Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s českou sadou (diakritikou) ve widget "LineEdit"  (Přečteno 1774 krát)

chessx

• Aktivní člen
  • *
V programu jsem použil widget "LineEdit". Nejdřive to pracovalo dobře, ale potom jsem asi někde něco přesmyk a pokud vložím slovo s diakritikou, tak se mi místo znalů s diakritikou objevují otazníky. Neví někdo, co jsem změnil?
« Poslední změna: 05 Února 2008, 21:36:54 od chessx »

Jozef Mlich

• Návštěvník
    • /~xmlich02/
Re: problém s českou sadou (diakritikou) ve widget "LineEdit"
« Odpověď #1 kdy: 06 Února 2008, 09:41:52 »
Bylo by docela fajn napsat o jaky toolkit se jedna. Pravdepodobne staci nekde prepnout znakovou sadu, se kterou toolkit pracuje, mozna je to nejaky flag "-D UNICODE" nebo tak neco.

chessx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2008, 22:36:01 »
Jde o LineEdit v Qt3. Napsal jsem si program, který mi ukládal vkládaná data (pomocí LineEdit). Data mi šla třídit. Taď to nepracuje, protože nemůžu uložit slova obsahující znaky ? ( otazníky ), které se mi nyní při ukládádní objevují.
V programu předpokládám jsem nic nezměnil, protože jsem si vytáhnul starou zálohu ( cca 3 měsíce, kdy jsem problém tutově neměl - mám ho až tento týden) a po spuštění staré zálohy mě to pracuje stejně blbě jako s novou verzí s kterou si hraju.

Jozef Mlich

• Návštěvník
    • /~xmlich02/
« Odpověď #3 kdy: 07 Února 2008, 09:57:31 »
Zacal bych hledat od http://doc.trolltech.com/4.0/i18n.html
- podival bych se jak je nastavene v systemu locale
Kód: [Vybrat]
set|grep LC_
set|grep LANG

potom bych se podival do souboru *.pro jestli tam neni neco na nastaveni locale. Taky bych se podival pomoci metody QLocale::system() jestli je tam to co tam ma byt (pripadne podobne metody u QInputContext, QTextCodec, QTextDecoder, QTextEncoder).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.