Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s 5.1 zvukom v ubuntu a mplayeri - iba stereo  (Přečteno 3375 krát)

Paldo

• Návštěvník
Problém s 5.1 zvukom v ubuntu a mplayeri - iba stereo
« kdy: 13 Června 2006, 10:27:27 »
Ahojte.
   Povolil som si zdroje universe a multiverse a nainštaloval Mplayer aj s kodekmi, gnome alsa mixer, ale 5.1 zvuk nie a nie prehrať. Aj ked prehrávam dvd, ide iba stereo, v mixéri nereagujú surround repro ani center. Skúšal som už všemožné nastavenia, ale nič, iba ticho, alebo stereo. Viete poradiť? vopred dakujem
Ubuntu Linux 7.04 happy user ;)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2006, 14:00:22 »
Co máš za zvukárnu? Já mám SB Live! 5.1 a přehrávám video pomocí Xine. V nastení Xine je přímo volba pro nastavení 5.1. Předpokládám, že v nastavení Mplayeru to bude obdobné.
Kubuntu forever :-)

Paldo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Června 2006, 00:51:30 »
Ved ale darmo si nastavíš 5.1 výstup, ked nemáš drivery... Aj tie už mám a furt nič...

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2006, 07:32:25 »
SB Live! 5.1 kterou mám je celkem solidně podporovaná v ALSA, takže já s driverama problém nemám, ale jestli máš nějaký rádoby 5.1 *censored* integrovaný na MB, tak to může být problém.
Kubuntu forever :-)

Paldo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2006, 17:34:59 »
Mám, ALC655 6ch.. Mám stiahnutý orig driver z nvidie, naištalovaný, problém je s nvmixerom. Spustí ho, ale niečo nie je v poriadku... Riešim to vedľa: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=2009

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Června 2006, 19:25:10 »
Vpravo nahore na liste si v "Ovládání hlasitosti" přidej Front, Surround, center, LFE a vsechno to vytahni na maximum a v configu /home/user/.mplayer/ zapis "channels=6" bez uvodzovek.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 04 Července 2006, 18:02:39 »
Paldo: chlape jeden, aspon napis jestli ti to fungovalo!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

GliderMan

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Ledna 2007, 10:34:34 »
Citace: XomboX
v configu /home/user/.mplayer/ zapis "channels=6" bez uvodzovek.
Diky, toto funguje. Nefunguje mi ale regulace hlasitosti v mplayeru ani v Gnome Volume Control. Meni se jen hlasitost prednich repro a ostatni je furt stejne.
Athlon XP 2500+, MB Abit NF7, 1.1 GB RAM, nvidia 7600GS, HDD WD 40 GB + 120GB Seagate, NEC DVD writer ND-2500A, SB Live! 5.1, HOTAS Cougar, Ubuntu 7.04 + WinXP

HeXor

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Února 2007, 00:16:39 »
Mal som SB Live! a Teraz Audigy, jediny program pod ktorym sa mi podarilo rozbehat prave 5.1 (t.j. priestorovy zvuk nie len ze mi zvuk ide z 5 reprakov) bol VLC. V nom to islo, v ostatnych nie. Byt limitovany pouzitim len jedneho programu :( nic moc.
Toto je momentalne najhlavnejsi dovod, preco nepouzivam linux na desktope, ignoracia vyrobcov hardwaru a ich neochota napisat pre system ktory mam rad slusne ovladace.

Mam spustu DTS hudby a nemam chut pozerat filmy len stereu.

Ak sa niekomu podari rozbehat Audigy2 v 5.1 rezime (alebo akukolvek inu kartu) s tym ze si budem moct jednoducho prepinat 2.0 a 5.1 (sluchatka-domace kino) nie je dovod aby som mal na disku Win.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.