Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Google talk - hlas  (Přečteno 3800 krát)

Rotač

• Návštěvník
Google talk - hlas
« kdy: 22 Ledna 2008, 20:30:51 »
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo neznáte způsob jak z Ubuntu komunikovat hlasem s někým kdo má google talk klienta ...

Děkuji

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Re: Google talk - hlas
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2008, 20:44:45 »
Určitě ano, ale myslím že jenom přes oficiální google talk klienta, který ale není špatný.
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Rotač

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2008, 21:31:37 »
No jo, ale Google talk pro Ubuntu neexistuje, ne?
« Poslední změna: 22 Ledna 2008, 21:43:15 od Rotač »

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2008, 14:32:35 »
Aha, to se omlouvám. Stále se mi tomu nechce věřit ale není. Šel by asi spustit přes wine (http://wiki.ubunut.cz/Wine). Otázka co bude umět google talk přímo v gůglu. Možná to bude nějak vykoumat přes Pidgin a spol. ale vím že jsem přes Pidgin na google talk nějak volat nemohl :(.
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2008, 18:03:01 »
Přes pidgin asi těžko, pokud vím, zatím se o implementaci libjingle ani neuvažuje. Ale zajímavé by bylo zkusit to s nějakým jabber/XMPP klientem, který to umí. Což ale bohužel nemůžu vyzkoušet.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

cinan

« Odpověď #5 kdy: 23 Ledna 2008, 20:57:45 »
mozes to skusit s programom jabbim. Primarne je robeny na hlas. komunikaciu, tak mozno sa ti podari dohovorit sa s chlapikom na google talk ;) Ale nemam to vyskusane, a jabbim je zatial beta, takze nic nie je iste...
« Poslední změna: 23 Ledna 2008, 21:00:10 od cinan »
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 23 Ledna 2008, 21:55:00 »
mozes to skusit s programom jabbim. Primarne je robeny na hlas. komunikaciu, tak mozno sa ti podari dohovorit sa s chlapikom na google talk ;) Ale nemam to vyskusane, a jabbim je zatial beta, takze nic nie je iste...

Jo Jabbim je dobrej, taky jsem ho svýho času s láskou používal, ale je jabber-only, takže si musíš pro MSN a ICQ udělat transport, což není uplně spolehlivé řešení (i když má taky své výhody). S tim že je to beta bych to nebral moc vážně, každopádně už ta beta funguje dost dlouho a bez problémů :).

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 25 Ledna 2008, 00:08:31 »
google talk klienta jsem pod wine zkoušel ale skončil jsem u toho, že se neumí pod wine ke googlu přihlásit.
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

Rotač

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 03 Února 2008, 15:18:24 »
Uz sem to vyresil prechodem vsech zainteresovanych na sip. Takze - vyreseno :)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #9 kdy: 29 Července 2011, 09:23:04 »
Téměř o tři roky později...

Změnilo se něco? Rozchodil někdo Google Talk přes wine? Telefonuje hlasem?
Můj mobil s Androidem je neustále přihlášen ke Google Talk a chci nastavit kolegům (bez Windows), aby mi mohli zadarmo volat.

Díky za tipy.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #10 kdy: 29 Července 2011, 09:55:15 »
Pokud je mi známo, ani oficiální klient od Googlu pro PC nepodporuje volání, ten pro Windows tedy rozhodně ne. V Pidginovi a v ostatních to taky nejde, nějak se o to pokouší Empathy, ale moc dobře to nefunguje. I Google sám přiznává, že hlasové služby lze využít bezproblémově pouze ve webovém rozhraní, doplněk pro prohlížeče je dostupný pro všechny platformy, včetně Androidu

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #11 kdy: 29 Července 2011, 11:40:31 »
Přes pidgin asi těžko, pokud vím, zatím se o implementaci libjingle ani neuvažuje. Ale zajímavé by bylo zkusit to s nějakým jabber/XMPP klientem, který to umí. Což ale bohužel nemůžu vyzkoušet.
Jingle sa implementoval, avšak nie pre Win :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 29 Července 2011, 11:42:56 »
Pokud je mi známo, ani oficiální klient od Googlu pro PC nepodporuje volání, ten pro Windows tedy rozhodně ne. V Pidginovi a v ostatních to taky nejde, nějak se o to pokouší Empathy, ale moc dobře to nefunguje. I Google sám přiznává, že hlasové služby lze využít bezproblémově pouze ve webovém rozhraní, doplněk pro prohlížeče je dostupný pro všechny platformy, včetně Androidu
Aj cez pidgin aj cez empathy sa mi volať podarilo :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Rover623

« Odpověď #13 kdy: 29 Července 2011, 11:55:39 »
Jak, já už se takhle pokouším přesvědčit Pidgina 14 dnů a houby

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 29 Července 2011, 14:27:21 »
Jak, já už se takhle pokouším přesvědčit Pidgina 14 dnů a houby
Pidgina aktuálne nemám...ale pamätám si, že to šlo. Jediné v čom to nešlo je keď na druhej strane bol iný klient (empathy). Ale cez empathy to ide v pohode.

Rover623

« Odpověď #15 kdy: 29 Července 2011, 16:13:03 »
Zajímavé, to musím zkusit. Mě to totiž s Pidginem dělá pořád to samé, ale volám vlastně na klienta ve webovém rozhraní, hovor se začne a okamžitě ukončí, obráceně také, tedy když volá někdo mě

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.