Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: phpMyAdmin - co je špatně?  (Přečteno 2334 krát)

Stinolez

• Návštěvník
phpMyAdmin - co je špatně?
« kdy: 26 Ledna 2008, 18:53:52 »
Zdravím,

podle videa (viz vlákno: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=16740.0 ) jsem si nainstaloval apache2, php5, mysql a phpMyAdmin. První problém bylo, když jsem spustil v opeře localhost, že jsem tam měl pouze složku na apache2-default. Tento problém se vyřešil snadno - v terminálu jsem přidal:
Kód: [Vybrat]
sudo ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin . Dále jsem všechny conf. soubory nastavil jak bylo řečeno na videu, změnil uživatele pro složku /var/www/.

A nyní již přecházím k problému.. spustím operu -> adresa http://localhost -> kliknu na phpMyAdmin -> místo stránky phpMyAdmin se mi zobrazí zdrojový kód souboru: /usr/share/phpmyadmin/index.php ... ???

Co s tím?  ???

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: phpMyAdmin - co je špatně?
« Odpověď #1 kdy: 26 Ledna 2008, 19:24:24 »
Pokud se vám zobrazí zdrojový kód PHP souboru, asi nemáte nainstalované nebo máte špatně zkonfigurované PHP...
Balíky, co jste nainstaloval, smažte.
V Synapticu dejte Akce -> Vybrat balíky podle účelu, a vyberte LAMP server. Tak by se vám měl nainstalovat a zkonfigurovat Apache, PHP i MySQL. Pak ještě nainstalujte balík phpmyadmin. Poté by již měl fungovat bez jakýchkoliv změn konfigurace.

Stinolez

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Ledna 2008, 19:46:27 »
Pokud se vám zobrazí zdrojový kód PHP souboru, asi nemáte nainstalované nebo máte špatně zkonfigurované PHP...
Balíky, co jste nainstaloval, smažte.
V Synapticu dejte Akce -> Vybrat balíky podle účelu, a vyberte LAMP server. Tak by se vám měl nainstalovat a zkonfigurovat Apache, PHP i MySQL. Pak ještě nainstalujte balík phpmyadmin. Poté by již měl fungovat bez jakýchkoliv změn konfigurace.

Udělal jsem přesně tento postup (poté, co jsem i s nastavením odebral hlavní baličky, pro odstraněné závislosti jsem použil:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get autoremove) a nainstaloval viz výše - opět pouze zdrojový kód..:(

Stinolez

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Ledna 2008, 19:51:00 »
Resp. takhle.. libovolná php stránka, kterou otevřu v opeře na localhostu se mi místo zobrazení stránky pouze v prohlížeči zobrazí zdrojový kód...  :'(

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 26 Ledna 2008, 20:03:21 »
Chybi direktiva pro parsovani php kodu. Hledejte "add handler php".

Stinolez

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Ledna 2008, 20:28:55 »
Už je to vyřešené.. =)

Děkuji..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.