Dobré odpoledne , prosím o radu a pomoc .
už týden používám Ubuntu 7.10 , pomalu se rozkoukávám a tak se mnou mějte trpělivost.

Mám dvě vypalovačky jednu na IDE jednu přes SATA . Vypalovačky to našlo v pohodě číst data jdou taky , ale dokonce jsem i vymazal přepisovatelné CD a DVD , ale teď jsem narazil . používám K3B i Gnomebaker a CD vypálím v pohodě , ale DVD zatím teda jen RW nemohu vypálit , níže zasílám výpisy z K3B a Gnobaker . Ve XP mi to jelo celkem bez problému .
Děkuji za pomoc a po týdnu vám řeknu jsem unesen ale bude to dlouhá ale krásná cesta
výpisy
K3B:
K3b Version: 1.0.3
KDE Version: 3.5.8
QT Version: 3.3.7
Kernel: 2.6.22-14-generic
Devices
-----------------------
TSSTcorp CDDVDW SH-S203B SB00 (/dev/scd0, ) [CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD-R DL, DVD+R, DVD+RW, DVD+R DL] [DVD-ROM, DVD-R sekvenční, DVD-R dvojvrstvé sekvenční, DVD-R dvojvrstvé (skok), DVD-RAM, DVD-RW omezené přepisování, DVD-RW sekvenční, DVD+RW, DVD+R, DVD+R dvojvrstvé, CD-ROM, CD-R, CD-RW] [SAO, TAO, RAW, SAO/R96P, SAO/R96R, RAW/R16, RAW/R96P, RAW/R96R, Omezené přepisování, Skok mezi vrstvami]
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H22L 1.00 (/dev/hda, ) [CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD-R DL, DVD+R, DVD+RW, DVD+R DL] [DVD-ROM, DVD-R sekvenční, DVD-R dvojvrstvé sekvenční, DVD-R dvojvrstvé (skok), DVD-RAM, DVD-RW omezené přepisování, DVD-RW sekvenční, DVD+RW, DVD+R, DVD+R dvojvrstvé, CD-ROM, CD-R, CD-RW] [SAO, TAO, RAW, SAO/R96P, SAO/R96R, RAW/R16, RAW/R96P, RAW/R96R, Omezené přepisování, Skok mezi vrstvami]
Burned media
-----------------------
DVD-RW sekvenční
K3bIsoImager
-----------------------
mkisofs print size result: 239039 (489551872 bytes)
Pipe throughput: 8513536 bytes read, 8497920 bytes written.
Used versions
-----------------------
mkisofs: 1.1.6
growisofs: 7.0.1
growisofs
-----------------------
Executing 'builtin_dd if=/dev/fd/0 of=/dev/scd0 obs=32k seek=0'
/dev/scd0: "Current Write Speed" is 4.1x1352KBps.
WRITE@LBA=0h failed with SK=5h/ASC=64h/ACQ=00h]: Input/output error
attempt to re-run with -dvd-compat -dvd-compat to engage DAO or apply full blanking procedure
write failed: Input/output errorDále ještě výpis z
Gnomebaker:
Executing 'genisoimage -gui -V GnomeBaker data disk -A GnomeBaker -p Vlastik Elšik -iso-level 3 -l -r -hide-rr-moved -J -joliet-long -graft-points --path-list /tmp/GnomeBaker-foxmax/gnomebaker-XBMJ5T | builtin_dd of=/dev/sr0 obs=32k seek=0'
I: -input-charset not specified, using utf-8 (detected in locale settings)
/dev/sr0: "Current Write Speed" is 2.0x1352KBps.
WRITE@LBA=0h failed with SK=5h/ASC=64h/ACQ=00h]: Input/output error
attempt to re-run with -dvd-compat -dvd-compat to engage DAO or apply full blanking procedure
write failed: Input/output errorZkoušel jsem to i přes nautilus , ale napsalo to že vypalovaní selhalo a nic
Něco jsem i hledal ale nejsem z toho moc moudrý zatím