Ahoj,
mám tři dny starý notebook MSI PR200X-046CZ, předtím jsem používal XPčka, chci se ale naučit obejít bez MS. Notebook jsem vybíral i podle toho, že by se měl s Ubuntu dobře sžít (
https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/MSIPR200), prodává se s free dos, nainstaloval jsem Ubuntu 7.10 z live CD a nefunguje wifi karta (možná i spousta jinejch věcí, ale na tohle jsem narazil hned protože nemůžu stáhnout aktualizace). Předem znova upozorňuju na to, že se v Ubuntu pohybuju dva dny, všechno se učím od nuly a je možný, že je v tom nějaká úplná prkotina, tak buďte prosím shovívaví.
Karta je Intel 4965, a vidím ji takhle:
*-network
description: Network controller
product: PRO/Wireless 4965 AG or AGN Network Connection
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:03:00.0
version: 61
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
configuration: driver=iwl4965 latency=0 module=iwl4965
Je mi hlavně divný že se zdá že driver tam nějakej je? Network Settings mi nabízí jen "Wired Connection" a "Modem Connection". Zkoušim ten problém googlovat už dva dny, ale bez efektu, zdá se že tahle karta by měla být bez problémů rozpoznaná při instalaci. Připojuju výpis lshw a lpci, jestli to k něčemu bude nevim, každopádně bych byl moc vděčnej za jakoukoliv pomoc, Ubuntu se mi jinak moc líbí a nechce se mi se vracet zpátky k woknům - i když kdyby se ukázalo že to je nad moje síly tak jsem srozuměnej s tím, že nic jinýho nezbyde.
[attachment deleted by admin]