Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aplikace po spuštění a 3d aplikace vs. grafická karta  (Přečteno 2447 krát)

pepéé

• Aktivní člen
  • *
Zdravím
Ač sem se snažil tak jsem nikde nenašel jak v Ubuntu 7.10 zadat to, aby se aplikace sama spustila po startu PC. Jde tahle funkce vubec v ubuntu zadat?
Taky bych se chtěl zeptat jak nastavím v Ubuntu 7.10 vypalovací mechaniky. Mám sice odpovídající software pro vypalování ale nerozumí si to ani s CD ani s DVD vypalováním.
No a 3 dotaz. na internetu je sice spoustu návodu jak v ubuntu zprovoznit 3d akceleraci ale přesto že sem vše učinil přesně podle návodu, a test akcelerace v terminálu mi proběhl úspěšně, tak stále při spuštění 3d aplikací jako třeba her, mi grafická karta uplně vyplivne a nevím co s tím. jediné co funguje po zprovoznění grafické karty geforce 4 jsou 3d spořiče obrazovky, které předtím nešly. Děkuji za radu.
« Poslední změna: 27 Ledna 2008, 02:27:07 od Anna Taliánová »
Fire's in my soul, steel is on my side

JohnyN

• Host
Re: aplikace po spuštění a vypalovačka
« Odpověď #1 kdy: 24 Ledna 2008, 20:57:53 »
Pekny vecer,
1) Aplikacie automaticky spustene po starte: System -> Nastavenia -> Relacie
2) Vypalovanie -> pre KDE najlepsie K3B. Vela ludi ho pouziva aj pod GNOME. Pre GNOME je dobry GnomeBaker, ja pouzivam Brasero. Zatial som nemal ziadne problemy (mam napalovacku LG DVD+-RW).

cez repozitare nainstalujes prikazom v terminale alebo cez Synaptic. Cez terminal je to:
sudo apt-get install k3b
sudo apt-get install gnomebaker
sudo apt-get install brasero

3) S compizom vsak nepozem, s nim nemam skusenosti.

Pekny vecer

ady709

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2008, 22:50:19 »
Ahoj, ohledně těch aplikací bych doplnil, že ve vlastnostech sezení se dá povolit pamatování běžících aplikací při ukončení, který při startu opět najedou. Já to využívam a celkem mi to vyhovuje. V podstatě pak nemusíš nic přidávat do listu co spustit při startu. Např. ICQ sem prostě zapnul a od tý doby běží tímto způsobem. Ohledně 3D akcelerace se koukni hlavně jestli máš povolenej nesvobodnej ovladač. Mě s Nvidií to šlape v pohodě, ale kamarád s ATInou má trochu problémy. A vypalování mi jde přes patřičný programy uplně samo. Např K3b je opravdu dobrej.
Mnoho zdaru.
« Poslední změna: 27 Ledna 2008, 02:28:44 od Anna Taliánová »

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Ledna 2008, 12:09:27 »
to jsou dobré rady. Moc děkuji  :)
Ale nesvobodné ovladače nVidia povolené mám, ale stejně mám tyhle potíže. Možná to ani není způsobené grafickou kartou ale při spuštění aplikací vyžadující 3d akceleraci se objeví černá obrazovka a dál se nic neděje, zkoušel jsem i povolit akcelerované prostředí (efekty vzhledu) ale též bez úspěchu, tentokrát mi to napíše chybu že tento úkon nejde provést.
« Poslední změna: 27 Ledna 2008, 02:29:35 od Anna Taliánová »

ady709

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Ledna 2008, 14:53:20 »
Tak zkus ty nesvobodný ovladaře pro změnu vypnout ... :) zní to divně ale na ATině u kámoše sem to taky tak viděl...
« Poslední změna: 26 Ledna 2008, 15:50:23 od Anna Taliánová »

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 26 Ledna 2008, 21:51:31 »
Vyzkoušel jsem...škoda ale bohužel tentokrát se systém ani nepokoušel 3d aplikace spustit a navrhl zapnutí nesvobodného ovladače. Škoda :-\
« Poslední změna: 27 Ledna 2008, 02:25:22 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.