Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Doporučte, nedoporučte faxmodem...  (Přečteno 2619 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Doporučte, nedoporučte faxmodem...
« kdy: 23 Ledna 2008, 08:32:15 »
Potřebuji do kancelářského stolního PC IBM s Ubuntu dokoupit faxmodem pro občasné faxování a nouzové připojení na internet přes telefon.
Prosím doporučte bezproblémový faxmodem pro Ubuntu, sw, hw, chip, atd.
Nebo ještě lépe, upozorněte na problémové, které nekupovat, díky.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
Re: Doporučte, nedoporučte faxmodem...
« Odpověď #1 kdy: 23 Ledna 2008, 09:13:56 »
Nejlepší je koupit jakýkoliv externí HW modem s připojením do seriového portu. Takový se dá sehnat za pakatel v bazaru (já ho sehnal v bazaru na abclinuxu.cz). Pozor na tzv. softwarové modemy buďto do portu PCI nebo externí do USB (malá krabička s ovladači pro Windows na CD). O práci těchto modemů se hlavně stará OS Windows, pro linux ovladače jsou,ale jsou placené a zbytečně drahé. HW modem toto zvládá sám. Používám v práci FM-56RT k plné spokojenosti ;)
Aj dont spíík ííngliš :)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2008, 09:32:39 »
V dobách SPT Telecomu jsem míval 3Com US Robotics Sportster Flash 56k a nemohl jsem si stěžovat :) Nicméně to už je opravdu dávno - byly to časy, kdy 5,7 Kbps download byl závratnou rychlostí :)

Zkoušel jsem ho pod Red Hat 5.x (už opravdu nevím jestli 5.0, 5.1 nebo 5.2) a mám pocit, že fungoval - ubuntu tenkrát nebylo.

Jinak když pořídíš externí model připojený přes sériový port (pokud ho tvoje pc ještě má), s vlastním "mozkem" - tj. žádný winmodem, ale stroj který rozumí AT příkazům, neměl by  být problém.

Pavelp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2008, 14:13:21 »
US Robotics Courier funguje(val) na debianu. Ovladani pres mgetty-fax, pppconfig. Pomoci jakychsi cgi skriptu jsem s nim i mel spustenou faxovou centralu a dalo se faxovat primo z pocitace tiskem na sitovou tiskarnu na Sambe na linuxovem serveru. Dosle faxy sly na web, a uzivateli se mailovala zprava, fax si mohl pres web prohlednout, odmailovat, a dokonce i "prefaxovat" jinam. Bylo to docela srandovni a az se dneska divim, ze to vsechno chodilo. Melo to i odlozene dodani, aby fax sel v dobe nizkeho tarifu.
Mail a velke prilohy tomu ucinily pritrz. Skoda.
Microcomy jsou taky dobre.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 01 Února 2008, 15:44:02 »
Nainstaloval jsem si driver pro softmodem, modem se tváří, že funguje, ale prosím o radu:

Čím odesílat a přijímat faxy (GFaxem mi to nějak nejde)?
Jak nastavit nouzové připojení k internetu (volny)?

Díky předem za tipy...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.