Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 7.10 a stabilita  (Přečteno 2309 krát)

cuba

• Návštěvník
Ubuntu 7.10 a stabilita
« kdy: 09 Února 2008, 00:03:22 »
Ahoj. Vyzkoušel jsem tuto verzi a často se samovolně systém odhlašuje a aplikace padají(hlavně FF). To mě až tak nevadilo ale toto je vyvrcholení->
první
a po restartu
druhý
.
Systém už nenaběhl.
Zajímalo by mě, čím je to způsobené.(HW?)
« Poslední změna: 09 Února 2008, 01:41:48 od cuba »

Pavol XV

• Aktivní člen
  • *
    • http://zaweli.yw.sk/
Re: Ubuntu 7.10 a stabilita
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2008, 01:51:48 »
no prvy mi nefunguje odkaz, ja som take este nevidel na druhom obrazku, ale mi pripada akoby ti tam chybali nejake fonty a preto sa zobrazuju tie stvorceky.
Napis aky mas hardwer. Podla mna to moze byt ze je vadne instalacne CD a nekorektne sa ti nainstaloval system. Treba skusit  CD na chyby, alebo ci nedoslo k poskodeniu suborov pri stahovani md5sum. Alebo si nieco neodinstaloval alebo neinstaloval comu si dobre nerozumel? Ci si nieco ako root nezmazal alebo needitoval? Moze to byt aj vadne HDD kde uz neumozni pristup na potrebne veci ktore potrebuje system z dovodu vady. Takze to je moj nazor nato.
 Ale musis napisat okolo toho trochu viac.
Ja by som to preinstaloval odznova a skusil vylucit postupne vadnost instalacneho CD a HDD a tie ostatne veci preinstalovanim uz nemaju zmysel ktore som uvadzal dalej.
\\_|_/ Pavol XV <O>   U804-64b (Ubuntu8.04-64bit)

cuba

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2008, 02:26:01 »
Už jsem první odkaz upravil. Znenadání se mně všechny ikony a písmena změnily ve čtverce a po odhlášení chyba-viz první.
Ubuntu bylo nainstalováno celkem čerstvě, nic zásadního jsem neměnil.(naposledy jsem zkoušel instalovat ovladače na tisk.)
Pokud systemu neškodí všelijaké nastavení v Biosu.(Athlon 2500+,512MB,DDR400, Radeon 9600pro)
Dále po ctrl+alt+delete>treti

A po dalším bootovaní další chybka

Jsem už smířen s reinstalem ale rád bych vědel jak tomu předejít. CD na chyby zkusim. HDD je snad v poho, win jedou stabilně.
Jinak to padání Firefoxu jsem myslím měl i v 6.06.(v obou verzích všechny aktualizace)

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2008, 02:55:05 »
screen 1 > zda se ze ti tam chybi spravce baterie, napada me nekompletni odinstalace... o laptop se zrejmne nejedna, tak by melo stacit alespon odstranit batery state z procesu po spusteni, nebo doinstalovat

screen 2 . fonty, jazyk...

screen 3 > pripada mi to chyba navazujici na keymap nebo jazyk

screen 4 > normalni boot bez grafickeho rozhrani s nastavenim quiet
I <3 TRANCE mjuzik

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2008, 10:53:17 »
me se jednou stalo to same a stacilo recovery mode a.. "apt-get update" "apt-get upgrade"

cuba

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2008, 12:57:17 »
Doposud běhal v poho a pak chybějí fonty, jazyk, grafika; to jsem snad nezavinil :-\  :)
Disk jsem před instalací formatnul a CD je bez chyb.
Recovery mode mi vyhodí
toto
.A jak dál, to nevím..

tvoritel

• Návštěvník
    • Tvořitel
« Odpověď #6 kdy: 09 Února 2008, 14:08:12 »
Jo, to se mi stalo taky jednou. Moc jsem se s tím nepáral a přeinstaloval disk :(
Město (http://mesto.posvic.cz) - Nová online hra zdarma, kde stavíte své vlastní město!

Bojovník (http://www.bojovnik.net) - Vyzkoušejte novou online hru zdarma. Zahrajte si na bojovníka!  Kostky (http://www.kostky.net) - Zahrajte si online hru Kostky zdarma přímo ve Vašem prohlížeči.

cuba

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 09 Února 2008, 22:50:52 »
Jo, to se mi stalo taky jednou. Moc jsem se s tím nepáral a přeinstaloval disk :(
Tak se stalo... :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.