Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: cairo-dock náhrada nebo jiná alternativa  (Přečteno 5693 krát)

ameriko

• Návštěvník
cairo-dock náhrada nebo jiná alternativa
« kdy: 09 Února 2008, 12:41:41 »
Prosím,existuje na Ubuntu něco podobného jako cairo-dock?Mě totiž cairo funguje jen do prvního vypnutí PC a po novém startu už není vidět.Je vidět že běží v sezení,ale není vidět na ploše.Pomůže akorát odinstalace a znovu nainstalování.Půl hodiny štelování do obrazu svého a konec s novým restartem PC.Takhle už asi 4dny..:-)).Už mě to nebaví,tak jestli neexistuje něco jiného.
Děkuji
« Poslední změna: 27 Února 2008, 03:10:33 od Anna Taliánová »

existpierre

• Host
Re: cairo-dock nahrada nebo jiná alternativa.
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2008, 12:47:15 »
s tym problemom ti asi nepomozem, ale poznam este kiba-dock <a href="http://www.youtube.com/watch?v=bYsxaMyFV2Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bYsxaMyFV2Y</a>

http://www.kiba-dock.org/

« Poslední změna: 09 Února 2008, 12:50:48 od existpierre »

ameriko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2008, 18:48:57 »
Děkuji,ale nemůžu tam nikde najít balíček.Asi jsem trubka....

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2008, 19:15:43 »
Tu máš pekný návod...

http://taufanlubis.wordpress.com/2007/11/27/how-to-install-kiba-dock-in-ubuntu-gutsy/

Chcem sa spýtať, ako sa dajú doiahnuť s kiba dockom také efekty ako v tom videu? mám kiba dock, ale správa sa to prakticky ako normálny dock...

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2008, 19:21:49 »

ameriko

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2008, 19:41:55 »
Děkuji,je to sice pěkný návod,ale angličtina zůstala utopená v socializmu..:-),takže nic.

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 09 Února 2008, 23:04:58 »
vytvořil jsem balíčky nové verze cairo-dock..
Je opraveno padání,quick-hide a ta funkčnost po startu už taky bude ;) a taky mnoho nových appletů, možnost si přidat kamkoliv separator atd. :)

návod zde http://easybuntu.own.cz/viewtopic.php?id=23

ameriko

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 09 Února 2008, 23:14:08 »
Zjistil jsem asi jednu věc,jak jsem psal v prvním příspěvku,že dock není vidět ale ukazuje se že běží,tak asi běží na obrazovce,kterou nemůžu najít.Vypadá to,že jsem si hrál i z compizem.Nevím,je to můj úplně laický názor.Jestli je to blbost,tak nevíte o čem mluvím,ale jestli je to možné,tak mi zkuste někdo poradit,jak najít,nebo zrušit tu obrazovku......děkuji..:-)
« Poslední změna: 27 Února 2008, 03:12:47 od Anna Taliánová »

qUAKER

• Host
« Odpověď #8 kdy: 09 Února 2008, 23:15:50 »
byl to asi jen nějaký bug ;)

a pokud chces pouzivat auto-hide, tak si v nastaveni nastav callbackzone height na 5-10..

ameriko

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 09 Února 2008, 23:38:39 »
Ne ne auto hide fo nebylo,nezapínal jsem.A tolik kliků podél všech stran monitoru jsem neudělal za celý PC život..:-),když jsem dock hledal.Ale v compiz mám nastaveny 4 obrazovky kolem dokola a ty se i ukazujou....ale na ikony v docku jsem měl nabídku"přesunout na...vpravo,vlevo, ale i nahoru a dolu a ty obrazovky nemůžu najít.Když spustím 3D kostku,tak si s ní otáčím všemi směry,ale dock tam taky není,ale opakuji nabídka na horní a dolní funguje na ikony v docku normálně.Tak si myslím,že jsem dock přesunul někam,kde ho nemůžu najít a je to někde v konfiguraci zapsáno.Když nainstaluju nový dock,tak se mi ukáže normálně,ale po restartu PC už ne,tak myslím že si po restartu načte tu starou konfiguraci.Ale opakuji,jsem trouba a je to jen můj úplně laický názor...teprve Linux a aplikace k němu objevuji...
« Poslední změna: 27 Února 2008, 03:14:38 od Anna Taliánová »

qUAKER

• Host
« Odpověď #10 kdy: 09 Února 2008, 23:41:42 »
pokud chceš dát pryč starou konfiguraci, tak smaž ve své domovské složce složku .cairo-dock - je skrytá, v Nautilu odkryješ CTRL+H..pak si cairo-dock trošku nastav a zapni applet gnome-integration

ameriko

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 09 Února 2008, 23:55:36 »
Díky,zkusím,ale až zítra..dneska už vidím ikony i v ledničce...-)dobrou

Benik

• Návštěvník
Re: cairo-dock náhrada nebo jiná alternativa
« Odpověď #12 kdy: 04 Března 2009, 00:19:12 »
Mam taky problem s cairo-dock.
Spustim si ho pres terminal prikazem cairo-dock. Cairo-dock se v pohode spusti, ale pri zavreni terminalu ve kterem jsem spoustel cairo-dock se zavre i samotny cairo-dock. Mozna delam neco spatne, ale s Ubuntu zacinam. Diky za odpovedi

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 05 Března 2009, 20:39:32 »
no, to je tým, že máš default nastavené, že program spustený cez terminál sa zatvorením terminálu tiež zavrie.... momentálne mi linux nefunguje, takže presne neviem, ako sa to prepína... myslím, že v nastavení terminálu.
Ubuntu 11.04 64bit
HP 6735s, AMD Turion x2 64bit, 3GB RAM, ATI RADEON HD 3200

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #14 kdy: 05 Března 2009, 23:10:46 »
Spustim si ho pres terminal prikazem cairo-dock. Cairo-dock se v pohode spusti, ale pri zavreni terminalu ve kterem jsem spoustel cairo-dock se zavre i samotny cairo-dock. Mozna delam neco spatne, ale s Ubuntu zacinam. Diky za odpovedi
zkuste ho hodit do pozadí
Kód: [Vybrat]
cairo-dock &
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

jrezler

• Návštěvník
Re:cairo-dock náhrada nebo jiná alternativa
« Odpověď #15 kdy: 04 Prosince 2011, 14:41:34 »
Našel jsem dobrou náhradu "Avant Window Navigator". Utekl jsem zpět k 10.04 kvůli nestabilitě Unity. Unity se mi však líbilo a tak jsem hledal něco podobného do 10.04. Tedy dock, který má zobrazeno, vyznačeno co je na desktopu spuštěno na všech plochách současně a lze se z něj na spuštěnou aplikaci přepnout ikdyž je na jiné ploše.

Cairo dock jsem jaksi zavrhnul, a našel tedy toto. Je to ve standartních repozitářích.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.