Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mp3 player s podporou ogg  (Přečteno 3736 krát)

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
mp3 player s podporou ogg
« kdy: 06 Února 2008, 09:28:15 »
Nazdar,
chcem si kupit nejaky poriadny mp3 player ale zial bohu u tich co su rozsiritelne o karty a maju aspon 2gb nevidim nikde podporu ogg, co si myslim ze je skoda.
Povedzte svoje skusenosti s timto formatom, ako vidite jeho sucastnost a buducnost a ci je naozaj vyhodnejsi ako mp3 (doteraz som koli md playeri bol nuteny vsetko konvertovat do mp3)
mne osobne pripadala kvalita zvuku rovnaka iba velkost suboru mensia ako u mp3....
Majte na pamati tri postatne veci. Su to tieto dve: Neklamat!

------------------------------------------------- to admin : pridaj medzi IM i SIP protokol ;) sip:digimurder@ekiga.net

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: mp3 player s podporou ogg
« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2008, 10:04:38 »
Ogg je mezi zvukovými formáty můj oblíbenec - při stejné kvalitě je soubor opravdu znatelně menší. Poměrně dost jej využívám i jako audiostopu u videa.

K přehrávání  na cestách používám aplikaci OggPlay v symbianím telefonu.

Budoucnost má dle mého světlou - je objektivně lepší než mp3, není třeba za jeho použití platit (prý se proto používá hodně v hrách - třeba vietcong) a není od microsoftu, takže se netřeba obávat, že se každých pár let zcela změní a znekompatibilní jeho specifikace. Taky je otevřený a svobodný, takže i kdyby se na jeho vývoj všichni vykašlali, můžeš si teoreticky napsat přehrávač sám :) A je bez moru DRM.

ady709

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Února 2008, 12:08:18 »
Taktéž doporučuji aplikace OggPlay do symbian telefonu. Ohledně rozšířenosti...mp3 už dneska umí hrát pomalu každá lednička, takže z toho důvodu osobně radši zatím zůstávám u mp3, ale viz příspěvek výše ohledně svobodnosti formátu doufám, že se situace velice rychle změnía ogg budou umět i autorádia a dvd přehrávače.Zatm sem se stím nesetkal...

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #4 kdy: 06 Února 2008, 12:20:31 »
tohle je zajímavý:
http://www.root.cz/clanky/mp3-nebo-ogg/
jinak mi přijde ogg pro ucho lepší (bez srovnávání technických parametrů), barevnější a teplejší.
prostý user
...selským rozumem...

menganito

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2008, 12:40:07 »
Teoreticky si môžeš kúpiť aj niektorý starší iPod (okrem poslednej generácie a nano 2nd gen) a nainštalovať naň RockBox alebo Linux.

Skeletonix

• Host
« Odpověď #6 kdy: 06 Února 2008, 17:29:18 »
iRiver T60
Emgeton Minimax

a na stránkách 123mp3 či jakých koliv jiných jich najdete více.

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 08 Února 2008, 13:23:46 »
Teoreticky si môžeš kúpiť aj niektorý starší iPod (okrem poslednej generácie a nano 2nd gen) a nainštalovať naň RockBox alebo Linux.
odkedy kupil apple intel tak to s nimi ide cele dolu vodou, staci sa pozriet na to, ako im os-x na ich intelackych masinach pada... windows vista je oproti tomu stabilny OS... nedivim sa ze uz tvorcovia animovanych filmov prechadzaju na linux...

i pod rozhodne nie je nieco, co by som kupoval...
Majte na pamati tri postatne veci. Su to tieto dve: Neklamat!

------------------------------------------------- to admin : pridaj medzi IM i SIP protokol ;) sip:digimurder@ekiga.net

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #8 kdy: 08 Února 2008, 13:33:35 »
Mně je také sympatičtější ogg. Jen zatím ho nemohu moc využívat, jelikož pro přehrávání hudby používam svůj Palm a zatím se mi nedaří sehnat nějaký freeware player právě pro Palm. Kdybyste o něčem věděli, budu rád za každý tip :)
HP Omnibook xe 4100, Ubuntu 8.04 - Gnome, Xfce, Enlightenment DR17

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.