Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Studuje někdo FI na Masarykově univerzitě?  (Přečteno 5880 krát)

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Studuje někdo FI na Masarykově univerzitě?
« kdy: 19 Ledna 2008, 21:44:06 »
Ahoj, tak tohle je fakt maximální off-topic, ale chtěl jsem se zeptat, jestli tady má zkušenosti s fakultou informatiky na Masarykově univerzitě. Přemýšlím, že bych si tam dal přihlášku, ale rád bych slyšel taky nějaký jiný názor, než jenom chválu z jejich oficiálních stránek...  Případně, máte někdo zkušenosti s informatikou na VUT nebo ČVUT?

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: Studuje někdo FI na Masarykově univerzitě?
« Odpověď #1 kdy: 19 Ledna 2008, 23:06:52 »
Studoval jsem ... sama teorie, praxe tezce vazne. Dost silne pozadavky na matematiku (predmet vtipne nazvany Uvod do Informatiky) a cizi jazyk. Hodne lidi vyletelo i na ZOS (Zaklady Odborneho Stylu = esej, kde jedna pravopisna chyba [carka ve vete] je znamka dolu)

Pokud stojite spise o praxi, radeji volte VUT ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2008, 09:43:12 »
Jsem naprosto stejný případ jako Petr 'Merlin' Vaněček a mám na to stejný názor, můj hrob byla matematika a vůbec sem od toho čekal trochu něco jiného
Nepropadejte panice!

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2008, 10:58:10 »
A co se tam přesně učí? Rád bych něco ze síťařiny, javu a linux pířpadně hardware, databáze nebo něco z webu

mk33

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2008, 12:05:57 »
No sice to nejni Brno ani Praha, ale můžeš se podívat co by tě tady čekalo (Plzeň ZČU-FAV). Prvák nuda od druháku celkem zajímavý, ale více méně jen teorie. Ke každýmu předmětu tam je trochu z obsahu.

https://www.vsp.zcu.cz/stagviz.php?co=st_obor&ukol=vyber&stpridno=1&kod=B3902&y=0&vse=0
začínám tak trpělivost a pevné nervy :-) since  21. Listopad 2006
-------------------------------------------------------------------------
|Aopen MX4SGI-4DN2|P4 2,8GHz HT|2x512MB RAM|ATI 9550|Linux Mint 9 Isadora|  |Asus P4B533|P4 1,8GHz|3x256 MB RAM|ATI 7500|Ubuntu 7.04|  |IBM Thinkpad T40p|Ubuntu 9.04|  |Lenovo Thinkpad T61|Linux Mint 9 Isadora|Lenovo Thinkpad T410|Linux Mint 13

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #5 kdy: 20 Ledna 2008, 13:00:53 »
Tak FAV (jsem z toho PAF ... a v knajpe U darebaka chlasta s nama metrostav ... - kdyby nekdo nevedel, tak velice popularni FAVacka pisen) je snad jeste horsi co se tyce teorie jak Brno :) Delal jsem tam kybernetiku ... :D

Sitarina se na FI uci, ale jen jako volitelny Beckovy predmet (a stejne je to cista teorie) stejne jako java a znackovaci jazyky. Linux je mam za to Ackovy predmet (druhak nebo tretak, uz nevim, kdy to bylo?)

Jak jsem rikal, pokud se nechcete jen bezmocne ucit vzorecky a teorii, volte VUT. Spousty lidi tam z FI odeslo a nemohlo si to vynachvalit.
Stiskni CTRL + W ...

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 20 Ledna 2008, 17:48:20 »
Tak FAV (jsem z toho PAF ... a v knajpe U darebaka chlasta s nama metrostav ... - kdyby nekdo nevedel, tak velice popularni FAVacka pisen) je snad jeste horsi co se tyce teorie jak Brno :) Delal jsem tam kybernetiku ... :D

Sitarina se na FI uci, ale jen jako volitelny Beckovy predmet (a stejne je to cista teorie) stejne jako java a znackovaci jazyky. Linux je mam za to Ackovy predmet (druhak nebo tretak, uz nevim, kdy to bylo?)

Jak jsem rikal, pokud se nechcete jen bezmocne ucit vzorecky a teorii, volte VUT. Spousty lidi tam z FI odeslo a nemohlo si to vynachvalit.

Zajímavý názor, kamarád si VUT taky chválí. Ale občas mi přijde, že je to vedené spíš k programování různých automatizačních systémů, než vyložně k počítačům. I když možná je to jenom otázka výběru předmětů. Má někdo nějakou konkrétní zkušenost?

premet

• Host
« Odpověď #7 kdy: 20 Ledna 2008, 19:30:32 »
Když už se tady bavíte tak by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s Univerzitou Palackého v Olomouci obor informatika. Byl jsem na dnu otevřených dveří a vypadalo to dobře  :)

Nemo7

• Host
« Odpověď #8 kdy: 21 Ledna 2008, 15:13:35 »
Když už se tady bavíte tak by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s Univerzitou Palackého v Olomouci obor informatika. Byl jsem na dnu otevřených dveří a vypadalo to dobře  :)
Studoval jsem tam - dálkově. Líbilo se mi, že studium bylo celkem zaměřené na praxi a programování. Začíná se ve Scheme (http://cs.wikipedia.org/wiki/Scheme), ve kterém myslím nikdo nikdy neprogramoval něco praktického.  :) Bylo to zajímavé procvičení rekurzí a algoritmizace. Z teoretických předmětů se bere matika, teoretické základy informatiky (gramatiky atd.). Z praxe - DB, UML, .NET. Pro praxi mi to něco dalo a vyučující byli docela rozumní (výjimek by se našlo pouze pár). 

premet

• Host
« Odpověď #9 kdy: 21 Ledna 2008, 20:57:16 »
A co nějaký síťě nebo tak ?  :) Jedinej strach mám fakt jen z tý matematiky, ale berou tam ted i bez příjmaček tak to zkusím a mám to u domova  :)

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
« Odpověď #10 kdy: 27 Ledna 2008, 22:53:34 »
a nemate niekto skusenosti s informatikou v Prahe - MFF UK alebo CVUT?
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #11 kdy: 27 Ledna 2008, 23:02:26 »
Hodne lidi vyletelo i na ZOS (Zaklady Odborneho Stylu = esej, kde jedna pravopisna chyba [carka ve vete] je znamka dolu)
neuci to nahodou Penaz?
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #12 kdy: 28 Ledna 2008, 10:25:14 »
Hodne lidi vyletelo i na ZOS (Zaklady Odborneho Stylu = esej, kde jedna pravopisna chyba [carka ve vete] je znamka dolu)
neuci to nahodou Penaz?

Penaz a Pala
Stiskni CTRL + W ...

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #13 kdy: 28 Ledna 2008, 14:34:34 »
Penaz a Pala
Penazova manzelka uci u nas na gymplu nemcinu, a protoze jsem slysel, ze Penaz je jeste drsnejsi nez ona, tak to musi byt hooodne drsny...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #14 kdy: 28 Ledna 2008, 17:05:17 »
Penazova manzelka uci u nas na gymplu nemcinu, a protoze jsem slysel, ze Penaz je jeste drsnejsi nez ona, tak to musi byt hooodne drsny...

Ale jo, da se to udelat. Nedomorode obyvatelstvo si sice myslelo, ze ho obcura a bude psat ve svem rodnem jazyce (v zadani nebyl jazyk presne specifikovan), ale to se tezce prepocitali - opravil jim to a v jejich rodnem jazyce jim to zdrbal :)
Stiskni CTRL + W ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.