Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Záchrana dat [vyřešeno]  (Přečteno 2347 krát)

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Záchrana dat [vyřešeno]
« kdy: 28 Ledna 2008, 22:22:57 »
Ahoj, měl jsem na disku 3 oddíly - jeden z nich FAT32. Pak jsem chtěl vytvořit vedle fakty ext2, ale poplet jsem si identifikátory a fatku sem přepsal ext2. Nevíte někdo, jak zachránit data? Partiton má necelých 30 GB, z toho je (bylo) jenom 6 GB použitých. Po mke2fs jsem nic nedělal, abych to nezničil ještě víc...
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 00:33:06 od Anna Taliánová »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Záchrana dat
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2008, 22:31:32 »
podobny prispevek se tady resil. DNES!!! tak zkus pohledat...
jinak je urcita moznost ze data jeste uvidis, ale taky velka pravdepodobnost, ze jim budes muset dat zbohem...

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2008, 22:55:45 »
podobny prispevek se tady resil. DNES!!! tak zkus pohledat...
jinak je urcita moznost ze data jeste uvidis, ale taky velka pravdepodobnost, ze jim budes muset dat zbohem...
Buď neumím hledat anebo to neřeší můj problém - podle mě je něco jinýho, když se ztratí data z fat nebo z ext3 apod.

Mimochodem, jak mám udělat identickou kopii harddisku? Přenese mi Ghost opravdu všechno anebo to mám udělat přes dd? Nerad bych si hrál na "živejch" datech
« Poslední změna: 28 Ledna 2008, 23:02:54 od Anna Taliánová »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #3 kdy: 29 Ledna 2008, 09:02:02 »
Ghost by mel prenest vse, ale osobne radeji pouzivam dd

Jinak co se FATky tyce, tak jsem zatim vhodny linuxovy nastroj neobjevil, na win pouzivame GetDataBack For FAT/NTFS
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Ledna 2008, 19:38:49 »
Díky za odpovědi, zjistil jsem, že ta fatka (alokační tabulka) měla cca 13 mb, takže se její záložní kopie zachovala celá. Opravil jsem první kopii přes utilitu TestDisk, pak už šla partiton přečíst v dosu. Linux hlásil chybu v superbloku a Windows XP se cca 20x zpomalily a pak napsaly, že je na disku jeden nebo více neřešitelných problémů. Nicméně v dosu jsem si nainstaloval doslfn pro podporu dlouhých názvů a diakritiky a právě sypu data na druhý disk. Zdá se, že přežilo ÚPLNĚ všechno  :-X

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.