Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Telnet-ssl vyžaduje odebrání ubuntu-base a ubuntu-standard  (Přečteno 4774 krát)

Lukáš Rypl

• Návštěvník
Potřebuju mít telnet klienta s podporou SSL a tak jsem chtěl nainstalovat balíček telnet-SSL. Trochu mě zarazilo, že v závislostech je uvedené i odstranění balíčků ubuntu-base a ubuntu-standard. Na fóru https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-users/2004-December/016290.html píšou, že odstranění ubuntu-base je záměrné, protože se tím ukazuje změna v základních balíčcích (telnet je v základním balíčku)

Ubuntu-base a ubuntu-standard mají být jen metabalíčky, takže by to funkci nemělo mít vliv, ale přesto by mě zajímalo, jestli to může způsobovat v budoucnu nějaké problémy?
Ubuntu 6.06 LTS Dapper Drake

Martin P.

• Návštěvník
Telnet-ssl vyžaduje odebrání ubuntu-base a ubuntu-standard
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2006, 23:56:55 »
Dneska jsem si poprve trosku hral s Xubuntu a taky me tenhle "podivny" pozadavek pri instalovani/odinstalovavani nekterych balicku zarazil...ale proste jsem to vzdycky odkliknul a zadna tragedie se nekonala ;o)

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2006, 08:58:50 »
Jediný vliv to bude mít v případě, že se do metabalíčku přidá další závislost a ta se vám pak v systému neprojeví. Ale takový zásah se stejně děje pouze při přechodu na nové vydání a není nic jednoduššího se v takovou chvíli pokusit ony balíčky doinstalovat a podívat se, co si to chce doinstalovat v závislostech.

Pravda je taková, že by ty metabalíčky mohly buď záviset (Depends:) na telnet | telnet-ssl, nebo by telnet-ssl mohl poskytovat telnet (Provides:).

O.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2006, 11:17:33 »
No to ja jsem se pokousel odebrat mdadm (ktery je tam opravdu k nicemu, pokud se to udela vse jinak) a obdrzel jsem jeste nechutnejsi pozadavek:

The following packages will be REMOVED:
  initramfs-tools kubuntu-desktop linux-686 linux-image-2.6.12-10-686
  linux-image-686 linux-restricted-modules-2.6.12-10-686
  linux-restricted-modules-686 mdadm nvidia-glx ubuntu-base ubuntu-minimal
  ubuntu-standard usplash

Co s tim?
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #4 kdy: 12 Června 2006, 14:51:58 »
Zkompilovat si vlastní kernel? Nebo jej jenom zakomentovat, aby se nespouštěl.

Die.soptik

• Návštěvník
    • http://www.kopta.wz.cz
« Odpověď #5 kdy: 12 Června 2006, 21:07:07 »
Žádost o odstranění metabalíků ubuntu-desktop, kubuntu-desktop apod. je naprosto normální. Systém tím dává najevo, že následný stav se nebude shodovat s výchozí instalací. Je to sice trochu matoucí, ale naprosto v pořádku.

Die.soptik

• Návštěvník
    • http://www.kopta.wz.cz
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2006, 21:08:12 »
pardon, samozřejmě ubuntu-base apod.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.