
« Poslední změna: 21 Ledna 2008, 14:33:19 od Anna Taliánová »

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: 20 Ledna 2008, 20:16:50 »
hase: a v tomto vy žijete? aj keď asi sa nemá zmysel hádať s človekom, ktorý o pojem argument a dôkaz ani nezavadil..
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Vondrasek

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 20 Ledna 2008, 22:56:51 »
Citace
Ubuntu i několikrát za den zatuhne ntb tak, že pomůže jen tvrdé vypnutí. Je to holý fakt a nic na něm bohužel nezmění to, že používám téměř výhradně Ubuntu a chci ho používat i nadále.

To se samozřejmě stává, ale to nic nevypovídá o stabilitě Linuxu jako takového. Já mám třeba zrovna se stabilitou Ubuntu ty nejlepší zkušenosti, prakticky nikdy nezatuhlo-pouze když jsem to cíleně shodil. Naproti tomu s XPčkama které jsem si před (již dosti lety) koupil- opět v tomto smyslu  - doslova otřesné...  A ve vašem případě tam budou pravděpodobně problémy s grafikou, mohlo by pomoci vypnout akceleraci. Také je nepravděpodné, že by k zásahu došlo na úrovni kernelu, nejspíše problém v Xkách a ovladačích které samozřejmě nemusí být kvalitní. Někde na wiki je návod jak pomocí klávesových zkratek při zatuhnutí grafiky se vrátit do textového režimu, třebaže to není řešení. Ovšem když zatuhnout Windows, tak s tím nejspíše nikdo nic neudělá, ale to většinou alespoň neznamená totální kolaps (pokud známe ty vychtávky)..
« Poslední změna: 21 Ledna 2008, 17:03:11 od Anna Taliánová »

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #30 kdy: 21 Ledna 2008, 00:48:21 »
hase: a v tomto vy žijete? aj keď asi sa nemá zmysel hádať s človekom, ktorý o pojem argument a dôkaz ani nezavadil..
Zijem v takom svete, aky je. To co pisem, je iba moj nazor podlozeny logikou a zkusenostou. Dokaz skutocne ziaden nemam a myslim, ze ten kto ho ma, zije na velmi sikmej a neistej ploche. Co sa tyka argumentov, tak tych som spomenul vo  svojich predoslych prispevkoch myslim dost. Moje uvazovanie ma priviedlo k tymto zaverom - to je vsetko. Zaroven ten svoj nazor nikomu nevnucujem a rad si precitam i iny - a tiez nad nim urcite pouvazujem. Urcite by som vsak necakal, ze sa so mnou niekto zacne hadat a ze ten moj nazor niekto okomentuje takymto sposobom.

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
« Odpověď #31 kdy: 21 Ledna 2008, 06:32:20 »
Citace
Ubuntu i několikrát za den zatuhne ntb tak, že pomůže jen tvrdé vypnutí. Je to holý fakt a nic na něm bohužel nezmění to, že používám téměř výhradně Ubuntu a chci ho používat i nadále.
Jste úplně první člověk, kterému jde windows lépe než linux..  smutný  :'(, ale tohle se v praxi nestává.

Mimochodem já mám teď strašné potíže s winxp --> mám nový pc a tam už win byl, dal bych si sem hned ubuntu, jenže moje vypalka je už měsíc (!) v opravě, a tak nemám jak přečíst moje DVD s ubuntu (ostatně proto si kupuju novou vypalovačku). Tento systém windows, který tu mám má od 24 prosince do teď následovnou bilanci: už pátá reinstalace, asi dvacet virů, snad 50 resetů..  Ubuntu jsem používal celé tři měsíce, a zaznamenal jsem tyto vady: jeden reset, kvůli zatuhnutí při zkoušení spořiče a jedna chyba synaptiku, kterou jsem opravil jedním příkazem v konzoli.  Odstrašujícím příkladem může být fórum www.viry.cz/forum ,  staší se kouknout, jaké chyby řeší lidi co používají windows - ohromující!

Budu se snažit být objektivní...Pracuju na třech OS...MacOSX, WinXP a Linuxu...a starám se asi o 6 počítačů, které jsou denně v zápřahu a nejsou to čerstvé instalace :-)..ani na jednom OS nemám problém se stabilitou systému, ani s viry...myslím, že je to prostě o tom, na jakém hardwaru je provozuje a jak se k nim člověk chová...
« Poslední změna: 21 Ledna 2008, 06:34:04 od Tomáš Kubíček »
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #32 kdy: 21 Ledna 2008, 07:06:16 »
Grafika SiS, speciální efekty nefunkční a compiz tedy odnistalovaný (sekal před i potom). Klávesové zkratky k výpisu paměti nejsou funkční, zásek je dokonalý...:-( Nevím, jestli jít na FF (až budu mít den času) anebo počkat na HH a doufat...
Have you tried turning it off and on again?

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 21 Ledna 2008, 12:32:54 »
Firzen, hase, vy jste fanatici!  :D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #34 kdy: 21 Ledna 2008, 13:41:08 »
Fanatik to neeee :) Ale je pravda, ze ze by som na mieste Atreya asi zachranil risu fantazie :D Stejne si vsak myslim, ze nie som daleko od pravdy.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #35 kdy: 21 Ledna 2008, 16:58:56 »
pro me je M$ hnus a zmetek co za ty prachy nabidne asi tak 10% stabilitu a bezpecnost oproti Linuxu vymenou za moznost zahrat si par her.
M$ ma lzivou a nechutnou kampan a ja, jako programator a clovek co dela celej zivot do pocitacu, nevidim sebemensi duvod ho pouzivat. windows jsou pro me absolutne nezajimava a masochisticke sklony jednosude nevedu.

nainstaloval jsem linux uz mnoha lidem a z5 k M$ se vratil jeden z 10ti (a vetsinou kvuli malichernemu duvodu aka, ze jeho oblibena usb-vakuova-pumpa byla s GNU ovladacem pri rychlosti vyssi nez 5 nevyzpytatelna).

jsem z celeho srdce presvedcen, ze Linux uz ted nabizi i pro BFU asi 10x mocnejsi, privetivejsi a bezpecnejsi system, nez budou windows3000 (jestli do te doby nezkrachujou) ..

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #36 kdy: 21 Ledna 2008, 17:37:14 »
To je na linuxu další dobrá věc --> jednoduše nemůže zkrachovat  ;)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: 21 Ledna 2008, 17:54:49 »
Zkrachovat nemuze, ale muze stratit vetsinu svych uzivatelu, kdyz bude microsoft vydavat lepsi produkty, cenove dostupne pro vsechny. Potom by od linuxu odstoupila vetsina lidi, a nikdo by nemel chut jej dale zlepsovat
AMD Sepron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO
Windows XP SP3 customized by Me!
iPhone 16GB Pwned!

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #38 kdy: 21 Ledna 2008, 18:12:57 »
Já se s microsoftem nikdy nesmířím, i kdyby byl ze zlata a zadarmo  :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #39 kdy: 21 Ledna 2008, 18:17:50 »
Zkrachovat nemuze, ale muze stratit vetsinu svych uzivatelu, kdyz bude microsoft vydavat lepsi produkty, cenove dostupne pro vsechny. Potom by od linuxu odstoupila vetsina lidi, a nikdo by nemel chut jej dale zlepsovat
to je pekna blbost. Myslim, ze nie iba mna prave ta tvarnost linuxu bavi - viac nez vsetky hry! A taktiez ten proletarsky duch...:D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #40 kdy: 21 Ledna 2008, 18:19:41 »
Já se s microsoftem nikdy nesmířím, i kdyby byl ze zlata a zadarmo  :)
no tak to uz niecim zavana...Ty by si sa asi vyborne adaptoval medzi tunajsich baskickych separatistov :D :D

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #41 kdy: 21 Ledna 2008, 19:42:20 »
Fanatismus mi přijde nechutný, ať už vychází z kterékoliv strany. Proč mám pocit, že poslední dobou se fórum vyhrocuje...? Nebo čtu teď specificky laděná témata? Jsem sám vyhrocený? A kdo byl tajemný Em? A jak to bylo s Janem Tleskačem?

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #42 kdy: 21 Ledna 2008, 19:48:46 »
To je na linuxu další dobrá věc --> jednoduše nemůže zkrachovat  ;)
Moze skrachovat preco by nemohol? Su to rovnake firmy, ktore ale narozdiel od M$ nezarabaju priamo predajom OS, ale reklamou a supportom.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #43 kdy: 21 Ledna 2008, 20:06:28 »
Fanatismus mi přijde nechutný, ať už vychází z kterékoliv strany. Proč mám pocit, že poslední dobou se fórum vyhrocuje...? Nebo čtu teď specificky laděná témata? Jsem sám vyhrocený? A kdo byl tajemný Em? A jak to bylo s Janem Tleskačem?
Ze se ten Em utopil ve stoce a Tleskac mel ten plan v jezku - to uz vime. Ale mne by zajimalo, co se stalo s Dabinelem a jeho partou, kam to dotahl Bohous, jestli Siroko nekandidoval...Donedavna mne taky zajimalo, jak skoncil Tonda Plihal, ale ten se sam ohlasil na foru, ze Ntz?
« Poslední změna: 23 Ledna 2008, 01:30:38 od Anna Taliánová »

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #44 kdy: 21 Ledna 2008, 20:32:18 »
jaj, vetsinu tech jmen znam, ale tonda Plihal, "Bohous" a Em mi nic nerika :-/ muzete pripomenout??:p
iPhone 16GB Pwned!

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #45 kdy: 21 Ledna 2008, 20:40:04 »
jaj, vetsinu tech jmen znam, ale tonda Plihal, "Bohous" a Em mi nic nerika :-/ muzete pripomenout??:p
Pane Watermane, máte famózní plnící pera...:-D Ne, končím, tohle je už na nový thread...

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #46 kdy: 22 Ledna 2008, 14:16:22 »
myslim ze vykani neni na miste :D ;) ale jo pravda, o tomhle tema neni :) taakze mam zalozit novy thread s nazvem "Kdo je to Tonda Plihal, Bohous, a Em?? " :D ok staci.
iPhone 16GB Pwned!

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #47 kdy: 22 Ledna 2008, 17:03:58 »
Tonda Plihal - kamarad Bratrstva kocici pracky a vedouci bandy Dvorecaku
Bohous - clen Bratrstva kocici pracky, po.era a udavac
Em - Emil Maznak - mistr, ktery usiloval o Tleskacuv vynalez az po Tleskacovu smrt

ok staci?

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #48 kdy: 22 Ledna 2008, 17:07:56 »
jo jo staci :) :P
iPhone 16GB Pwned!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.