Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nVidia a compiz - potřeba 128GB RAM?  (Přečteno 7512 krát)

Aktron

• Návštěvník
nVidia a compiz - potřeba 128GB RAM?
« kdy: 30 Ledna 2008, 18:18:25 »
Zdravím vás všechny. Nainstaloval jsem si ubuntu a používám už úspěšně od konce listopadu 07. Co mě velmi netěší je fakt, že compiz funguje neuvěřitelně ošklivě - teda tady se už o tom mluvilo ale našel jsem jenom jiné bugy. Problém je v tom, že compiz spustím, pěkně funguje vše, není problém. Ovšem po nějaké době začne brutálně stoupat procentuální vytížení compizu v RAM a jakmile přesáhne 25 % celý systém se začne zoufale zpomalovat, až brzy dosáhne 65 % vytížení RAM - a to se přestane dostávat na chudinky aplikace jakýkoliv prostor, obrazovka zešedne a už to téměř nereaguje.

Koukal jsem na různá fóra v angličtině, tam spoustu lidí kolem listopadu psalo, že je to bug v driveru, přesto žádné novější zprávy tam nebyly. Takže nevím, jestli to někdo neodstranil, neobešel nebo nevymyslel způsob, jak se této ošklivosti vyhnout. Díky za případnou radu.

Pavlinaxx

• Host
Re: nVidia a compiz - potřeba 128GB RAM?
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2008, 18:26:14 »
:-) Nejspíše jde o překlep v názvu fóra, ale takhle velký mám celý disk :-D

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2008, 18:45:23 »
Ono je to fakt tym ovladacom grafiky. Ja upgradujem ovladac cez utilitku Envy: http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html. Je tam deb balik pre Ubuntu. Spusta sa prikazom
Kód: [Vybrat]
envy.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Aktron

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2008, 19:29:28 »
:-) Nejspíše jde o překlep v názvu fóra, ale takhle velký mám celý disk :-D

Nejde... Jen jsem uvedl trochu extrémní kapacitu, ta by při tom bugu mohla stačit.  ;)

Aktron

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Ledna 2008, 19:32:13 »
Ono je to fakt tym ovladacom grafiky. Ja upgradujem ovladac cez utilitku Envy: http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html. Je tam deb balik pre Ubuntu. Spusta sa prikazom
Kód: [Vybrat]
envy.

envy otestuju, dík.

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Ledna 2008, 19:42:19 »
U Envy opatrně .... já ho nainstalovala a totálně jsem si grafiku rozhodila ..... no asi jsem ještě pořád pěkná lama  ;D

Aktron

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Ledna 2008, 20:15:43 »
U Envy opatrně .... já ho nainstalovala a totálně jsem si grafiku rozhodila ..... no asi jsem ještě pořád pěkná lama  ;D

Já zase dostal kdysi dávno kernel panic... ale to když jsem si velmi chytře zrušil partition :-)

Envy jsem nainstaloval podle návodu:

1) nainstaloval envy
2) dal sudo envy uninstall all (nebo tak nějak)
3) nainstaloval ovladače pro nvidii (doufal že se to nezhroutí - funguje ok)

I když jsem vše povolil a doufal ve zlepšení tak compiz už zase zlobí.. párkrát jsem zkušebně zminimalizoval tři okna najednou a už si spotřeboval zase 33 % paměti. :-(

Aktron

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 30 Ledna 2008, 22:55:38 »
Celou proceduru jsem zkusil ještě jednou, opatrněji... nainstalovala se verze 169 ale stále nic.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #8 kdy: 31 Ledna 2008, 17:59:04 »
Mě jel CF i na 512 RAM, Athlon 3000+. nVidia

menganito

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 31 Ledna 2008, 20:13:05 »
Mám CF na 256 RAM, Duron 1800 a NV GF 6600GT (tá má 128 MB vlastnej ramky) a beží to rýchlejšie ako Metacity...

Aktron

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 01 Února 2008, 19:58:41 »
Stačí spustit s parametrem  --indirect-rendering a drží se to na 3.6 % RAM... skvělé. Zatím to stačí, než se bug spraví. Dofuám že mi mezitím nevyhoří zase něco jinýho :-D Ještě to nastavit jako po spuštění a bude to super.

menganito

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 01 Února 2008, 20:10:44 »
Systém > Predvoľby > relácie, tam pridaj položku s daným príkazom (aj s parametrom).

Aktron

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 02 Února 2008, 01:05:11 »

JJ, přišel jsem na to (sám, než jsem se sem podíval) a teď už to je maximálně super. Pravda, najít tedy řešení bylo na dlouho ale konečně jsem spokojen plně.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #13 kdy: 08 Února 2008, 18:21:17 »
Citace
Nejde... Jen jsem uvedl trochu extrémní kapacitu, ta by při tom bugu mohla stačit.
PS: v programu může být bug takového rázu, že bude paměť zaplňovat donekonečna, takže žádný limit mít nemusí  :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Iehova

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 08 Února 2008, 19:07:37 »
Za Envy sa prihováram aj ja, je to po prvý krát, čo mi v systéme funguje na pár klikov akcelerácia a aj 3D prostredie. Akurát že ja mám v notebooku turbo mega špica ultra super grafickú kartu ATI Radeon Express 200M, a tí čo ju poznajú, vedia, prečo píšem tie prívlastky. 3D akceleráciu som podľa postupov vždy nakoniec rozchodil, ale 3D prostredie sa mi podarilo rozchodiť až pomocou Envy, a to garantujem, že som poskúšal takmer všetky možné spôsoby. A zaťaženie systému s extra efektami je minimálne, všetko šlape bez problémov. Len škoda, že som sa o Envy nedozvedel skôr.
« Poslední změna: 08 Února 2008, 19:09:19 od Iehova »
*  *  *   Software is like a sex, it is better, when it is free...   *  *  *
Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside.

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 13 Února 2008, 14:23:57 »
Stačí spustit s parametrem  --indirect-rendering a drží se to na 3.6 % RAM... skvělé. Zatím to stačí, než se bug spraví. Dofuám že mi mezitím nevyhoří zase něco jinýho :-D Ještě to nastavit jako po spuštění a bude to super.

Asi to teda nie je ovladacom grafiky, kedze mas cez Envy najnovsi. Potom zostava jedine samotny Compiz. Skompilovat si ho z git?  ;) (vid moja paticka). Mne to pamat nehlta a urcite nespustam compiz z parametrom --indirect-rendering. Pred par dnami vysiel compiz 0.7.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.