Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: teplota nvidie - které věřit?  (Přečteno 4924 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
teplota nvidie - které věřit?
« kdy: 08 Února 2008, 21:27:42 »
zdravím,

lehounký dotaz - aplikace nvidia-settings hlásí teplotu GPU 49 stupňů celsia, nvclock -T hlásí 60 stupňů... tak které z nich by jste věřili?

Díky!
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
Re: teplota nvidie - které věřit?
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2008, 02:56:03 »
moje nv8600 ma stabilne 60 a vzhledem ze na ni mam polozenou dlan, tak bych tomu i veril :D
I <3 TRANCE mjuzik

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2008, 05:55:32 »
Pokud mohu věřit senzorum tak procesor ma momentálně 51 a disk 60

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2008, 09:30:16 »
Myslím že to taký veľký rozdiel nie je, karty by mali vydržať do 70-80˚c, takže aj 49 aj 60 je v pohode...

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2008, 09:57:34 »
no problém je v tom že při záteži to šplhá až přes 80

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2008, 10:16:16 »

Pokud má disk 60˚C, tak to je hodně. Normální je něco málo přes 40˚C.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 09 Února 2008, 10:18:47 »
GPU karty vydrzi max. 140 stupnu. Ma 7600GS ma pri zatezi (pri hre) nekdy skoro 100stupnu - ma pasivni chlazeni - a vydrzi v pohode.

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 09 Února 2008, 10:20:14 »
GPU karty vydrzi max. 140 stupnu. Ma 7600GS ma pri zatezi (pri hre) nekdy skoro 100stupnu - ma pasivni chlazeni - a vydrzi v pohode.

aha tak já mám taky pasivně chlazenou 7600 (ale GT) - tak to jsi mě uklidnil :)

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #8 kdy: 09 Února 2008, 10:30:19 »

Pokud má disk 60˚C, tak to je hodně. Normální je něco málo přes 40˚C.

Hmmm... tak to je asi něco špatně. Protože tuhle teplotu to má naprosto stabilně

menganito

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 09 Února 2008, 11:01:22 »
Totálne stabilná teplota môže znamenať že senzor nie je zapojený alebo má nesprávny ovládač...pkiaľ ťa to stresauje, otvor PC a skús rukou aký je teplý, mal by sa ti zdať trošku teplý.

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #10 kdy: 09 Února 2008, 11:19:47 »
Totálne stabilná teplota môže znamenať že senzor nie je zapojený alebo má nesprávny ovládač...pkiaľ ťa to stresauje, otvor PC a skús rukou aký je teplý, mal by sa ti zdať trošku teplý.

Stabilní není ... teď má např. 59, ale jinak mě to naprosto nestresuje :-)

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #11 kdy: 09 Února 2008, 11:56:28 »
...
Stabilní není ... teď má např. 59, ale jinak mě to naprosto nestresuje :-)

Mě by to stresovalo, nad 50stupnu je podle me velka teplota na disk, chce to uz necim chladit. Taky bych rekl ze ti drive odejde a taky zacne driv chybovat. Ja mam teplotu disku 34 a 40stupnu.

U grafiky si myslim ze by nemela presahnout 80stupnu, to ale ovsem pri pareni presahuje a tak se stava ze grafiky s pasivnim chlazenim drive odchazeji, nejlepe po 2lete zaruce :)

To je sice hezké a naprosto souhlasím, ale do notase přídavný větrák nenacpu a nenacpu :-) Tím jsem asi nejspíše měla začít :-D

ady709

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 09 Února 2008, 12:15:18 »
Tak možná bych se poohlídnul po chladící podložce pod ntb :)

pavlinaxy

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 09 Února 2008, 19:06:32 »
Ženuško má milá,mám snad říci,že dopřáváš svému milému kompíku ten největší komfort a chováš se k němu jako
miminku co nemá nastydnout a je tedy neustále v měkkoučké peřince? ;D
Standartní rozsah pracovních teplot pro IC je od 0 do +65deg.C
Zlepšené provedení ....................................   0 až +85deg.C
a pro pořádek ještě uvedu military výběr pracuje i za mrazu -25 až do +125deg.C .
Tedy ta naše komerční elektronika co máme možnost běžně koupit bude spíše potřebovat tepelně nepřetěžovat .
Pokládat nejlépe na zcela hladký umakartový stůl bez ubrusu ,který se může a s oblibou tak činí shrnout a nakrčit nejlépe na ten miniaturní větráček .Ještě přidám řešení,ale nikterak nenavádím ke zločinu,obstarejte si ten prima tác
od Donalda...máte tak zajištěnu tu nezbytnou škvíru pod větráček,lze doplnit naplocho umístěnými velkými větráky ze starých zdrojů desktopů .Napájet je můžete i ze zdroje pro ntb on ty dva waty seriově zapojených funidel unese.
Kdo chce v Polsku se to vyrábí no spíše přeprodává...trochu guglení a je to Vaše....
(Při 65deg.C se z některých součástí může i kouřit a neudržíte na nich ruku od 50deg.C.)
« Poslední změna: 09 Února 2008, 19:15:05 od pavlinaxy »

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #14 kdy: 09 Února 2008, 21:10:35 »
Ženuško má milá,mám snad říci,že dopřáváš svému milému kompíku ten největší komfort a chováš se k němu jako
miminku co nemá nastydnout a je tedy neustále v měkkoučké peřince? ;D
Standartní rozsah pracovních teplot pro IC je od 0 do +65deg.C
Zlepšené provedení ....................................   0 až +85deg.C
a pro pořádek ještě uvedu military výběr pracuje i za mrazu -25 až do +125deg.C .
Tedy ta naše komerční elektronika co máme možnost běžně koupit bude spíše potřebovat tepelně nepřetěžovat .
Pokládat nejlépe na zcela hladký umakartový stůl bez ubrusu ,který se může a s oblibou tak činí shrnout a nakrčit nejlépe na ten miniaturní větráček .Ještě přidám řešení,ale nikterak nenavádím ke zločinu,obstarejte si ten prima tác
od Donalda...máte tak zajištěnu tu nezbytnou škvíru pod větráček,lze doplnit naplocho umístěnými velkými větráky ze starých zdrojů desktopů .Napájet je můžete i ze zdroje pro ntb on ty dva waty seriově zapojených funidel unese.
Kdo chce v Polsku se to vyrábí no spíše přeprodává...trochu guglení a je to Vaše....
(Při 65deg.C se z některých součástí může i kouřit a neudržíte na nich ruku od 50deg.C.)

Ale no tak.... já za to nemůžu že nejlépe se mi na kompíku dělá v pelíšku, ale zrovna tobě to budu vyprávět, ako by jsi to nevěděla :-)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 09 Února 2008, 23:04:08 »
stejně by mě zajímala odpověď na původní otázku - je to docela divné, že dvě aplikace hlásí hodnotu cca o 10 stupňů odlišnou...

pavlinaxy

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 10 Února 2008, 09:55:38 »
stejně by mě zajímala odpověď na původní otázku - je to docela divné, že dvě aplikace hlásí hodnotu cca o 10 stupňů odlišnou...

Je to způsobeno tím,že diskrétním teplotním čidlem je polovodičový přechod diody kdesi na substrátu ,kde zbylo místo,nebo odvozeno třeba z diody stabilizace napětí či zcela dle uvážení jinak...čidel je na čipu více ,jen je "zapojit a zobrazit" .Každopádně není to přesně zkalibrováno.Spolehnout se lze na linearitu závislosti zobrazené teploty.
"Kalibrovat" lze vložením teplotního čidla někam na chladič procesoru a porovnat další změřené závislosti...
Tam máme relativně nejobjektivnější údaj o dostatečnosti chlazení ...ovšem pokud se zase můžeme spolehnout
na svůj použitý měřicí systém.
Shrnu to parafrází : mám doma pět budíků a neznám přesný čas...(tedy znám ,ale kvalitnějším systémem GPS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.