Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: usb hub  (Přečteno 4064 krát)

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
usb hub
« kdy: 02 Února 2008, 19:15:06 »
Zdravím ve spolek, uvažuji o koupi USB hubu pro přítelkyni, ale chtěl bych něco za minimum peněz a aby byla podpora OK.

např: něco jako toto: http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&Shortcut=AXA-183584

Ale problém je, že nikde moc nevidím jeslti to podporuje i Linux.

Jaké s tím máte vy zkušenosti?
Stačí mi USB 1.1.
Díky
Ubuntu 20.10.
Nachystej mi uzenáče, na snídani jsem zpátky :)

menganito

• Závislák
Re: usb hub
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2008, 20:36:25 »
Myslím že by ti to malo ísť absolútne bez problémov, ale odporúčal by som USB 2 port (niektoré huby vraj odmietajú komunikovať cez 1.1)

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2008, 20:47:32 »
Já osobně mám tento a funguje naprosto bez problémů

MSI Star HUB 2.0, 4x USB2.0 port, black, blister

Výrobce : MSI
Kód : MBMSSTARHUB
Záruka : 24 měsíců

Koncová cena bez DPH :   169,00 Kč
Koncová cena s DPH :   201,10 Kč
E-shop cena bez DPH :   166,00 Kč
DPH :   19%
E-shop cena s DPH :   197,50 Kč
Ušetříte :   3,60 Kč
Recyklační poplatek :   0,00 Kč
Autorský poplatek :   0,00 Kč
Cena včetně AP a RP :   197,50 Kč

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2008, 20:51:27 »
Myslím že by ti to malo ísť absolútne bez problémov, ale odporúčal by som USB 2 port (niektoré huby vraj odmietajú komunikovať cez 1.1)

No on ten notebook už je starší a je tam právě ta 1.1ka, tak jsem si myslel, že by to bylo lepší než 2ka. Proč by nekomunikoval?
Ubuntu 20.10.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2008, 21:17:12 »
USB hub z prvniho prispevku rozhodne nedoporucuji, v kazdem pripade kupte hub s napajenim!!! Z osobni zkusenosti doporucuji napriklad http://www.alza.cz/d-link-dub-h4-externi-usb2-0-hub-4-port-externi-napajeni-d62197.htm (existuje i v sedmiportove verzi).

gargy2002

• Host
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2008, 22:33:47 »
Mam uplne ten sam, ci podobnej hub, jako v prvnim prispevku, ale je to USB2. Mam 4 porty v laptopu, takze tiskarnu a usbhadr mam zapojene do pc a zdroj na repraky a mysi do hubu. Takhle mi to v pohode staci, ale pokud je pc starsi a je tam portu malo, asi bych taky vybral neco s napajenim... :)

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2008, 22:34:10 »
A mistr Svoboda. Vašeho příspěvku si velice vážím, ale problém je v tom, že slečna to bude používat někde kde jí napadne a ne všude je přístup k více než k jedné zásuvce :( Je mi jinak jasné, že s napájením je lepší, ale v tomto případě, kde se to bude využívat ve škole a podobně je to trochu nemožné.
Důvod toho, že je potřeba ten replikátor je ten, že má na notebooku jen 2 USB a potřebuje prostě 3.
Ubuntu 20.10.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #7 kdy: 03 Února 2008, 07:19:27 »
Prominte ze jsem chtel pomoci. Az budete chtit k hubu pripojit soucasne tri energeticky narocnejsi USB zarizeni (napriklad laserovou tiskarnu, prenosny disk a treba telefon nebo iPod), vzpomenete si ma me.

menganito

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 03 Února 2008, 09:10:57 »
Ja som na USB hube bez napájania mal pripojené naraz 2 iPody a myš... Notebook sa poskladal za 10 minút, totálne ho to vyšťavilo, ale keď bol pripojený k nabíjačke, pekne nám iPody ponabíjal, takže nutnosť napájania závisí od spôsobu použitia...

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 03 Února 2008, 10:14:49 »
No tak to je jasné, že to bude žrát z notebooku, ale tak to bude žrát z notebooku i když to nebude přes hub a notebook nebude v síti.
Na připojení tam je externí numerická kluvesnice, flash, myš a ještě tiskárna, ale tak ta je samozřejmě taky se zásuvkou, takže tam bude notebook v zásuvce.
Ubuntu 20.10.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #10 kdy: 03 Února 2008, 10:19:14 »
Mě osobně na hubu bez napájení nefungovala tiskárna (multifunkční Canon). Vše ostatní fungovalo, ale tiskárně se nějak nechtělo. Jakmile jsem ale k hubu připojit externí napájení (vzal jsem nějakou starou nabíječku, ten hub měl konektor na napájení, ale adaptér k němu nebyl), začala pracovat normálně.

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #11 kdy: 03 Února 2008, 11:03:52 »
Mě osobně na hubu bez napájení nefungovala tiskárna (multifunkční Canon). Vše ostatní fungovalo, ale tiskárně se nějak nechtělo. Jakmile jsem ale k hubu připojit externí napájení (vzal jsem nějakou starou nabíječku, ten hub měl konektor na napájení, ale adaptér k němu nebyl), začala pracovat normálně.

jj to samé když jsem k němu připojila 2 flash disky a kameru

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.