Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: [HOWTO] - Jak zprovoznit wifi na ČZU (VŠ v Praze) s BCM4318 [AirForce One 54g]  (Přečteno 5013 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Protože jsem měl nemalé problémy při zprovozňování wifi na mé škole, tak se nyní rád s vámi podělím o výsledek mých pátrání. Tento postup je konkrétně pro kartu BCM4318 [AirForce One 54g], kterou mám ve svém notebooku Fujitsu Siemens Amilo Pro V2055, ale obdobný postup by měl platit i u jiných karet. Postupujte dle tohoto návodu (použijeme ovladač ndiswrapper):

1. udělejte vše dle http://wiki.ubuntu.cz/BCM4318 (předpokladem je mít nainstalovaný balík ndiswrapper)
2. a nyní si vytvoříme konfigurační soubor s nastaveními pro ČZU wifi:
v terminálu zadáme sudo gedit /etc/eduroam.conf (lze i jinak že) a vložíme tento text:
Kód: [Vybrat]
network={
priority=5
ssid="eduroam"
scan_ssid=1
key_mgmt=WPA-EAP
eap=PEAP
identity="NICK"
proto=WPA
password="HESLO"
phase2="auth=MSCHAPV2"
}
kde místo "NICK" zadáte své přístupové jméno vygenerované na student.czu.cz (např. XMATH102) a místo hesla přirozeně zadáte to své ;).

Takže nyní bychom měli mít vše připraveno, jen si prosím zkontrolujte, jestli máte nainstalován balík wpasupplicant a dhcp3-client.

Postup pro připojení:

1) vypnout sítě v apletu nm-applet (odškrtnout Povolit síť)
2) v terminálu pustit:
sudo wpa_supplicant -D wext -i eth1 -c /etc/eduroam.conf
(pokud máte síť na jiném rozhraní než eth1, tak ho samozřejmě v řádku zaměňte)
3) kromě toho si otevřete novou kartu v terminálu a do ní dejte tento příkaz
sudo dhclient eth1
4) tuto kartu pak můžete po provedení příkazu opět zavřít, avšak první musíte nechat běžet, jinak vám wifi nepojede...
5) okno s terminálem pak doporučuji dát např. na jinou plochu, hlavně nezavírat, dokud se nechceme odpojit

Kdo na to napíše skript a nebo návod vylepší, má u mě bonusové body  8).

PS. - nemám čas moc tento návod vylepšovat, doufám, že pomůže! PS - odborníci nechť nad ním přivřou oči. ;D
« Poslední změna: 28 Března 2008, 11:26:47 od Anna Taliánová »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Dodávám, že název rozhraní sítě v novém (dnes již ne tak) Ubuntu 8.04 je wlan0. Na síť se však nyní lze připojit docela obstojně s ovladačem b43, myslím, že je v systému, a to pomocí běžného network manageru v Ubuntu... V případě dotazů mi pište na jabber či mail.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.