Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: video na internete  (Přečteno 4723 krát)

xxx

• Návštěvník
video na internete
« kdy: 11 Června 2006, 12:08:12 »
pri prehravani videa na internete mi vzpise, ze chyba zasuvny modul, ked ho dam instalovat, tak nenajde nic. Kde by som ho nasiel?

antX

• Návštěvník
video na internete
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2006, 17:31:45 »
- Totem could not play 'fd://0'.

- Nemohu zjistit typ proudu.

toto se mi objeví po nainstalování výše zmíněného plug-inu a následném pokusu o přehrání nějakého streamovaného videa(ct24)

dankez

• Návštěvník
video na internete
« Odpověď #3 kdy: 23 Června 2006, 21:49:44 »
mplayer-plugin to firefox :) ti to spravy, ak to nezvladnes rucne, tak celkom pohodlna cesta je automatix, alebo ak chces totema tak easyubuntu
Bojové sŕňa 7,04 - P4 D930 - Ati X1600

palino

• Návštěvník
video na internete
« Odpověď #4 kdy: 27 Července 2006, 08:17:49 »
Chcem si cez Ubuntu pustit telku a chyba mi nejaky zas. modul. Ukaze vmi to, ze mam stiahnut Windows media player - ale ten pre Linux neni. Existuje player v Ubuntu ktory by pri otvoreni tel. stranky Win med pl automaticky nahradil?

calcumat

• Aktivní člen
  • *
video na internete
« Odpověď #5 kdy: 27 Července 2006, 11:44:23 »
ano, ako napisal dankez - je to mplayer-plugin pre firefox.
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
video na internete
« Odpověď #6 kdy: 27 Července 2006, 14:00:35 »
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

frenky

• Návštěvník
video na internete
« Odpověď #7 kdy: 27 Července 2006, 14:44:59 »
po nainstalovani mplayer pluginu se mi sice podari prehrat zvuk, ale nevidim obraz. misto obrazu vidim napriklad pri pokusu o prehrani zprav z archivu CT logo mplayeru a vypis playing mms://stream3.visual.cz/ct/Zpravy1000-270706.rm.wn

stejne se to chova jak u verze pro windows media player, tak pro real player (pochopitelne s mirne odlisnym vypisem)

nemate nekdo tip co s tim?

F.

palino

• Návštěvník
video na internete
« Odpověď #8 kdy: 28 Července 2006, 09:28:59 »
nasel jsem stranku kde muzu instalovat plugin pro firefox. Ja moc anglicky neumim a pise mi to tam nakej odkaz : sudo apt-get install mozilla-mplayer Prosim vas co s tim mam delat? Ja jsu Windowsak...Kdyby mi prosim nekdo napsal postup jak tam tan plugin a flashplayer nainstaluju diky

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
video na internete
« Odpověď #9 kdy: 28 Července 2006, 10:55:22 »
Zde je k dispozici podrobný návod v češtině, nezapomeňte si v něm přečíst sekci "Základní informace" a "Jak přidat další repozitáře".

frenky

• Návštěvník
video na internete
« Odpověď #10 kdy: 28 Července 2006, 11:49:34 »
Tak zatim stale bez uspechu. Pokusil jsem se rozchodit realplayer, tren mi taky nepomohl. Pri pokusu o prehravani verze pro real player mi to vypise hlasku
Error: Bad Transport (rtsp://ct1.server.streaming.visual.cz/ct/Zpravy1000-280706.rm?start=00:00:58&end=00:06:24)

stream pro windows media player se mi dal automaticky spousti mplayer pluginem jen se zvukem, bez obrazu :-(

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
video na internete
« Odpověď #11 kdy: 28 Července 2006, 13:42:46 »
Ještě jeden návod (pro multimedia) máte tady: http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9_form%C3%A1ty?highlight=%28form%C3%A1ty%29
Stačí na těchto stránkách nahoře zvolit záložku "wiki" a do políčka "Hledat" vložit inkriminovaný výraz.

frenky

• Návštěvník
video na internete
« Odpověď #12 kdy: 28 Července 2006, 17:16:19 »
tak dalsi krok dopredu: nainstaloval jsem si w32codecs, a posun je takovy ze uz se mi neprehrava ani zvuk, jak u streamu pro win media player tak u streamu pro real player se prehravani vzdy okamzite zastavi :-(

antelao

• Aktivní člen
  • *
video na internete
« Odpověď #13 kdy: 03 Října 2006, 20:08:41 »
to frenky: vyřešil jsi prosím nějak ten problém, že v real playeru šel jen zvuk bez videa? Já mam totiž ten samej problém ... (zkoušel jsem vysílání ČT). jiří

Vojtin

• Host
video na internete
« Odpověď #14 kdy: 03 Října 2006, 20:34:11 »
Docela by se hodilo uvést jaký prohlížeč používate.

antelao

• Aktivní člen
  • *
video na internete
« Odpověď #15 kdy: 03 Října 2006, 20:57:10 »
Používám firefox, mám KUBUNTU. A mám dobrou zprávu! Tedy pro aspoň v mém případě to pomohlo. Takže:

Problém s videem jsem měl při instalaci pomocí "sudo dpkg -i realplayer_10.0.7-0.0_i386.deb". Takže jsem to odinstaloval a nainstaloval jiným způsobem: stáhnul jsem "www.real.com/linux" příslušný soubor a nainstaloval ho podle pokynů: "sudo ./RealPlayer10GOLD.bin". A už mi KONEČNĚ funguje stream video z netu. Jo, ještě - používám plugin "MediaPlayerConnectivity".

Jinak na doplnění:
mplayer - na stream video se mi nepodařilo rozchodit, malé rozlišení videa jakž takž šlo, při velkém rozlišení se rozcházel zvuk s videem; různým šťouráním v "preferences" se to jen zhoršilo.
kaffeine - používám pro formát windows media a zdáse, že funguje (nejde "jenom" posunovat)

zdraví jiří

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.